Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 21 april 2010

Sjukvårdsansvariga politiker på Västra Götalandsregionen borde få sparken. NU!

De flesta av oss har en dusch hemma. Till detta strilande verktyg finns en liten klyka, där man sätter fast duschen för att enkelt stå under vattnets strålar och ha fria händer.

Naturligtvis är det så på sjukhus också! Nej, faktiskt inte! Du tror mig inte? Jo, det är sant! När mamma låg inne på onkologen på Sahlgrenska, som visserligen var en äldre avdelning, eftersom de renoverar Jubileumskliniken (tar tre år) saknades den lilla klykan.

Nu är mamma på en nyrenoverad avdelning på Högsbo rehabilitering och gissa vad? Klykan saknas där också!

För några månader sedan invigdes ett nytt sjukhus på Sahlgrenska område. Det har kostat 50 miljoner kronor! Inte långt efter att detta dyrbara hus invigdes, som är till för strokepatienter, upptäcktes mögel! Skicka dit Martin Timell och Lennart Ekdal!

Men inte nog med det, någon sattes som ansvarig för att köpa in möbler till det nya sjukhuset och denne någon i sin tur valde "vem". Vi kan kalla "vem" för Kalle.

Kalle köpte in möbler från bland annat Svensk Design och andra välkända svenska dyra företag, som tillverkar dessa möbler. Så långt är väl allt okej, att främja svenska företag är jättebra. Men bättre vore ju om stolarna som köptes in för 17 000 styck gick att sitta i! De är helt enkelt obekväma för både personal, patienter och besökare.

Miljoner kronor har lagts ut på möbler som ingen vill ha! Nytt sjukhus har byggts med mögel! Var i helvete är sjukvårdspolitikerna? På semester? Har inte de ansvar? Jag vill inte ha fler politiker inom vården, jag vill ha kunnig vårdpersonal. Jag vill ha fler händer som tar hand om patienterna. Förresten behöver jag säga att Kalle fick sparken?

Men vem fan var det som anlitade Kalle? Hade de någon slags kompisrelation? Fick Kalle procent av det han beställde från de svenska möbelföretagen? Jag vill ha svar!

P.s Hade kunnat bli många duschar med klykor för de pengarna och pengar över till att anställa fler sjukvårdskunniga!D.s

Ramona

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

5 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja det blir till att hålla sig frisk till man dör... för sjukhus vill ju ingen besöka. Är det så dom har tänkt politikerna? ;)

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ja det är väl ättestupan som gäller!

Mia sa...

Men då är det väl bra att någon vill ändra på detta... ;-)

Pratade med en möbeltillverkare som tyckte att design (det som han menar är design menar jag är dekoration) kommer i första hand - sen funktion. I mina ögon är design=funktion. Sen skall den naturligtvis vara behaglig för ögat också, men i främsta rummet skall den fylla den funktionen den är till för.

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Ja, det låter mycket vettigare än vad som gjorts hittills.

Man kan ju alltid hoppas att media tittar in och läser,gräver och får upp skiten i ljuset!

Kerstin sa...

Se där vilka bra prioriteringar våra politiker har....

Fan jag hoppas att jag aldrig blir sjuk eller gammal i vårt land.

Men det senare kan jag tyvärr inte undvika =S