Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 5 maj 2010

Jag fick mejl av Martin Kent, Emmy Award vinnare, av bästa dokumentär.


För flera veckor sedan var jag som vanligt ute på nätet och sökte efter information till min självbiografi Ändhållplats Sverige.

Av en slump hamnade jag på en sida som handlade om offren efter förintelsen. Jag tänkte inte mer på detta, utan har haft händerna fulla.

Idag fick jag mejl av hemsidans ägare, Martin Kent. Han skrev på engelska och i stora drag undrade han om jag inte ville återvända till sidan och skriva en kommentar om vad jag hade tyckt. Det har jag gjort nu. Martin Kents historia är lik min, men ändå inte. Hans fick ett ljuvligt lyckligt slut.

Alla som sett filmen Schindlers list kan förstå vad jag pratar om. Ni som inte sett den, gör det! Om du kan läsa engelska kan du också läsa Martin Kents utomordentligt vackra berättelse här.

Efter att Schindler räddat judarna undan en säker död, utdelades en medalj till honom av judiska rådet. En medalj som visar att man varit hjältemodig. Samma medalj delades ut till Martin Kents pappa Jack (polska namnet är Olek) för sin heroiska insats.

Martin Kents pappa var katolik, räddade och blev kär i Martins mamma Rosa, judinna ( i Polen kallades hon Ziuta). Olek Kent satte sitt liv på spel för kärlekens skull och det lyckades.

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Inga kommentarer: