Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 11 juni 2010

Engelsmännens pensioner skvalpar runt på Mississippis kust. Låter farligt!


En vacker bild på ett oljeborrtorn, men bilden i Mississippi är allt annat än vacker. Dagligen visar den en katastrof för natur, djur och människor.

Det senaste som jag hörde på nyheterna klockan 01.00 på SR är att större delen av engelsmännens pensionspengar ligger i företaget BP.

Det låter inte bra, inte bra alls! Eftersom BP:s aktier stadigt sjunker, ungefär som deras olja ner till botten, betyder det att om BP går i konka försvinner miljarder dollar ut i havet tillsammans med oljan.

Hur ska engelsmännen kompenseras? Deras ekonomi är redan i fara. Tyskland har varslat om sparpaket på 80 miljarder euro, samtidigt som de borgar för utlånade pengar till Grekland! Ungern gnisslade till häromdagen och påpekade att Ungerns ekonomi inte heller var så bra. Dagen därpå hade någon statsanställd fått hicka och återtog uttalandet. Ja, sedan gammalt vet vi att Irland, Island, Italien, Portugal och Spanien inte heller har vad man skulle vilja kalla en blomstrande ekonomi. Snarare liknar den en torkad ros.

Snart tänker Sveriges Riksbank höja räntan, försiktigt, försiktigt som igelkotten sa när han kröp ovanpå. Men se det tror inte jag att de gör. Om jag ser omkring i Europas finansiella värld ser det jävligt illa ut. Som jag ser det fladdrar pengarna iväg likt en flock skrämda fiskmåsar.

 Ramona
P.s Jag efterlyser en bloggare som kallade sin blogg "Försäkringskassan inifrån, Observer" om du som hade bloggen läser detta, kontakta mig! Eller om någon annan som vet vem Observer är kan kontakta honom/henne och be denne ta kontakt med mig.D.s  

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

God morgon Vännen!
Du ska inte sitta och skriva inlägg mitt i natten, Du ska sussa gott.
Och jag ska inte gå upp vid fem för att läsa dem...
Men det Du skriver är så initierat och skrämmande att jag får hicka så här på morgonen. Förstår inte hur Du hinner sätta Dig in i allt Du skriver om. Men jag är tacksam över att Du gör det...
Ha en fin dag. Här i Stockholm öser regnet ner.
Kramar
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Godmorgon,

På natten är det lugnt och jag får i ensamt mak skriva utan att bli störd.

Visst är det skrämmande att Europas ekonomi verkar gå fullständigt åt fanders.

Här öste regnet också ner men nu 09.30 har det slutat.

Kramar
Ramona