Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 24 augusti 2010

Denise Rudbergs nya bok sågas. Vad ovanligt!


Denise Rudberg har bytt genre, från chicklit till deckare. Den nya boken är en deckare i lyxmiljö.

Titeln är " Ett litet snedsprång" och jag har inte läst den. Ett av mina löften när jag började skriva deckare var att inte läsa fler deckare av andra än vad jag redan gjort ända sedan jag var barn. Detta för att vara säker på att inte påverkas.

Däremot läser jag allt annat!

Nu tillbaka till Denise Rudbergs nya deckare och dess recensioner. Ja, vad ska jag säga mer än välkommen i gänget!

Sydsvenskans recensent nästan går av på mitten i plågor över att tvingas läsa detta "skräp". Marianne Jidhoff vill antagligen hellre luta sig tillbaka med Dostojevskijs Brott och Straff, för fjärde gången, eller? Varför inte August Strindberg "Hemsöborna", för det är väl vad som räknas till den enda goda skrivkulturen, eller?

Ystads Allehanda vill inte vara sämre och stämmer in i kritiken. Här är en mening som får recensenten Bengt Eriksson svimfärdig:  "Torsten såg sig omkring och slogs av att det inte hade förändrats sedan hans besök där som sju år gammal gosse." 

Vilken idiot på den här planeten begriper INTE den meningen? Vad är det farliga i att göra en mening begriplig?

Men så kommer det som alltid händer, man får en jättebra recension, tänk vad olika syn- och lässätt vi har och vilken jävla tur det är! Bokhora gav rosor i härligt stora buketter. Mycket trevligt!

Och det är så här det ser ut när man är författare. Man blir sågad och rosad om vartannat. Första gången är det inte lika kul, men så småningom blir man införstådd med det som bevisligen gör oss till människor. Vi har mer än en affär för herr-och damkläder. För inte vill vi väl alla klä oss i samma kläder? Nej, just det, smaken är som baken, delad var det ja!

Grattis Denise till din nya genre och välkommen in i gänget!

Ramona

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

Britt-Marie "Bim" Kullin sa...

Jag älskade boken! Här är min recension: http://bim.blogg.se/2010/august/ett-litet-snedsprang-av-denise-rudberg-20.html

Ann Helena Rudberg sa...

Jag tror inte att hon är släkt med mig så jag slipper bry mig av de skälen :) Men kritiker måste vara just kritiker annars kan de ju inte heta kritiker.. ;) ha en god afton!

Anonym sa...

Å den skulle jag vilja läsa för de som fått sämst kritik brukar vara bäst.
MiaE

Ramona Fransson sa...

Hej Bim!

Då hoppas jag att Denise läser den.

Hej Ann Helena!

Är inte det utbytt till recensent?

I vilket fall som helst är jag glad över att inte alla gillar samma böcker, vilket om så vore hade gjort världen till en tråkig plats.
Ha en bra kväll du med!

Ramona Fransson sa...

Hej MiaE,

faktiskt är det ibland så.

Och det är också så att dålig reklam är ändå reklam.

Blondies blogg sa...

Ja, det här med recensioner upphör aldrig att förvåna mig. Ibland tror jag att kritikerna finner en viss njutning i att trycka ner författare, speciellt de som skriver deckare. Men tack och lov är smaken delad. Och recensionerna bidrar ju onekligen till att skapa intresse för en viss bok. Och nu är jag sannerligen nyfiken på Denises bok - men ännu mer på Din kommande deckare. Hoppas inte att den dröjer alltför länge.
Kramar!