Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 14 augusti 2010

Sex sidor på min sjätte deckare, min sjunde bok, är allt jag orkat med hittills.

 

Bilden är tagen för två år sedan, men kunde varit tagen idag. Det ser förtfarande likadant ut, där jag sitter och ägnar mig åt att skriva.

Sex A4 sidor är ungefär 12 sidor i en bok, så det fattas några...

Men när jag skrev orden "sjunde bok" var det som om jag fick nypa mig i armen. Sanslöst vad tiden går.

Tro inte att jag skrivit en bok per år, så gick det inte till. Först skrev jag "Älskling, vi blir inte med barn" på Jan Guillous favoritverktyg, den gamla kära skrivmaskinen, där Tipex och sudda-bort banden var räddaren när det blev felstavat. Det manuset skrev jag 1991-93. Därefter dröjde det ända till 1997 innan jag kom på vad jag ville skriva om, och det var deckare. Ytterligare ett manus till en deckare var klart 2001, men annat kom emellan och det manuset skickade jag via datorn till Dorotea Bromberg, och på den tiden uppskattades det inte att få manus på 170 sidor via mejl, vilket jag begriper idag.

Sedan kom det tredje manuset, det var klart 2003, och resten är historia. Vad jag har lärt mig under dessa dryga fyra år i branschen som författare och förläggare är helt obetalbart. Jag har förmånen att inte bara vara författare, utan också följa med på hela resan från manuset till bok i bokhandeln.

Den resan kan låta enkel, men är allt annat än det!

Ordet "omarbeta" är idag kristallklart .

Idag ska jag försöka skriva en eller två sidor till. I mitt huvud är boken nästan klar, men vad hjälper det? Den ska på pränt också! Arbetstiteln på den sjätte deckaren är: Hämnaren från Tjörn, vilket betyder att det kan bli en annan titel.

P.s Just nu klättrar e-boken Mord under Tjörn Runt på topplistan. Superkul!D.s

Ha de gott!

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

7 kommentarer:

Leroy sa...

Kul att deckaren säljer så bra. :-)

Du kanske kunde lägga in lite bibliska grejor likt andra storsäljare brukar göra, tipps eftersom du ändå är inne på den sjunde boken, kanske på den sjunde månaden och den sjunde dagen o snart det sjunde kapitlet.

Leroy

Leroy sa...

Sju är ett bra tal och då lossnar det säkert. Förr eller senare så ser man helheten och förstår de ursprungliga tankarna o ideerna.

Det är spännande med deckare.

Leroy

Blondies blogg sa...

God morgon Ramona!
Med tanke på hur flitig Du är både på Din blogg och på Newsmill är väl sju sidor inte så pjåkigt...?
Men för mig som ivrigt väntar på Din nästa bok är sidantalet deprimerande lite. Vet inte hur jag ska kunna bärga mig tills Din nästa deckare kommer ut. Därför vill jag uppmana Dig att jobba på!
Kramar!
Birgitta

Helena Palena sa...

Gud så ambitiös du är. Vad du hinner med. Det gör jag med. Men jag hinner med annat än att skriva. Vet hur det känns när det kliar både här och där. Är det inte mammor så är det barnbarn.

Roligt att läsa om ditt skrivande. Det går fort nu och det är alltså inte bara en annan som inte hinner med i utvecklingen. Inte ens bokhandeln hinner med. Det är i alla fall svårare att få ett förlag att ge ut böcker. Det har hårdnat i spåret av den nya tekniken och nätet. Nu ska jag ut och plocka krusbär.

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

jag är inte direkt intresserad av bibliska händelser, däremot om vad religionens(män) och ibland nunnor, gjort för att förstöra andra unga människor liv. Fast om det är värt en deckare, det vete fan:)))

Jag har alltid älskat deckare!

Ramona Fransson sa...

Godmorgon Biba!

Jag skulle önska att jag kunde skriva fler sidor, men kroppen är inte lika positivt inställd.

Däremot försöker jag skriva just för att övning ger färdighet. Tack för dina alltid så uppmuntrade ord.

Kram
Ramona

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,


lite mer tid än de som har barn och barnbarn har jag med all säkerhet.

En av mina väninnor har tre barnbarn och hon arbetar heltid inom vården, utöver det blir det knappt tid över till annat än med barnbarnen, även om hon naturligtvis älskar det. Det är ju en så kort tid som barnbarnen behöver dig, då ska man passa på om man orkar!

Roligt att höra att du tycker jag är ambitiös, för jag känner mig inte sådan. Snarare orkeslös för det mesta.

De flesta riktiga förlag ( de som inte tar betalt för att ge ut din bok) har dragit ner antalet titlar. Eftersom varje bok som trycks upp vill man ju helst som förlag också se på säljbar plats i varje bokhandel.

Man vill helst se att boken får recensioner ( väldigt få av alla nya böcker som kommer ut får en recension av t.ex DN, Expressen, SvD, Aftonbladet, GP, Bohusläningen
och sedan finns en mängd lokala tidningar.

Krusbärspaj, är mums! Jag ska försöka plocka björnbär, för vi har mycket här där vi bor.