Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 31 augusti 2010

Valobservatörer till Sverige!

Bilden visar en hand som stoppar ner ett valkuvert i en vallåda.

Som det enda demokratiska land i världen (tror jag i alla fall) får inte vi i Sverige själva stoppa ner valkuvertet i lådan. Varför vet jag inte. Vi är väl inte betrodda...

Danska regeringen anser inte att Sverige är tillräckligt demokratiska och det har att göra med Sverige Demokraternas politiska budskap som de hade tänkt sig visa i TV4. Därför överväger den danska regeringen att skicka valobservatörer till Sverige.

Nu är vi jämställda med Berlusconi i Italien. Hur känns det Reinfeldt & Co och Mona Sahlin & Co? Jag tycker att de etablerade partierna och vissa journalister borde skämmas å de grövsta. Varför i helvete vågar Ni inte ta debatten med SD. Hur jävla svårt ska det vara?

Eller är det (ve och fasa) så illa att Ni inte har vettiga argument mot SD:s politik? Jag har massor av argument för att INTE rösta på SD, ett är att de inte vill se alla människor som lika mycket värda, eftersom HBT:are inte finns på deras agenda. Eller att SD vill diskutera abortfrågan! Den är inte förhandlingsbar i min värld. SD vill diskutera "flyktingpolitiken" och det vill jag med.

Men nu är alla etablerade partier skiträdda och sysslar enbart med att ösa ur en till synes outtömlig skattkista, som naturligtvis kommer att stängas omedelbart i samma sekund valet är över. Gå inte på den lätte!

När SD kommer in i riksdagen vill jag inte höra ett enda ord om "beklagligt" från de etablerade partierna eller för den delen vissa journalister. Ni får fan i med skylla er själva, hade ni haft "Ballar av stål" skulle ni vågat och vunnit, men när man inte ens tar en enkel debatt, ja vad är man då? En riktig fegis, skulle jag vilja säga!

Ramona

P.s YES nu ligger Mord under Tjörn Runt på 9:e plats på topplistan, som mest utlånade e-bok. Miljoners tack till alla Er som hjälpt mig dit! D.s
" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.Adlibris

Bokia

Bokus

CDONHär kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON  

6 kommentarer:

JD sa...

TV4´s skäl till att man inte sände filmen var att den var främlingsfientlig.
En äldre kvinna med rullator som nästan blir jagad av spöklika, ondskefulla varelser med barnvagn som kommer fram ur skuggan.
Finns väl ingenting alls att anmärka på TV4´s beslut?
Däremot kan det mycket väl vara så att SD hade förutsett detta och att man i samråd med vänner i Danmark smidde den här planen för att få sympatier och rubriker i media där SD framställs som missunnade offer?

Vem vet?

Ramona Fransson sa...

Hej JD,

det är inte alls omöjligt att du har rätt i detta, men det frångår inte att SD borde fått mycket mer mothugg än vad som hittills givits.

Man kan aldrig slå en motståndare om den framstår som ett offer.

Det är som att klappa till någon som bär glasögon och det gör man ju inte.

JD sa...

Jodå mothugg finns och även de som tycker att filmen är bra.
http://www.resume.se/nyheter/2010/08/27/sds-valfilm/index.xml

Rapport skulle knappast sänt nyheten ikväll om det inte vore en så allvarlig fråga som att valobservatörer ska hit.

Om syftet var att skapa rubriker så tycker jag att man gått för långt!

Ramona Fransson sa...

Hej igen JD,

om du menar att media har gått för långt så tror jag ine att de har en bortre gräns. När Carolina Gynning tog ut sina bröstimplantat gjorde man detta till en rubrik och med braskande löpsedlar. Om det anses vara en nyhet som hela Sverige bör ta del av, är det inte att ta i om du menar SD:s icke sända reklamfilm och att danskarna vill skicka observatörer.

Vill vi slå oss för bröstet i vad som gäller demokrati ska vi inte hindra yttrandefriheten i några ärenden, hur mycket vi än personligen hatar dem.

Citatet "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.". är inte skrivet av Voltaire som många även jag själv har trott, utan enligt Wikipedia är detta citat dock skrivet av Evelyn Beatrice Hall 128 år efter Voltaires död

Men oavsett vem som skrivit citatet är jag den första att skriva under med mitt namn.

Kan man inte ta upp religion, makt eller politiska obekväma frågor till debatt är inte demokratin ens värd namnet!

JD sa...

Filmen skapar en känsla av "vi" och "dom" där "dom" illustreras som något omänskligt, främmande och kusligt.
Känslan är att "dom" bär skulden till att den svenska regeringen för en felaktig invandringspolitik och det ställer jag inte upp på!
Vad är syftet med filmen?
Informera om SD´s politik? regeringens felaktiga politik? eller hitta svarta syndabockar med barnvagn?
Gränserna är alltför vaga i filmen!

Ramona Fransson sa...

Hej JD,

Känslan av gränser är exakt vad de vill ha, säga upp medlemskapet i EU till exempel.

Som jag också tycker är befängt, man kan aldrig få ett samarbete genom att stå utanför en stängd dörr. Bättre sitta med vid förhandlingsbordet och ha en röst.

Än stå utanför och bara få lyssna!