Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 4 september 2010

Är inte romer också människor? Uppenbarligen inte för alla. Jag känner igen det från en annan tid.


På bilden ett romskt par. Ser de inte ut som vanliga människor? Har de inte känslor? Har de inte drömmar?

En gång för många tusen år sedan var romerna ett vandrande folk. De livnärde sig på sin musik och all sköns uppvisning som idag benäms som cirkus. Deras kultur har luckrats upp, men det finns fortfarande romer som är utomordenligt skickliga inom allt som har med cirkus och musik att göra.

Musiken som idag spelas inom de forna östländerna är också ursprungligen från romer. Och inte bara i östländerna också i väst.

Under andra världskriget tog Hitlers hantlangare död på romer, så många de kunde. Romer likt judarna hade inget eget land. Judar och romer fanns överallt i Europa. Flest i östländerna. Idag har judarna lyckats med att få ett eget land och de slåss för sin överlevnad varje dag, och har så gjort sedan den 14 maj 1948. Risken är stor att Israel kommer att få fortsätta att kriga så länge planeten och Hamas existerar.

Romerna har däremot inget eget land. Hade ju varit utomordentligt trevligt om det hade blivit Romänien, men där är de inte välkomna, trots att inofficiella siffror säger att det bor minst 2,5 miljoner romer där. I Rumänien som idag är ett fattigt land ses romer som andra klassens människor. Detta trots att Rumänien borde ha varit ett rikt land med tanke på alla sina naturtillgångar ( som: petroleum, naturgas, stenkol, brunkol, bly, zink, koppar, järn, uran, guld, bauxit, vattenkraft och skog.) Men i Rumänien härjade en liten diktatorisk elak gris tillsammans med sin sugga vid namn Ceasescu och slutligen avrättades de med all rätt.

Därefter har Rumänien fått, förutom en demokratiskt vald president, också EU-medlemskap och blivit medlemmar i NATO. Nå vad har detta hjälpt? Inte ett skit som jag ser det.

Den infantile pygmén Nicolas Sarkozy, som är Frankrikes president kastar ut romerna i parti och minut.


Varför gör Sarkozy på detta viset? Kanske har inte många av dem några pengar och får inga jobb. De får inte heller bo var som helst och därför bildas läger, där det varken finns toaletter, vatten, avlopp eller sophämtning. Inte nice för de närbelägna grannarna som har allt som romerna saknar. För en gångs skull har den samlade välbetalda EU- kommissionen en möjlighet att ingripa. Men vad gör de?

Förresten var är alla EU-kommissionärer med ansvar? Är de på semester i Mauritius för skyhöga arvoden som du och jag betalar?

Och vilken grupp ska kastas ut nästa gång? De med för korta ben? De med dåliga betyg i matte?

Än en gång har EU:s samlade trupp visat att det enda de kan slå sig för bröstet med är att de lyckats enas om en rekommendation att förbjuda rökning på offentliga platser och detta ska vara klart till 2012. Hipp hipp hurra! Detta är ju verkligen fantastiskt! En annan överenskommelse de lyckats med är att det inte får säljas svenskt snus i övriga Europa. Du milde vilka livsavgörande beslut. Detta har verkligen förbättrat världen.
Jag tycker att EU ska diskutera frågan om inte Rumänien ska tvingas att ge romerna en del av landet som de kan kalla sitt. Om inte Rumänien ställer upp kan väl Sverige ge bort en del av sin jätteyta längst uppe i Norrland, som ändå ingen snart vill bo på. Jag är övertygad om att romerna snabbt skulle göra sitt land högintressant. Allt de behöver är uppmuntran, skolundervisning och hjälp till självhjälp och vilka människor behöver inte det?

Är det ett folk i Sverige som också vet hur det känns att vara diskriminerade är det samerna. De kanske är mer än villiga att dela sitt land med romerna?

Ramona

P.s YES nu ligger Mord under Tjörn Runt på 7:e plats på topplistan, som mest utlånade e-bok. Miljoners tack till alla Er som hjälpt mig dit! D.s

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON


Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON

3 kommentarer:

Ramona Fransson sa...

Idag den 14 september har EU-kommissionen vaknat och uttalat ett skarpt fördömande mot Frankrikes president.

Jag vill se MYCKET mer. Jag vill att Frankrike får böta miljardbelopp för varje rom som kastas ut! Då jävlar kanske de slutar med sitt omänskliga beteende!

Anonym sa...

Good Afternoon

Thanks for writing this blog, loved reading it

Anonym sa...

Great post, I am almost 100% in agreement with you