Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 14 september 2010

Dinosaurier på promenad i parken. Nej, just det!

Jag kan inte ens föreställa mig hur vi människor skulle ha hanterat dessa urtidsdjur som en gång promenerade på vårt klot. Och som var en blandning av köttätare och veganer.

De bara dog! Ingen kan med säkerhet säga varför eller hur, men försvann gjorde de.

Det fanns inga bilar, flygplan, kolkraft eller annat miljöförstörande som skapade ett dåligt klimat och dödade dem, det är det enda vi vet.


 Istiden, hur var det med den då? Den äldsta istiden inträffade för c:a 1 miljard år sedan.

Men varför började isen att smälta undan? I vilket fall som helst kom dinosaurierna efter att isen smält undan på stora delar av världsytan.

Miljöpolitik av idag ser jag som ett gigantisk jippo, där tusentals engagerar sig av olika anledningar. Men oavsett handlar det om pengar. Forskare kan inte forska om de inte får pengar. Och Greenpeace kan inte verka utan pengar.

Om dinosaurierna död finns teorier om klimatförändringar, många vulkanutbrott och slutligen också en jättemeteorit. Alla kan var sanna men också falska.

Miljöpartiet kom till av en enda orsak, kärnkraften och dess fruktansvärda efterverkningar vid olyckor. Harrisburg var först ut den 28 mars 1979 , Tjernobyls kärnkraftsolycka hände 26 april 1986 och Miljöpartiet kom för första gången in i riksdagen 1988.

På den tiden påminde partiets medlemmar om en utklädd hippierörelse som bevarats sedan flowerpower perioden från 1960-talet. Idag är fjällrävens ryggsäck, lusekoftorna och miljövänliga sandaler i de flesta fall utbytta till fräscha outfits. Miljöpartiet har blivit som vilket parti som helst. De lever av skattepengar och pladdrar klyschor som alla de andra.

Åter till miljöpolitiken. Jag tror att jorden har en cykel, ungefär som en kvinnas menscykel, fast med betydligt längre perioder än om 28 dagar. Men hur den ser ut miljömässigt tror jag ingen vet. Att det däremot är lönsamt för många företag att göra pr för produkter som är miljövänliga vet vi redan. Att miljoner människor köper dessa "miljövänliga" produkter vet vi också och att lika många miljoner har ett ständigt dåligt samvete för att inte göra tillräckligt för miljön.

Jag vill ha el! Jag vill inte betala hur mycket som helst, jag tycker redan att det är för dyrt med el. Dessutom tycker jag att vindkraftverken förfular naturen alldeles hejdlöst. Vattenkraft är något som jag tycker vi ska satsa på. Kärnkraften ger visserligen ren el , men av uran görs som bekant atombomber och är det något som skrämmer mig mer än kärnkraftverk är det länder med atombomber. En hatfylld girig och galen general, president eller annan maktgalen man som hotar världen med atomvapen är mer sannolik i min värld än att ett kärnkraftverks avfall ska ända mänsklighetens liv.

Det enda jag vet med säkerhet är att jag är en miljövänlig produkt. Jag återgår till jorden som aska och därmed är cirkeln sluten.Därmed inte sagt att jag uppför mig miljövänligt. Det är en helt annan historia.

Paraply är bra att ha!

Ramona

Tänker Du på att det bara är tre månader kvar till första advent? Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Som vanligt ett enormt intressant inlägg. Förstår inte att Du kan ha så mycket klokhet i Ditt huvud. Själv känner jag mig mer eller mindre urblåst. Därför uppskattar jag Din blogg enormt, den tillför mig kunskaper och intressanta teorier.
Din blogg och DU berikar mitt liv! Kanske har sagt det förut, men jag säger det igen: "Du är briljant!"
Kram!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

jag tackar och niger, men du är allt annat än urblåst och det vet du!

Och jag älskar Ditt beröm!
Kram