Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 20 september 2010

Maria Wetterstrand Sveriges nya miljöminister?

Miljöpartiet vill inte bli ett stödparti för Alliansen. Men frågan är om Mp vill bli en del av regeringen.

Om Maria Wetterstrand får miljöministerposten och Peter Eriksson hälsoministerposten då är inte miljöpartiet ett stödparti.

Andreas Carlgrens insatser som miljöminister är väl inte något att skriva om i historieböckerna.

Och om miljöpartiet blir en del av Alliansen har de tillsammans egen majoritet och behöver inte längre bry sig om vad Sverigedemokraterna tycker.

Undra om det blir så här? Jag känner det som om det blåser åt det här hållet.

Ramona


Bara tre månader kvar till Lucia? Jaså, det har du inte tänkt på! Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

10 kommentarer:

Anonym sa...

För en person som saknar ideologi kan det säkert ses som en möjlig väg att Alliansen köper över Mp genom ministerposter, i alliansens värld kan ju allt köpas.
Men för människor med engagemang och ideal är ditt scenario helt otänkbart.
Du får känna vad du vill men det är en politisk omöjlighet att Mp skulle låta sig köpas.

Ramona Fransson sa...

Den som lever får se. Vad det handlar om tycker jag är att visa ansvar för hela Sverige, inte bara se till sitt eget hus. Och i det här läget gäller Sverige först inte partipolitiken.

I en demokrati gäller flest röster och då är det S och M som fått flest, då gäller det att samarbeta för Sveriges bästa. Samtal samtal samtal, kompromissa, det får alla göra som inte är i majoritet.

Anonym sa...

Vadå ansvar för hela Sverige?
Vilket ansvar tar alliansen för sjuka och arbetslösa? Det passar att börja ställa krav på politiska motståndare och lägga ansvaret på dem för att valresultatet ska kunna hanteras.
Vägrar de kan alliansen alltid hävda att "de är ansvarlösa".
Det kallas för manipulation. Men sånt är Fredrik bra på, det har vi sett förr.

Blondies blogg sa...

Ramona, jag tyckte att Ditt förslag var alldeles förträffligt. Det handlar inte om att sakna ideologi, inte heller om att låta sig köpas - utan att se till helheten: vad som är bra för Sverige och för oss som bor här.
Varför är människor så trångsynta?

Ramona Fransson sa...

Politik är ett spel utanför och ett innanför. Ett för media och folket och ett för den innersta kretsen. så länge ett parti inte har egen majoritet kan man inte bestämma, utan det handlar om kompromiss. Och som bekant gör en kompromiss ingen helnöjd.

Jag har varit med och sett det själv. Trist men sant. En del passar för detta och är skickliga andra lägger av och byter karriärsval.

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

ja, man kan alltid hoppas att de sju sätter sig ner och snackar ordentligt!

Anonym sa...

Det som är bra för Sverige är att vi har en demokrati där väljare får lov att rösta var 4:e år.
Det har väljarna gjort nu och då är det bästa för Sverige att väljarna kan lita på de politiker de valt som förträdare.

Ramona du skriver om politiska spel och hyckleri inom politiken, samtidigt som du hävdar att just det här fallet är ett sånt taskspeleri med väljarröster något eftersträvansvärt och bra.
Bestäm dig nu för hur du vill ha det, ärliga politiker eller politiker som ger sig in i motståndarlägret dagen efter valet.

Skulle Mp ge sin in någon sorts samarbete med alliansen är det detsamma som poltiskt självmord, de kommer inte att finnas kvar i nästa val.
Den uppkomna situationen hade kunnat undvikas om politikerna hade lyssnat på väljare, varit vakna och inte suttit och sovit under de senaste decennierna.
Och om de lyssnat på folk istället för att behandla människor som valboskap under namn som "verklighetens folk" och annat verklighetsfrånvänt larv.

Ramona Fransson sa...

Självklart vill jag ha ärliga politiker, men det tror jag inte går att förena med politik.

Politik är ett maktspel och har alltid så varit, så länge jag minns.

Och kommer så att förbli, är jag ganska övertygad om.

Mia sa...

Allra bästa scenariet hade varit om rösterna imorgon ger egen majoritet. Annars får man hoppas på att partierna tar sitt förnuft till fånga och samarbetar över gränserna...

Anonym sa...

Vi har de politiker vi förtjänar.
Röstar du fram oärliga politiker så är oärliga politiker vad du får.
Det är inte svårare än så.