Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 30 september 2010

Ultraortodoxa judiska män i Israel är ett hot mot staten Israel och mot hela mänskligheten!

I ett inslag på SVT intervjuades Naomi Ragen, journalist, författare och kvinnorättsaktivist i rapport den 29-9 klockan 19.30
16,55 minuter in i programmet kommer inslaget.

Hon var mycket upprörd över att de ultraortodoxa judiska männen i Israel vill tvinga henne att sitta längst bak i de allmänna bussarna. Hon vägrade! Utmärkt bra gjort! Men jag undrar var alla de andra kvinnorna i Israel håller hus? De ska också protestera och det högljutt!

Rosa Lousie Parks blev känd 1955 då hon vägrade ge upp sin sittplats i bussen för en vit man, när busschauffören krävde att Rosa Parks skulle göra det.

Naomi Ragen i Israel jämförde de ultraortodoxa judiska männens beteende med hur Rosa Parks diskriminerades för att hon var mörkhyad. Nu diskriminerar de ultraortodoxa judiska männen kvinnor och hänvisar till sina så kallade heliga skrifter. Vad ska bli nästa steg som dessa män trollar fram ur Torarullarna? Kärnvapenkrig?

Allteftersom den ultraortodoxa judiska gruppen män växer, alltmer omöjligör dessa män att palestinierna får en egen stat. Herregud de vill ju inte ens se kvinnan som sin jämlike, vilket också de extrema muslimerna har stora problem med.

Allt är en tolkningsfråga av Koranen, Bibeln eller Torarullarna. Det är män-niskor som tolkar vad andra män-niskor har skrivit. Att män alltid tolkar dessa heliga skrifter till fördel för dem själva och svänger ihop en luddig formel till nackdel för kvinnorna är intet nytt. Så ser det ut inom alla världsreligioner. Kvinnan skall hållas kort och instängd. Och anledningen till detta enligt männen är att de vill skydda det finaste som finns. Vilket kvalificerat skitsnack. Kvinnan är ingen Picasso tavla! Adam, enligt bibeln, lurades av kvinnan att äta av äpplet och därmed fick världen kunskap. Vid en elak tolkning av den berättelsen skulle jag vilja påstå att Adam var korkad och hade inte Eva lockat honom att bita i äpplet skulle världen inte existera och människan varit utdöd vid det här laget.

Israel är för närvarande den enda demokratiska staten i mellanöstern, men får de ultraortodoxa judarna mer makt än vad de redan har kommer snart staten Israel jämföras med Iran. Därefter är det inte långt kvar till ett kärnvapenkrig. Så för allt i världen, stoppa de ultraortodoxa judarnas framfart innan de sätter världen i brand!

Bilden ovan har jag tagit från den här bloggen och bilden har en mycket intressant berättelse, med tanke på att det är ultraortodoxa judiska män som bränner den israeliska flaggan.

Ramona

Hann du inte till mässan? Gör inget vi har kanonpriser i webbshopen också! anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant inlägg!


Israel står inför ett svårt beslut just nu, ska de välja fred eller inte.

Och de ultraotrodoxa israelerna gör det inte lätt, men det finns andra israeler som även de, utan en ultraortodox tro gör det svårt för staten Israel att välja hur de vill ha det.

Ramona Fransson sa...

För mig är det självklart att palestinierna ska ha sin del av landet. Däremot kan ingen människa kräva tillbaka vad som en gång togs ifrån dig vid ett krig.

Det vore lika absurt som att jag skulle kräva tillbaka ett hus i Warszawa som mina farföräldrar ägde före 2:a världskriget. I ett krig går inte bara människors liv till spillo i ett fullständigt vansinne.

Därför måste palestinierna godta Oslo avtalet som Clinton och Arrafat "nästan" var överens om, där var det just att de ille tillbaka till gränsdragningarna före 1967 och det går inte.

Ingen kan vrida tillbaka klockan, inte ens för en minut.

Jerusalem får absolut inte ägas av någon, det är stad som tillhör alla tre stora religioner och alla ska ha fritt tillträde.

Och hur ska detta gå till?Ja, den som överlever får se!

Ann Helena Rudberg sa...

Ja tänk vad dom kan hitta i sina toarullar (sic!). Israel och arabvärlden är en omöjlig ekvation och har varit så i tusentals år. Och alla som håller fast vid en enda mental föreställning kan man väl kort och gott kalla för en sekt. Dom finns överallt i alla religioner och -ismer.

Varför bränner dom Israels flagga? Bor dom i USA? Nä dom bor tydligen i Israel, men anser att det är en blasfemisk stat, dvs att Israel kränker deras religion. Det blir snurrigare och snurrigare.