Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 8 september 2010

Självmorden i Sverige kommer att öka lavinartat med en omänsklig politik!

Ett tusen femhundra människor tar sitt liv i Sverige per år. Det är fler än de som dör av rökning, bara för att nämna ett exempel.

Varför tar människor sitt liv? Är inte livet det som är det mest underbaraste som finns? Jo men visst är det så, under förutsättning att du har det bra.

Att ha det bra innebär för de flesta en trygg ekonomi, ett arbete om man är frisk nog, en bostad och kanske till och med en person man älskar som älskar en tillbaka.

Men om du är sjuk och plötsligt enligt (politikers regelverk) är frisk och dessutom ska söka jobb varhelst i Sverige där det finns ett jobb rycks din lilla trygghet bort. Du stod inte upp innan, du låg på en madrass, men så kom någon (inkompetent politisk regel) och snodde madrassen. Till på köpet säger reglerna att du som är sjuk, och inte har något självförtroende att tala om, ska kämpa för din rätt! Vilken rätt? Du har ju ingen...

Jag blir rasande när jag läser om alla korrumperade kommunala tjänstemän och även politiker, bland annat i Göteborg väntas ett tjugotal personer släpas inför skranket. Tror någon att det ser annorlunda ut i andra kommuner? Inte en chans! Men många alldeles för sjuka sköra och orkar inte slåss för sin rätt som de inte har. De känner sig överkörda och utnyttjade av politiker som vill hyfsa till siffror till höger eller vänster.

Under sossarna tid var det läge att förtidspensionera folk för att få bort dem från sjuklistorna, som arbetsökande samt att spara pengar. Nu under Alliansens tid gäller det att få bort antalet förtidspensionärer och sjukskrivna från statistiken och då sparkas de ut. I stället kommer väntrummen på socialkontoren att fyllas på. Förutom alla de tusentals som kommer att välja döden framför förnedringen att kallas arbetsför när man är sjuk och detta bara för att politiker skrivit om reglerna för tjänstemännen.

Läs här vad tjänstemännen på Försäkringskassan tycker! Blogginnehavaren ( Observer) har efter 30 år inom FK lämnat sitt yrke. Tacka fan för det! Kommentarerna är anonyma, och jag förstår det. Ett internt nätverk på försäkringskassan är döpt till "Tokfia" , ja inte konstigt alls när man läser bloggen.

Ett tusen femhundra självmord i landet med flest friska människor i EUROPA borde få vilken sund människa som helst att tvivla på statistik och i allra högst grad politiska budskap!

Ramona

Har klättrat ända upp till en femte plats med Mord under Tjörn Runt som mest utlånade bok! Så ini helvete kul! Tusen, tusen tack till Er alla!


Tänker Du på att det bara är tre månader kvar till första advent? Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Men när jag var ung var det omkring 2000 självmord per år. Samhället har inte blivit sämre utan bättre. Dock kan det alltid bli ännu bättre naturligtvis! Men att bloggaren använder uttrycket "den gamla stammens anställda" får mig inte att tro mer på vad denne säger. Det luktar alltför mycket sosseri. På 60-talet gick f-kassan hem till folk och kollade att de verkligen var sjuka. Är det den gamla stammen?

Mellan åren 2003-2004 ökade självmorden i ungdomsgruppen med 21 procent. Vad gjorde sossarna då för att beröva ungdomarna tron på livet? Jag vet eftersom min bok Ett Sekel av Tystnad handlar om det. Och den är skriven just då.

http://www.spes.nu/index.php/resurser-a-information/100-fakta-om-sjaelvmord-i-sverige

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Visst har samhället blivit bättre men det måste bli ännu bättre!

Även om det var en "sosse" som hade sidan är det inte konstigt att personen har sina tankar. Sverige var fullkomligt hjärntvättat fram till att Stenbeck gjorde entré med TV3, innan dess valdes programmen ut för medborgarna, som i DDR.

Men att människor i allt högre grad tar livet av sig i ett av de på papperet friskaste länderna i världen är sjukt. Och det måste göras något åt detta!