Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 15 september 2010

Ylva Johansson som barn?


Jag blir så ledsen när jag ser och hör hur särskilt invandrarbarn missgynnas av dagens skolor. Jag som själv är invandrarbarn, och hade inte någon som helst hjälp av mina föräldrar vad det gällde läxor ( de kunde inte svenska) hade TUREN att gå i en statlig skola, där jag var ett av få barn med invandrarbakgrund. Det var naturligtvis både på gott och ont. Jag lärde mig i alla fall svenska och jobb från den dagen jag lämnade skolan.
Så ser det inte ut idag! Jag har enbart nio-årig grundskola och även försökt skaffa mig vuxengymnasiekompetens, men föll på matten. (avskyr matematik) Idag kommer tusentals barn att slås ut innan de ens fått chansen. Det är absurt! Jag vill att vilken regering som än kommer till makten tar tag i riskkapitalisterna som idag slafsar i sig våra skattepengar i form av skolpeng och gräver ner pengarna i skatteparadis. Det ska inte ens finnas tillstymmelse av möjlighet att sno pengar från skolorna. Så för HELVETE gör nåt! Ja, nu tror jag inte Ylva Johansson är rätt person som skolminister, men det finns ju för jössenamn alternativ, eller?

Skoltrött redan innan det började.
Ramona

Bara tre månader kvar till Lucia? Jaså, det har du inte tänkt på! Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Du är nog den finaste förebilden för ett invandrarbarn som jag kan tänka mig.
Du är en förbild även för mig!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

tack, Dina ord gör mig rörd.