Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 16 september 2010

Anna Sjödin innehar en rektortjänst. Hur gick det till?

Anna Sjödin är född 1976 och uppvuxen utanför Enköping och under sin ungdomstid spelade hon rugby och basket och 1994 deltog hon i fyra landskamper för Sverige. Efter gymnasietiden arbetade hon ett år på ett vårdhem i England och därefter även en tid på Kibbutz i Israel. När hon kom hem gick hon vid 19 års ålder med i SSU. I slutet av 1990 talet flyttade hon till Umeå för att studera till socionom.


På bilden hälsar Bertil Holmberg Ordförande i landstingsfullmäktige (S) Anna Sjödin välkommen till jobbet 2008 som rektor till Vindelns folkhögskola.

 Hon blev distriktsordförande för SSU i Västerbotten och invaldes 2001 till SSU:s förbundsstyrelse. Innan hon blev vald till ordförande arbetade hon på ett skyddsboende för hotade kvinnor.

Anna Sjödin blev rubrikernas kvinna när hon hamnade i ett krogbråk, som slutade med att Anna Sjödin dömdes till 120 dagsböter á 300 kronor och 5 500 kronor i skadestånd till vakten för sveda och värk. Anna Sjödin har hela tiden hävdat att hon varit oskyldig.


Sambo till Anna Sjödin heter Thomas Hartman som också han är svensk socialdemokratisk politiker. Han är också landstings- och regionpolitiker i Västerbotten.

I Västerbotten finns det åtta stycken rektorer med månadslöner mellan 28.000- 57.999 och jag undrar vilken lön Anna Sjödin har fått. Någon som vet?

Jag skulle också gärna vilja veta om tjänsten som rektor utlystes för alla och envar. Nån som vet?

I det här fallet känner jag det som om Anna Sjödins sambo Thomas Hartman har haft stor påverkan på att sambon fick jobbet. Är jag ute och reser? Kan någon berätta att jag har fel?

Rätt partibok i handen, är det svaret?

Ett tillägg sedan inlägget är den här sidan som enbart handlar om Thomas Hartman, jag vet inte vem som ligger bakom, men om det som skrivs om Thomas Hartman är sant undrar jag varför Hartman beter sig som han gör.  

Ramona

Bara tre månader kvar till Lucia? Jaså, det har du inte tänkt på! Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!

Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

53 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Det här lär vara arvodet:

Fd SSU-basen Anna Sjödin misshandlade och smädade en invandrare och polis.Belönas med en anställning som rektor för Vindelns folkhögskola i Västerbotten.Årslön 589.000 kr+sociala avgifter.Utan att hon ens har utbildning för det jobbet.Vem betalar för det?

Mia sa...

Handlar ju bara om att ligga med rätt personer, eller hur?...

Thomas Hartman sa...

Ja, Ramona du har fel. Men det bryr du väl dig inte om.

Det är rätt roande att se hur lågt du kan sjunka. Men fortsätt du. Du kan säkert bli ännu fulare i ditt sätt. Det finns ingen gräns för den mänskliga vidrighetens artrikedom.

Vi ses på bokmässan så kan du prata med mig direkt om du vågar. ;-)

Vänligen

Thomas Hartman. www.hartman.nu

Thomas Hartman sa...

Ann Helena Rudberg heter en annan person som är ute och cyklar.

Vänligen

Thomas

Thomas Hartman sa...

Ann Helena Rudberg är alltså journalisten som jobbat 18 år på DN med åsikten att sossar är maktkåta. :-)

Thomas Hartman sa...

Mia däremot har helt rätt.

Det är viktigt att ligga. Och inte minst att ligga med rätt person /personer.

Hur är det med dig Mia får du ligga med rätt person? :-)

Vänligen

Thomas

Ramona Fransson sa...

Bäste Thomas Hartman

Jag ställde ett antal frågor. Du kunde ha passat på att reda ut dem, men du väljer att passa och samtidigt undra om jag vågar möta dig på mässan. Du är så välkommen, monter är B04:27 så att du inte missar mig i vimlet.

Om det är att sjunka lågt att ställa frågor om Sveriges politiska makt och dess turer är det inte mycket bevänt med demokratin. Men det kanske redan andra visste före mig...

Ramona Fransson sa...

Det verkar vara någon som bor i Jämtland som svarar i Thomas Hartmans namn, och det skulle i så fall förklara en del av de högst märkliga kommentarerna.

Jag har faktiskt väldigt svårt att tro att en politiker oavsett parti, som är landstings och regionpolitiker uttrycker sig på detta nedlåtande sätt.

Hälsar
Ramona

Thomas Hartman sa...

Hej Ramona.

Jag känner inte dig vad jag vet. Ändå tar du dig friheten att anklaga mig för nepotism. Sen tycker du att jag svarar nedlåtande. Intressant.

Du kanske i all ödmjukhet borde börja hos dig själv och fundera över hur ditt eget handlande mot andra människor uppfattas.

Jag har svarat på den enda fråga jag har med att göra och jag kan göra det igen. Jag har självfallet inte varit inblandad i någon rekrytering av min sambo. Anklagelsen tar jag som en direkt förolämpning liksom sättet det är skrivet på.

Jag är också rätt less på att folk tror att de kan spy ur sig vilken dynga och antydningar som helst mot sina medmänniskor som exempelvis både AnnHelena och "Mia" gör på din blogg.

Om du har något att prata om med mig eller min sambo så är du varmt välkommen att söka upp oss på bokmässan i den monter som vårt förlag håller till i (B07:57).

Guds frid.

Thomas

Thomas Hartman sa...

En kommentar angående dina övriga skribenter här:

Orsaken till att jag tycker så genuint illa om människor som beter sig som Ann Helena gör ovan när hon slänger ur sig dynga utan eftertanke är att jag var på plats och såg hur min sambo blev misshandlad av vakterna. Det är en vidrig känsla och upplevelse av maktlöshet att se och inte kunna göra något.

Anna hade skador över hela kroppen medan vakten saknade dokumenterade skador.

Faktum är att hon är fälld för slag ingen sett. Inget av vittnena såg något slag från Anna däremot fanns vittnen (oberoende) som hörde vakten kalla Anna hora, fitta, sköka slyna.

Men i rätten litar man på vakten och hans kompisar. Så fungerar det i Sverige.

Att bli fälld för något du inte gjort måste vara något av de äckligare saker man kan vara med om i livet även om det naturligtvis inte kan jämföras med sådant vi skriver om i boken "Vem bryr sig" som att utförsäkras hos försäkringskassan trots att man är sjuk, att gå med en ständig knut i magen för att man mobbas i skolan eller att växa upp med fattiga föräldrar.

Jag har verkligen inget mot granskning. Tvärtom är det en förutsättning för demokratin.

Däremot tycker jag att vi alla har ett ansvar hur vi beter oss mot varandra och hur vi håller den offentliga diskussionen oavsett om man gör det offentligt eller under pseudonym.

Guds frid.

Thomas

Ramona Fransson sa...

Hej Tomas Hartman

ja, då förutsätter jag att du är Dig själv.

Först och främst ställer jag frågor och anser mig ha rätten att göra detta!

Det är inte första gången heller!

Apropå skumraskaffärer inom politik och kommun är eller borde det i alla fall inte vara nyheter för dig. ALLA politiker är inte ärliga och ALLA är inte oärliga.

Om du inte haft något att göra med Anna Sjödins tillsättning som rektor i Vindelns folkhögskola, hade du enbart kunnat påpeka detta. Men du skulle nödvändigtvis spotta ur dig sådant som jag inte anser är lämpligt en politiker, som ska vara i folkets tjänst, det vill säga min också.

Om du välkomnar en öppen diskussion har du sannerligen börjat i fel ände.

Sverige är dessvärre inte ett rättsäkert land, det har vi sett alltför många bevis för, och vem som ska ta ansvaret för att lagboken inte ger rättsäkerhet till alla inom en demokrati som Sverige, är inte jag kvinna att svara på. Det enda jag vet är att socialdemokrater styrt Sverige både som minoritets-och majoritetsregering i betydligt fler år än borgarna.

Att som idag kasta ut sjuka människor från FK är horribelt och det kanske kan bli Alliansen fall.

Som sagt jag finns i B04:27 om du vill något!

Ramona Fransson sa...

Jag har också kontaktat Vindelns kommun och ställt följande fråga:

Hej
Mitt namn är Ramona Fransson och jag är författare och förläggare.

Jag har en enkel fråga: Vem/vilka tillsätter en rektorstjänst i Vindelns Folkhögskola?

Tacksam för snabbt svar.

Svaret kom idag och är:
Hej!

Vindelns Folkhögskola går inte under Vindelns kommun utan är en del av Västerbottens Läns Landsting så du får kontakta dom på tel 090/785 70 00

Detta lägger jag ut enbart för ordningens skull!

Thomas Hartman sa...

Hej Ramon,

Ja jag tycker det är bra med frågor. Min kommentar till dig kommer sig av att jag tycker det är märkligt att du anser dig ha rätten att utan vidare anklaga en medmänniska för nepotism.

Min kommentar till "Mia" kommer sig av att hon uppenbarligen tycker det är viktigt "att ligga med rätt person". Så jag väljer att ta henne på allvar och frågar om hon får ligga med rätt person.

Min kommentar till AnnHelena kommer sig av att hon på sin blogg skriver ett inlägg med rubriken "sossar är maktkåta" samtidigt som hon skriver att hon jobbat på DN i 18 :-)

Vi får väl se om du kommer förbi.

Vänligen

Thomas

Thomas Hartman sa...

Om du har tid över i din "utredning" kan du ju fråga rådmannen Göran Nilsson hur det kan komma sig att Anna är dömd för slag som ingen har sett :-)

Mia sa...

Måste ha varit en märklig känsla att se sin sambo misshandlad utan att själv på något sätt ingripa. Tyder på ett uppseendeväckande känslokallt förhållande i mina ögon.

Frågan som Hartman ställer till mig tänker jag inte ens nedlåta mig till att svara på.

Thomas Hartman sa...

Ja Mia, det var vidrigt. Vi hindrades bland annat av så kallade "trivselvärdar" att ingripa. Hade jag haft en kamera eller bandspelare hade killen som slog och kallade henne hora varit fälld idag.

Vad gäller min fråga till dig så kommer den från att du uppenbarligen ansåg att det var relevant att slänga ur sig när det gällde mig. Men tycker du inte det längre så är ingen nöjdare än jag.

Vänligen

Thomas

Mia sa...

Uppenbarligen var mitt påpekande helt relevant eftersom du själv påpekade att jag hade rätt...

Thomas Hartman sa...

Mia, det var ironi. Hoppades det framgick av sammanhanget men ironi är svårt på nätet.

Vänligen

Thomas

Anonym sa...

Sambo till Anna Sjödin heter Thomas Hartman som också han är svensk socialdemokratisk politiker. Han är också landstings- och regionpolitiker i Västerbotten.

I Västerbotten finns det åtta stycken rektorer med månadslöner mellan 28.000- 57.999 och jag undrar vilken lön Anna Sjödin har fått. Någon som vet?

Jag skulle också gärna vilja veta om tjänsten som rektor utlystes för alla och envar. Nån som vet?

I det här fallet känner jag det som om Anna Sjödins sambo Thomas Hartman har haft stor påverkan på att sambon fick jobbet. Är jag ute och reser? Kan någon berätta att jag har fel?

Snälla Thomas, var någonstans har Ramona anklagat dig för nepotism? Hon ställer frågor : Någon som vet? Är jag ute och reser? Det är inga anklagelser, det är frågor.

Thomas Hartman sa...

"I det här fallet känner jag det som om Anna Sjödins sambo Thomas Hartman har haft stor påverkan på att sambon fick jobbet."

Den anklagelsen får mig att må illa.

Vänligen

Thomas

Anonym sa...

Thomas Hartman.

Fortfarande har hon INTE anklagat dig, hon har endast frågor, men efter ditt svar nr 3 undrar man:

Citat " Ja, Ramona du har fel. Men det bryr du väl dig inte om.

Det är rätt roande att se hur lågt du kan sjunka. Men fortsätt du. Du kan säkert bli ännu fulare i ditt sätt. Det finns ingen gräns för den mänskliga vidrighetens artrikedom.

Vi ses på bokmässan så kan du prata med mig direkt om du vågar. ;-)" slut citat


Varför svarar du inte rakt och sakligt utan att "hoppa på"

Mvh Karin

Thomas Hartman sa...

När jag kommer in på denna blogg får jag veta några saker som samtliga är ägnade att rikta klander mot mig och min sambo. Jag har ingen anledning att acceptera det och jag uppfattar inte sättet det är ställt på som någon fråga.

Vänligen

Thomas

Ramona Fransson sa...

Jag brukar säga att som man ropar får man svar och här ropade jag på svar, vet inte om jag ska kalla det jag har fått svar, snarare en form av anklagelser.

Mig veterligen är politiker arvoderade av skattepengar och det betyder att jag som medborgare ska ha rätt att ha frågor och åsikter om hur politiken bedrivs och samtidigt passar jag på att fråga
Dig:
Hur skall det gå till när man annonserar ut platsen till en rektorstjänst i Västerbottens landsting?

Ramona Fransson sa...

Ska jag förstå ditt svar (som kom till mig i mejl men inte dök upp på kommentarsfälet) att du Thomas Hartman inte vet hur rektorstjänstens har utlyst eller hur man överhuvudtaget utlyser en rektortjänst?

Men att du i chefställning har rekryterat personal ur olika perspektiv, vilket jag också som personalchef har gjort?

Mina direktiv som personalchef har alltid varit att kräva samma av personalen som av mig själv, och det viktigaste har alltid varit ärlighet och kommunikation.

Lennart Jonsson sa...

Intressant "debatt" mellan en s-politiker och en författare som använder sin grundlagsskyddade rätt at få svar på frågor som rör förhållanden i offentlig verksamhet...
Har själv reagerat för Anna S ev. kavlifikationer för en rektorstjänst med hennes relativt låga ålder och begränsade erfarenhet inom området.
Och även över det som hände eller uppgavs hända på krogen för några år sedan.
En sak är väl säker i alla fall att om man tex. inte varit på krogen sent en kväll eller tex. inte varit onykter, så hade inget hänt ?
Så krogbesöket rimmar lite illa med hälsningen "Guds frid". Det får jag inte riktigt ihop.
Eller har jag fattat fel ? Var både Anna och denne Tomas där utan att dricka någon alkohol ?

I alla fall, Ramona om du vill ha reda på lönen så ring bara till personalchefen på skolan eller till landstingets dito så är dom skyldiga att lämna ut uppgiften.
Vägrar dom det så vänd dig bara till kammarrätten i länet så beslutar dom att det skall lämnas ut. Inte svårare än så alltså.
Underlättar ibland om framställan är skriftlig så den måste diarieföras...
Nu hoppas vi att Alliansen får sitta kvar så tveksamma tjänstetillsättningar a la (s) kan undvikas i framtiden. /Lennart J

Ramona Fransson sa...

Hej Lennart Jonsson,

Jag kommer att ta reda på följande: På vilka kriterier man tillsätter en rektor,hur en sådan tjänst skall utlysas och om det finns speciella regler. Även lönen.

Ungefär som att det finns speciella regler som ska följas när kommuner ska upphandla tjänster inom andra sektorer.

I Göteborg har tjänstemän och politiker i många år grovt åsidosatt upphandlingsregler allt för att sko sig själva. Alltså anser jag att min frågor är berättigade.

Dessutom har jag inte anklagat vare sig Thomas Hartman eller Anna Sjödin. Det jag skrev var fakta som står om dem båda på Wikipedia.

Tack Lennart för upplysningen.

Thomas Hartman sa...

"I det här fallet känner jag det som om Anna Sjödins sambo Thomas Hartman har haft stor påverkan på att sambon fick jobbet."

Den anklagelsen får mig att må illa. Det är ett beteende som är mycket märkligt från Ramona Fransson och har inget med någon "granskning" att göra.

Frågor om hur tjänster tillsätts, löner etc är fullt motiverade. Fula antydningar däremot är inte OK. Det har jag nolltolerans mot.

Vad gäller Lennarts kommentar så försöker jag leva efter principen att det ska vara så litet gap som möjligt mellan politiker och befolkning.

Man kan fråga sig om det är bättre att politiker går på krogen eller om man lever ett skyddat liv med säpovakter och slutna rum.Jag föredrar det förstnämnda.

Det hela började med att Anna ifrågasatte varför vakten slet ner hennes väninna och kallade henne hora och fitta. Sett i efterhand skulle hon dokumenterat det hon såg (gärna med mobilkamera) och polisanmält vakten i efterhand. Då hade hon inte exponerat sig för risken att bli motanmäld.

Vänligen

Thomas

Thomas Hartman sa...

När den här frågan väl är utredd kan vi återgå till det jag började ifrågasätta men ännu inte fått annat än undanglidande svar på.

1) Varför väljer Ramona Fransson att börja denna diskussion med att anklaga mig för nepotism. Det vill jag ha svar på.

2) Jag vill också ha svar på varför signaturen "Mia" tycker att det spelar roll vem man ligger med kopplat till denna bloggpost. Vad menas?

3) Jag vill också ha svar av Ann Helena Rudberg vad hon menar med sin kommentar att rektorstjänsten skulle vara en "belöning".

Jag är less på svepande anklagelser och skitsnack och tycker att det ska bli väldigt intressant att se om det finns ett intresse hos dessa personer att bete sig annorlunda.

Kom inte med nåt dravel om "granskning" eller att jag skulle vara mot öppenhet.

Guds frid

Thomas

Thomas Hartman sa...

Jag har kommenterat frågan om rekrytering tidigare men svaret tycks fallit bort så jag utvecklar det igen.

Vad gäller hur rekrytering ska gå till så har jag ingen kommentar.

Däremot har jag för egen del tillämpat olika metoder i arbetsledande position beroende på vilken situation jag har varit i.

Jag har handplockat, annonserat brett, använt tester etc. Jag har på samma sätt jobbat med olika metoder för avveckling av personal.

I just Annas fall kan du säkert få information hur det gick till. Det har jag iofs ingen aning om. Men jag har för mig att det var annonsering, intervjuer av olika kandidater, medverkan av fackliga organisationer etc.

Rent generellt är nog skrået av folkhögskolerektorer under generationsskifte i Sverige och möjligen får vi se en mer mixad köns- och åldersfördelning framöver.

Så här kommenterades frågan i media då det var aktuellt:

"Bertil Holmberg anser att Anna Sjödin har de rätta kvalifikationerna:
– Hon kan jobba med personal och är utbildad personalledare och socionom. Visserligen saknar hon pedagogisk bakgrund men det är inga problem:
– Många hävdar att det ska vara en pedagog men jag är inte så övertygad. Vi har en lärarstab som jobbat länge. Det klarar de av.
Anna Sjödin har trots allt något speciellt som många andra skolledare saknar:
– Hon är en känd person som jag tror kan locka ungdomar. Marknadsföring ingår i en rektors uppgifter och det är hon bra på.
Tjänsten är ett vikariat och det fasta jobbet ska annonseras ut som vanligt till jul. Då står det fritt för Anna att söka. Hon kommer behandlas som alla andra."

Guds frid

Thomas

Thomas Hartman sa...

Den sida du hänvisar till är polisanmäld för förtal.

Vänligen

Thomas Hartman

Ramona Fransson sa...

Hej Thomas Hartman

Jag får "faktiskt" lov att känna saker... det är tillåtet i landet Sverige.

Jag känner för att ta reda på mer i det här specifika fallet och om hur man tillsätter en rektortjänst i Västerbotten och hur mycket Anna Sjödin har i lön.

Det står mig fritt att känna vad jag vill när det gäller arvoderade politikers arbeten och vad de gör och inte gör. Det är offentlighetsprincipen som gäller.

Sidan som skrevs 2007 är polisanmäld för förtal. Ja, det är inte enkelt att få någon fälld för förtal i Sverige. Men det kanske det inte ska vara heller.

Thomas Hartman sa...

För övrigt: Har någon nåt tips på hur man kan få bort den typen av förtal från nätet som den där siten?

Vänligen

Thomas

Thomas Hartman sa...

Ramona: Jag ifrågasätter inte att du "känner" saker. Däremot kanske du förstår om jag tycker det är en märklig utgångspunkt att anklaga folk för nepotism.

Vänligen

Thomas

Thomas sa...

Ramona skriver "
Det står mig fritt att känna vad jag vill när det gäller arvoderade politikers arbeten och vad de gör och inte gör. Det är offentlighetsprincipen som gäller."

Det har jag aldrig ifrågasatt. Jag har själv samma rättighet som medborgare i detta land.

Men att anklaga människor för nepotism det första man gör hör knappast till normalt mänskligt umgänge.

Vänligen

Thomas

Ramona Fransson sa...

Läste om att Västerbottens kurir kallade turerna kring Bildningsgruppen för Hartman affären. Har du anmält VBK för förtal?

http://www.vk.se/Article.jsp?article=41107

Thomas Hartman sa...

Nej, Varför skulle jag det? Däremot var rapporteringen i vissa avseenden obalanserad. Men det får man samtidigt räkna med.

Vänligen

Thomas

Thomas Hartman sa...

Väntar fortfarande på svar på frågan varför du börjar med att anklaga mig för nepotism. Men eftersom jag inte får några svar så är det meningslöst för mig att diskutera vidare.

Ha en fortsatt skön helg.

Vänligen

Thomas

Anonym sa...

Till Thomas!

Vill du tala om i vilken mening som du har blivit ANKLAGAD för nepotism?
Jag kan inte se att Ramona har ANKLAGAT dig, däremot har hon frågor, det kallar inte jag för ANKLAGELSER.

Borde inte du vara ute och valarbeta, eller är du utesluten?
OBS. Detta är en fråga.

Mvh
Karin

Thomas Hartman sa...

Hej Karin,

Ja, jag kanske är blödig. Men jag tog MYCKET illa vid mig av denna formulering: "I det här fallet känner jag det som om Anna Sjödins sambo Thomas Hartman har haft stor påverkan på att sambon fick jobbet."

Du behöver inte vara orolig. Jag jobbar hårt i valrörelsen.

Vad heter du mer än Karin förresten? Hade varit trevligt att veta vem jag pratar med.

PS Jag skrev tidigare att media ibland kan vara obalanserade och jag kan ta ett konkret exempel av flera i den artikel R hänvisade till.

En av tjejerna tidningen skriver om hade en telefon med ett speciellt telefonnummer hon enbart använde för sina föreningsuppdrag. Hon hade ett annat nummer privat och kunde visa på kostnader för detta.

När skatteverket granskade hennes telefon var det för sent för att få ut specifikation från Telia. Deras system hade raderat uppgifterna. Verket drog rakt av slutsatsen att också hon hade ringt privata samtal.

En kille som hade telefonersättning för sina utlägg något senare i tid kunde däremot få ut sin specifikation och visa exakt nummer för nummer vad han gjort.

När media skildrade detta så skrev dom inte en rad om dessa saker för att skildra båda sidor. Så kan det fungera ibland. Inget att göra något åt.

Men detta kan hända vilken förening eller företagare som helst. Vi har skrivit om denna problematik i boken "Vem bryr sig"

Dags att valarbeta vidare. Ha en skön helg.

Vänligen

Thomas

Anonym sa...

Thomas skriver:

Ja, jag kanske är blödig. Men jag tog MYCKET illa vid mig av denna formulering: "I det här fallet känner jag det som om Anna Sjödins sambo Thomas Hartman har haft stor påverkan på att sambon fick jobbet."

Återigen, vad är ANKLAGELSEN?

Får vi inte lov att känna eller undra? Det är snarare du som ANKLAGAR.

Mvh
Karin

Anonym sa...

Karin. Jag har inga problem att förstå vad Tomas menar. Det är ingen fråga utan en insinuation fullt i klass med "jag känner på mig att han slår sin fru".

Offentliga personer ska tåla granskning men inte anklagelser och insinuationer.

mvh,

Freddie

Anonym sa...

Nu har Ramona reviderat sin ursprungliga text och det var nog bäst så.
Ramona och alla vi andra har självklart rätt till vilka känslor vi vill, men frågan är hur vi agerar på dem och nanvänder dem till. Att ha dem som underlag för en diskussion fungerar inte och visar på en ovana att diskutera.

Tjänster i offentlig sektor, dit landstingen hör, ska utlysas offentligt enligt regelverket. Óm inte alliansen ändrat den regeln förstås.
Lönesättningen för den som fått jobbet är oerhört lätt att kolla hos skatteverket, man ska inte använda vårt rättsväsende för att tillfrdsställa extrem nyfikenhet. Rättsväsendet behövs till viktigare saker.

Vakter på krogen har en egen inofficiell "arbetsbeskrivning" som inkluderar provokation av godtyckligt utvalda kroggäster samt en strategi för hur man får offret att framstå som den skyldige. Man har genom tjänsten anknytning till och ett nära samarbete med polisen vilket underlättar när offret ska göras om till kriminell.
Många vakter har dessutom en kriminell bakgrund.
Den som bor i skogen och aldrig går på lokal kan inte förväntas ha kunskap eller erfarenhet av detta, men vi andra är väl medvetna om hur det ligger till!

Ramona Fransson sa...

Varsågod mitt CV från 1973

Intressen
Mitt CV från 1973: - Barnflicka - Bingovärdinna. (Inte alls som bingolotto) - Damfrisörskeelev. - Barnflicka. - Livsmedelsbiträde. - Sjukvårdsbiträde.(Slitigt) - Servitris. (Slitigt) - Innehavare av Änggårdens Tobaksaffär. - Delägare av restaurang Tre Hjärtan i Halmstad. - Annonsförsäljare. - TV-hallåa för Gbg:s Stads Bostadsaktiebolags intern TV. (Fnittrigt) - Översättare av engelska videofilmer till svenska. (Görkul) - Växeltelefonist på Hotell Tre Kronor. - Hotellreceptionist på Hotell Tre Kronor.(Dåligt betalt men kul) - På ekonomiavdelningen Hotell Tre Kronor.(Samma betalning men dötrist) - Receptionist på Stena Danica Stena Nordica. - Receptionist fartygskassörska bankkassör Stena Germanica. (Hur bra jobb som helst!) - Data studier på Hogia i Göteborg. - Marknadsansvarig för import av hobbyprodukter från Tyskland. Albert Karlson AB Lerum. (Tufft men oerhört givande och lärorikt)

Jag har också varit engagerad politiskt, men lade av då lögnerna och intrigerna stod mig upp i halsen.

Min bakgrund är följande: Mamma, flydde från Östtyskland till Sverige 1954.

Min biologiska pappa flydde från Polen 1947, kom hit som polsk flykting på falska papper (han var jude). Som sjuåring, född i Borås 1956, hade jag redan haft tre efternamn och fick svenskt medborgarskap tillsammans med familjen 1962.

Skriver på min självbiografi "Ändhållplats Sverige" och har så gjort under fem år, deckarna är vad som lättar upp mitt sinne och gör att jag orkar ta nya andetag varje dag.'

Många kvinnor är förebilder för mig, bland annat min mamma. Även Birgitta Andersson som har skrivit en fantastiskt stark självupplevd historia "Blondie" och andra kvinnor också.

Men ingen av mina förebilder är stora A, B, eller C
kändisar. Kändisar är mediaskapelser och vilka de egentligen är vet bara deras närmaste.

För mig är det viktigare att respekt för män och kvinnor i min närhet.

Jag ställer precis de frågor jag vill och att beskylla mig för att anklagat någon är utomordentligt fånigt. Det är att ta åt sig något som inte uttalats.

Jag kan få känslan av att här ligger en hund begraven, det betyder inte att någon begravt en hund.

Om det är så att en rektorsstjänst ska utlysas offentligt, varför säger inte Thomas Hartman detta? Han säger att han inte vet hur det gick till!

Jag vet inte alls om hur det går till och i dagens samhälle är nätet en mycket bra att ställa frågor på och få svar. Det är så nätet är som bäst.

Men naturligtvis ska jag ta reda på hur det är. Med så här mycket tjabbel för ett enda ämne verkar det i alla fall som om det är intressant.

Anonym sa...

Jag uppfattar det du skriver på bloggen som en förolämpning och insinuation. Jag hade uppfattat det på exakt samma sätt om det gällt mig.

Du hade säkert fått andra svar från början om du hade valt en annan mindre tråkig ton och inte börjat med en anklagelse. Som man bäddar får man nog ligga.

Jag har inte frågat efter ditt CV och jag uppfattar inte någon annan gjort det heller.

Om jag förstått saken rätt vill han inte lägga sig i en rekrytering som gäller sin sambo. Det är en bra och begriplig inställning.

Du kanske ska upphöra med ditt prat om begravna hundar och istället be Hartmann om ursäkt. Det tror jag är det mest civiliserade. Hade det varit mig det gällt hade jag velat ha en ursäkt.

mvh

Freddie

Ramona Fransson sa...

Det här gäller inte Dig och jag ställer frågor, jag känner saker och det är jag fri att göra, hur jävla svårt ska det vara att begripa?

Tydligen obegripligt för vissa!

Anonym sa...

Intressant reaktion. Gör du avdrag i ditt företag? I så fall är du offentligt finansierad och det kanske är dags att granska din och företagets räkenskaper?

Det verkar vara känsligt detta.

mvh,

Freddie

Anonym sa...

Känn vad du vill Ramona, så länge du inte förolämpar och misstänkliggör människor du inte känner med utgångspunkt från din dina känslor.

Ska man anklaga någon för oegentligheter ska man ha ordentliga fakta, annars kallas det förolämpningar, kränkningar och smutskastning. När det gäller andras anklagelser är du ju mycket noga med att de ska vara väl underbyggda, så hur skulle det vara om du själv agerade på det sätt du tycker andra ska göra.

Ingen kan diskutera med dina känslor, du diskuterar ohederligt!

Ramona Fransson sa...

Välkommen att granska! Hur gärna som helst! anomaR Förlag är namnet. Mitt förnamn baklänges.

Hur välkommen som helst!

Kan ju nämna att jag har tre A:n som kreditvärdighet.

Anonym sa...

Exakt så här tycker jag också: "Ska man anklaga någon för oegentligheter ska man ha ordentliga fakta, annars kallas det förolämpningar, kränkningar och smutskastning. När det gäller andras anklagelser är du ju mycket noga med att de ska vara väl underbyggda, så hur skulle det vara om du själv agerade på det sätt du tycker andra ska göra."

Ramona säger att hon varit politiskt aktiv. I vilket parti om jag får fråga (eller det kanske inte heller angår mig)?

För övrigt har är kreditvärdighet rätt ointressant i sammanhanget.

Mvh,

Freddie

Ramona Fransson sa...

Hej Freddie,

Jag har varit aktiv i Moderaterna i Gbg, i Ny Demokrati och Moderaterna på Tjörn för att sluta år 2005 med allt vad politiska partier heter.

Nu rosar jag och risar alla partier om jag känner att de gör fel. Som Nalin Pekgul rosar jag och hade antagligen röstat på (s) för första gången i livet om Nalin Pekgul varit S-ledare och ställt om politiken.

Risar Göran Hägglunds KD för deras inskränkningar i alla människors lika rätt i HBT-frågor.

Idag lade jag min röst på Piratpartiet i riksdagen, för jag tror på deras kraft och den kommer med stor säkerhet att bli större nästa val. Ny teknik kan vara skrämmande för många men i PP finns det en dynamik och den är lika stor för kvinnor som för män.

Jag kan vara tuff i min ordväxling ibland men med tanke på allt som hänt inom politiken och med politiker de senaste åren, har jag tröttnat på floskler och höjda arvoden.

Jag är inte ute efter att "såra" någon, jag vill helt enkelt bara ha svar.

Anonym sa...

I vilken grad Anna Sjödin och hennes sällskap ljuger kan vara svårt att avgöra, däremot finns det all anledning att ifrågasätta även krogpersonalen. Det handlar alltså om en numera nedlagd s k sunkkrog, ett ställe som sannolikt i ganska hög grad ägnat sig åt att överservera redan påverkade personer ( av ekonomiska skäl )och som antagligen i precis lika hög grad som alla andra sådana syltor ägnade sig åt ekonomiska oegentligheter o d. Bara några månader tidigare skrevs det i tidningarna om en ung pojke som hittades drunknad ( ? ) i berusat tillstånd i närområdet, en person som sannolikt, utan att ha uppnått
föreskriven ålder serverats alkohol på denna krog. Det blev dock ingen rättssak av detta.

Anna Sjödins ord vägde lätt gentemot en ordningsvakt och det hade det säkert också gjort om motparten varit en polis. Jag kan lika lite som någon annan veta exakt vad som hänt men jag tvivlar ändå starkt på att en person som varit SSUare sedan barnsben skulle använda uttrycket " svartskalle ". Däremot var hon säkert full och otrevlig men det är många människor under sena kvällar.

Således, tvivla gärna på Sjödin, men svälj inte heller motpartens berättelse utan vidare ...

Ann Helena Rudberg sa...

Gud så skönt att sossarna förlorade valet... ;)

Anonym sa...

Och om sossarna inte hade förlorat valet hade Anna Sjödin ändå inte varit aktuell för en statsrådspost. Att vara dömd för att ha kallat någon för "svartskalle " gör att framtiden inom politiken är tämligen stängd för henne. Men, dörrvakten med utländskt ursprung blir givetvis kallad för detta och värre saker jämt och ständigt så varför skulle inte både han och personalen ha en klar minnesbild av att ha hört ordet användas även denna gång ?

Jag är m a o fortfarande tveksam vad gäller domen i just detta avsnitt ...