Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 25 oktober 2010

Fattigdagen idag. Finns det en dag för rika också?

De fattigas dag. Varför ha en dag för de fattiga? Varifrån kommer den idén?

Att vi har/hade en dag som "De menlösa barnens dag", var nog så tragiskt, men en dag för fattiga är inte så mycket bättre.

Firar vi att det finns fattiga eller ska vi tänka på att det finns fattiga? Har vi en dag för de rika också? Det vore mer logiskt, eftersom rika människor kan köpa champagne och hälla den i vasken, bara för att visa hur rika de är.

Oavsett anledningen till dagen vet jag att bland det mest stupida som rika människor kläcker ur sig är: Jag bryr mig inte om pengar. Pengar gör ingen lycklig!

De som är nerlusade med pengar och tycker så borde definitivt byta liv med en uteliggare en vecka eller två. Sedan kan vi snacka igen!

Pengar ger trygghet, och är du trygg mår du också bättre, vilket i sin tur betyder att du blir lyckligare i en trygg tillvaro. Att ständigt oroa sig för att inte pengarna ska räcka till, gör många männsiskor sjuka. Så låt mig slippa dylika imbecilla utryck som: Jag bryr mig inte om pengar!

Och de fattiga behöver inte en egen dag, de behöver pengar!


Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

5 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja vem är rik och vem är fattig? Det är en rätt filosofisk fråga tycker jag. Posener kunde inte låta bli att ringa till häromdagen och babbla en massa. Varför då? Han har ju sitt på det torra sedan länge i Israel? Han kanske har upptäckt att pengar inte betyder allt?

Själv håller jag på att bli ansvarig utgivare. För vad är än så länge hemligt. Är jag då fattig eller rik? Ja, med tanke på att min morfar och mormor var egendomslösa torpare, så är min situation ohyggligt tät. Inte så konstigt så sparsam som jag är.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Joachim Posener kanske lider av dåligt samvete, vilket är ovanligt bland bedragare som hellre framhåller att folk vill bli bedragna!

Grattis till att du håller på att bli ansvarig utgivare. En förnämt uppdrag.

Man kan självklart vara rik på erfarenheter, men jag är gärna rik på pengar också. :))

Helena Palena sa...

Man kan vara hur rik som helst men inte ha något kulturellt kapital. Eller social heller för den delen. Social och kulturellt kaptial. Har hellre det än en massa pengar.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

så kan det också vara, men att ligga på en parkbänk i minusgrader med tom mage och äga ett kulturellt och socialt kapital skaffar mig inte tak över huvudet och inte heller fylla min mage.

Anonym sa...

But they didn't understand it
and I tried to make them see
that one is only poor
only if they choose to be


Dolly Parton för längesedan. Inte speciellt sant men ändå ...