Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 24 oktober 2010

Och vi kutar med batterier till rätt återvinningsstation. Hahahaha...

Ursäkta mitt råa skratt, men det känns så fruktlöst att vi kutar omkring och letar efter rätt återvinningsstation samtidig som miljoner hektar i Amazonas djungel, med floder och vegetation förstörs av knarktillverkning. Aceton rinner rakt ut i djungeln, och vi pratar inte några deciliter om året.

Varje kokainlaboratorium, som de stackars utarbetade och underbetalda knarkpoliserna från Brasilien, Colombia och Peru. kallad den vita triangeln, lyckas bomba sönder, gör ingen skillnad för det står flera hundra andra laboratorium och producerar ett ton kokain i veckan. Ja, du läste rätt, ett ton i veckan!

Hallå, Maria Wetterstrand, här kan du börja jobba på hälsovårdsmyndigheten, som de naturligtvis inte har sett röken av på femtio decennier. TV4 Fakta visade dokumentären "Kokainkriget" och jag hör att knarkbaronerna har mindre arméer. Var köper kokainbaronerna sina vapen? Att de har pengar vet jag redan, men varifrån kommer vapnen? Någon måste stå till tjänst så att de kan utrusta sina män. Vilket land bär skulden till vapenexporten? Sverige? Vem är vapenhandlaren?

Nedan texten från TV4 Faktas presentation av programmet:

22.10 KokainkrigetBrittisk dokumentär från 2000. Handeln med kokain uppgår till flera miljarder dollar varje år och är ett världsomspännande nätverk. Vid gränsen mellan Brasilien, Peru och Colombia produceras över ett ton av världens kokain varje vecka, men det är nästan omöjligt för myndigheterna att komma åt. Här får man följa kampen för att nå in i den innersta kretsen av tillverkningen för att hindra flödet av kokain ut till samhället.

Efter att ha sett den här filmen och otal andra som handlat om droghandeln i världen är jag övertygad om en sak och det är att det inte finns en tumme till hands för att stoppa eller ens hindra flödet. Och när jag ser hur floder och djungel förgiftas kring dessa länder, det är då jag skrattar med djup ironi över hur vi kutar runt och letar efter rätt återvinningstation. Frågan jag ställer mig är varför gör jag det? Slutar knarkbaronerna att förstöra jordens vackraste djungel? Slutar USA och Europas välbeställda människor att köpa heroin och kokain om jag kastar mina uttjänta batterier på rätt ställe? Vad tror du? Vem ska sätta stopp för knarkbaronernas miljöförstörelse?


Ramona 


Ps. Deckarna Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet finns nu som nedladdningsbara ljudböcker med mig som uppläsare. Bland annat på Muntligt.se men också Bokus med flera.D.s
   

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

4 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Ett kanonbra inlägg, i vanlig ordning! Det ger oss alla lite att fundera på. Och framför allt att ta reda på mer om denna vidriga handel som förstör såväl människor som miljö. Ska gå in under dagen och se programmet! Tack för tipset!
Ha en fin dag!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Ja, det är inte utan att jag drar mig i håret när jag ser hur resten av världen ser ut ur miljöhänsyn och då är det inte ens tillräckligt med största alarmklockan. Det är en katastrof, Indien och Bombay är som en sophög. Pakistan likaså, och till detta tillkommer Venezuela med flera, HJÄLP!

Ha en fin dag du med!

Helena Palena sa...

Såg eländet. En eloge till dig som orkar skriva om det. Jävla vad folk i västvärlden ska sila på och knarka och ha sig. Vilken efterfrågan det finns. Hur ska det sluta för stackars moder jord?

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena.

Stackars moder jord kommer nog att bli begraven av mänskligheten på grund av eländet.