Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 28 oktober 2010

Min granne Ulla är fantastisk! Se på de vackra babyplaggen hon syr och stickar.

Om det är någon som inte kan se vad det är, ska jag berätta. Det blåblommiga och beige som ligger främst i bild är babyskjortor. Det rosa är tygblöjor som knyts kring barnen. 
Ulla syr dessa plagg och skänker dem till Röda Korset, som i sin tur skickar dem till behövande. Ulla syr alla plagg av bomullslakan. I morgon när mamma kommer hem till mig har även hon med sig lakan. Lakan som kanske fått fläckar, som fått någon reva behöver inte slängas, inte så länge det finns kvinnor som Ulla, då förvandlas lakan till urgulliga babyplagg!
  
Ulla stickar även tröjor som hon skänker till RK, den på bilden är av mjukt ulligt garn, som inte kliar, och kommer garanterat värma en liten pojke eller flicka under kalla nätter.


Till saken hör att Ulla är över åttio år och flitigare än de flesta som är hälften så gamla. En fantastisk, smart och duktig kvinna värd att hyllas!

Ramona
anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

Mia sa...

Underbart att det fortfarande finns sådana människor!

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

ja, det känns i hjärtat när man möter Ulla.

Blondies blogg sa...

Din lilla granne Ulla är värd en eloge. Och personligen tycker jag att det är bättre att ge Röda Korset sådana här gåvor i stället för pengar. RK ger mig tyvärr en bitter smak i munnen - men tack vare Ulla mildrades den något.
Ge henne en kram från mig.Och kram till Dig!

Catrin, Borlänge sa...

Vilken fantastisk granne du har.
Hon har verkligen ett varmt ♥.
Min mamma stickade och sydde mycket barnkläder till mig o mina syskon när vi var små, sen blev det till barnbarnen. Sen började hon göra samma sak som hon sedan skänkte till RD.
Jag drar också mitt strå till stacken även om jag är dålig på att både sy och sticka. Istället så skänker jag kläder, gosedjur och andra saker till RK, istället för att slänga bort det eller sälja det. Då känner jag att jag gör något gott för andra.
Kram ♥

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

ja, vem som inte följer nyheterna har inte en bitter smak i munne efter att ha sett och läst reportagen om RK, ochinte gör det någon större skillnad att Bengt Westerberg avgår som dess ordförande. Han är i mina ögon en av Sveriges politiska största manupulativa lögnare och för detta har han blivit rikligt belönad. Undra vem som blir näst på tur för stolen?

Det är Ullorna, som fortfarande finns i tusental och håller RK under armarna, som gör skillnaden. Det ska bli intressant om tjugo år, om man nu lever så länge, att se hur världen ser ut. Idealisterna kanske har dött ut och ersatts av svältfödda och hänsynslösa kapitalister.
Jag kramar henne gärna från dig. Då vet jag att det är en äkta kram.

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin,

Roligt att läsa att din mamma gör likadant. Och att du också skänker saker i stället för pengar.

Härligt!