Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 2 december 2010

Marks kommuns socialnämnd ( säkert fler än dem) är mördande för barn i Sverige!

Hur många gånger har jag inte ställt mig frågan: När ska barnen sättas i fokus? När kommer detta att ske? År 2010 är det fortfarande en utopi i Sveriges socialnämnder.

Barnens bästa, Bris eller FN:s barnkonvention är rena rama bluffen, det är bara svarta ord på ett vitt papper, som man lika gärna kan använda till toapapper!

Anita Lomander, nytillsatt ordförande ( den gamla är på reperation och återkommer inom kort någon annanstans) i socialnämnden i Marks kommun,  är fullkomligt skräckslagen inför reportern från Uppdrag Granskning, så till den milda grad att den darrande rösten rostar samman.

De båda barnen, Rasmus och Fanny, som i sitt familjehem hade fosterpappa Anders och fostermamma Eva, bodde i ett paradis och tack vare Marks kommuns socialnämnd är de nu i helvetet.

Vi ska nog aldrig mer fråga oss varför "vissa" barn begår brott och sedermera växer upp till fullfjädrade brottslingar. Vi ska nog helt enkelt ställa frågan: Vilken jävla socialnämnd har varit inblandade i de här barnens uppväxt!

Rasmus och Fanny är ingen vuxen människas egendom. De ägs inte heller av sina biologiska föräldrar. Däremot ska de på allra bästa möjliga sätt ges en trygg, kärleksfylld uppväxt. Familjehemmets fostermamma Eva, hade den stora fräckheten att starta en blogg och i bloggen berätta vad som hade hänt. Ve, ve, ve den människa i detta land ( som har barn) som vågar kritisera en socialnämnd. Jisses, det är förenat med livsfara för alla familjer med minderåriga barn. Socialnämnderna i Sverige är att jämföra med DDR:s Stasi. Ja, faktiskt tycker jag det!

Den nya ordföranden Anita Lomander fick flera gånger frågan av reportern: Tycker du att de som tog beslutet att flytta barnen från (paradiset) gjorde fel?
På den frågan skruvade hon sig som en pastarätt i en bakmaskin. Men i sin sista mening föll hon i gropen likt förbannat. Efter att ha tjatat om att "det nu minsann pågår en utredning"  och att socialnämnden inte tänker säga något, att det inte tjänar någonting till hur många reportrar som ställer frågan: Om det begicks några fel, plaskade Anita Lomander fram: "Vi vill inte göra fel igen!"

Ni har redan gjort dubbelfel! Första felet var att rycka Rasmus och Fanny ur en trygg familjefamn, bara för att mamman ville "ha" barnen. Därefter när det återigen visade sig att mamman inte klarade av barnen återförs inte barnen till tryggheten, Nehejdå, nu flyttas barnen till en ny familj för utredning om vart de ska ta vägen. Det var fel nummer två. Vad säger jag om det? Ni på socialnämnden i Marks kommun är ena jävla skitstövlar! Och vet ni vad? Ni har ingenting att hämta hos mig, jag har vare sig barn eller barnbarn! Därför kan jag tycka exakt vad jag vill.

Har nu de nya inom socialnämnden överhuvudtaget en enda frisk hjärncell som går att använda, använd den då till att återföra Rasmus och Fanny till Eva och Anders, då kommer dessa barn åtminstone få en chans i livet.

Här finns artiklar på Newsmill som är inlägg i debatten.

Lisbeth Pipping, "När socialtjänsten misshandlar barn vem finns där då som skydd för utsatta barn?" 

Patrik Nyberg,  " Vem vågar hjälpa utsatta barn? "

Lisbeth Pipping, " Säkerställ omhändertagna barns rättsäkerhet" 

Ingrid Carlqvist på sin egen blogg, "Låt fosterbarnen få komma hem"Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Böckerna finns också att ladda ner som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

11 kommentarer:

Mia sa...

Lägg ner Socialnämnden och använd pengarna till nåt bättre! Den är lika usel vartän i landet du bor och varför ha en myndighet som gör mer skada än nytta? Undrar från vilket århundrade deras regelböcker är ifrån?

Anonym sa...

Dom värsta brottslingarna är inte de som kan lagföras utan de som inte kan det.

anders

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Det är just det som är problement: DE HAR INGA REGELBÖCKER! De arbetar utifrån de få hjärnceller de har.

Ramona Fransson sa...

Hej Anders,

ja tyvärr så lyser inte Sverige av den höga livs-kvalitetstandard som görs gällande och sämst av alla har barn det som hamnar i klorna på inkompetenta socialnämnder.

Anonym sa...

Ps och gamla som hammnar under soc vårdnad av olika anl samt på olika vis ds

anders

Anonym sa...

Jag har hållit koll på denna skandal sedan Ingrid bloggade om den och jag är rent utsagt förbannad på den TOTALA INKOMPETENSEN som personalen inom Socialnämnden och Socialtjänsten i Marks Kommun.

Rasmus och Fanny + alla andra barn och vuxna som farit otroligt illa av denna inkompetens de är totalt utelämnade och värnlösa.

Tyvärr så är det mycket prestige som även finns bland de kvarvarande kommunpolitikerna som försöker desperat att städa upp denna skandal, så det kommer inte vara lätt för alla offer att få rättvisa snart och ens få rättvisa.

Vad de än gör inom Marks kommun, så är de medarbetare kvar inom Socialtjänsten som tog beslut eller inga beslut kring de hjälpsökande, så att sparka 2 chefer det räcker inte.
Det behövs en helt ny personal och en arbetsmoral och etik som är mer "normal" än den som nu råder inom socialtjänsten i Marks Kommun.

Ramona Fransson sa...

Hej igen Anders,
Så rätt så rätt!

Hej Maukonen,

jag har lagt till Ingrids artikel på bloggen och även andra artiklar i ämnet från Newsmill!

Blondies blogg sa...

Skrämmande och upprörande! Man måste ju kunna göra något för att förhindra att en massa idioter i Marks kommun sitter och avgör två små barns framtida liv. Tyvärr förekommer det nog också på andra orter i vårt land. Och sedan frågar man sig varför det går åt helvete för en del av dem som växer upp?

Anonym sa...

Keith Cederholm säger i boken, som Ingrid Carlqvist har skrivit, att det är då inte hans fel att hans barn blev kriminella, för det är ju andra som tog hand om dem medan han själv suttit i fängelse under stor del av sitt liv...

Ingrid Carlqvist undrar också om det inte beror på att barnen fått den kriminella genen från sina mammor?

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

Du ställer frågan: Ingrid Carlqvist undrar också om det inte beror på att barnen fått den kriminella genen från sina mammor?

Du skulle inte vilja tala om på vilken sida och rad detta går att finnas? Jag hittade det inte!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Klart det går att förhindra! Men det betyder att "politiker" ska våga ta ett svidande beslut och släppa sekretessen när familjer ber om det. och de är alldeles för fega för att göra det!

Man kan bara hoppas att det kommer en Wikileakare på socialnämndernas datorer och avslöjar deras fullkomliga klantighet!