Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 3 januari 2011

Månadens pocket får du inte missa! Blondie, en bok som stör,berör och skakar om ditt innersta.Är du en normal människa med empati tar den här boken tag i dig och skakar om din sinnesbild fullständigt och du är inte fri fastän du läst de sista raderna. Birgitta, Blondie, Anderssons levnadshistoria är så smärtsam och känns så nära att du inte glömmer den. 

Det räcker egentligen att du läser nedanstående rader, förordet som är skrivet av Birgitta Stenberg, och du förstår genast varför du bara måste läsa den!

Beskrivning:

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen - av en långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm.

Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till "Sveriges gangsterdrottning".

Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.

Hon heter Birgitta "Blondie" Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi.

Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i Blondie.

Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.


"Denna bok är helt unik, Birgitta Andersson skildrar ett liv på så djupa nivåer att de flesta av oss inte anat att de finns. Och sedan hur hon mot alla odds tack vare sin härliga fräckhet når upp till ytan där man kan stå ut med livet."

Ur Birgitta Stenbergs förordRamona


  

3 kommentarer:

Birgitta "Blondie" Andersson sa...

Oj, vilken överraskning! Du är galen - och helt underbar! Finner just nu inga ord, kan bara säga TACK! Tack för att Du är min Vän!
Kärlek och kramar!
Din Biba

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Det är Du som är fantastisk och underbar!

maria sa...

Hej Ramona!
Jag är vän till Birgitta.
Vilket bra inlägg, visst är det tur att vi har biggan!

Fin blogg du har

Kram Maria

www.iahoglund.blogg.se