Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 3 januari 2011

Hur ser arbetsmarknaden ut, egentligen?

Ska se... i min spåkula, hm... Vi förutsätter att du vill vara kvar i Sverige och att du är välutbildad, ingenjör, jurist eller annan högskola eller universitetsutbildning. Då ser det hyfsat ut.

Men ojdå, är du sjuk? Kronisk sjukdom? Exit är då vad som gäller kära vän, sorry. Aha, du hade bara fått flunsan, inga problem, så länge du är frisk och stark kan du flåsa på och kvittera ut lönen.

Börjar du närma dig 60 och arbetar inom äldreomsorgen, känner att ryggen knakar var gång du hjälper patienten högre upp i sängen, då är du riktigt illa ute. Slutar du arbeta innan pensionen kommer pengarna inte att räcka till om du inte har sparat ihop din egen pension, vilket betyder att du ska ha börjat spara redan när du var 20 år ung.

Annat är det om du har haft ett mångårigt "uppdrag" inom politiken, då är din framtid och pension säkrad. Du har under alla år skapat ett kontaktnät, som många vill ta del av. Särskilt företag som vill in på marknaden och möter stängda dörrar. Då är det käckt att få in en f.d. politiker i företagets styrelse, som Mona Sahlin för att nämna ett känt exempel, och få henne att ta med sig nycklarna till de än så länge stängda dörrarna.

Hur går det då med Volvo, Saab, och andra stora företag i Sverige. Kanske inte fullt lika bra som vi tror. Kineserna, som numera äger Volvo, ska bygga fabrik i Kina där bilarna kan produceras till halv kostnad. Kina är som bekant en diktatur, fackföreningar som slåss för arbetarnas rättigheter finns inte på kartan.

Trots att världen är tummelplats för makt, pengar och korrumption gillar jag den och är ständigt nyfiken på vad som händer.

Ha en bra måndag och ge aldrig upp dina drömmar!

Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

Inga kommentarer: