Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 10 juni 2011

Religionsskräck bland Sveriges politiker och myndigheter?

En kyrka är en byggnad och en symbol för att tron på Jesus figurerar inomhus. Boken som man läser ur är Bibeln. Ja, och? Vad är det för hemskt om skolbarn avslutar sin termin i den här byggnaden? Ingen som jag ser det!

Det är en kupol som ger skydd mot regn och rusk. Om en ateist, som jag själv kliver in i den här byggnaden lär inte Gud slänga ut ett lasso och svinga mig ut genom dörrarna. Konstigt nog så kommer det inte att hända ett dugg! Efter en eventuell predikan kommer jag, när jag stiger ut, fortfarande vara atiest, men säkert ha en behaglig känsla inom mig, efter att ha lyssnat på sång och predikan.I synagogan kommer jag att få gå uppför trappor och sitta på läktare, eftersom kvinnor inte är tillåtna att sitta på första våningen, men mer än det lär inte heller hända om jag kliver in i synagogan.

Om skolbarn avslutar sin termin i en synagoga kommer enbart flickor och pojkar säras på. Inte heller något som någon får livslånga men av.


I moskén kommer kvinnor och män får vistas i separata rum, en tvättritual och bönemattor. Men återigen, skulle skolbarn avsluta sin termin i en moské skulle de även om de är kristna, hinduer, katoliker eller judar, inte lida eller känna sig kränkta. Varför då? En religion är inte dödande, det är människor som dödar!

Så jag undrar om det inte är dags för svenska politiker och myndigheter att sluta med sin religionsskräck, för den om något kan skada människor.

Låt alla tro på vem de vill så länge de inte skadar, förnekar eller hånar sin namne.

Ramona


Ps. lägg märke till hur lika moskéens kupol är med kyrkans! Ds.


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

Inga kommentarer: