Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 15 juni 2011

Riksdagsdebatten är en sandlåda. Det som utmärker politiker är att de INTE svarar på frågor.

Politiker kan man skrika på, kalla åsnor, be dem se verkligheten! Men det är som att hälla vatten på en gås. Det blir inga reaktioner!

Jobblinjen är en katastrof! Det finns inte de jobb som behövs och det kan inga politiker i världen skapa! Det finns inte arbeten som i all enkelhelt ska vara diskare, bingovärdinnor,servitriser, frisörelever eller andra lärlingsarbeten. Dessa arbeten är borta!

I stället krävs det mer eller mindre alltid minst gymnasieutbildning för de mest enkla arbeten. Alla har som bekant inte lyckats att få en studentmössa att sätta på huvudet! Vart ska de ta vägen?

Inom alla arbeten ska det vara kostnadseffektivt, varje minut ska kartläggas. Hur ska då en oerfaren ung eller äldre person få den tid som behövs att lära sig ett nytt arbete? Fas 3 är en skam för många som arbetat i tjugo eller trettio år. De sitter och tittar i taket eller målar stolar!

Vi går från industrisamhället till kunskaps- teknik-och tjänstesamhället. Vilka får inte plats på tåget? Jo, alla de som arbetat inom industrin och de är många, och även de som blivit sjuka och utslitna har ingen plats att sitta på. Att i dag söka ett arbete och vara över femtio år, men ändå kanske ha tio år kvar till pensionen är så gott som lönlöst, om du inte har en akademisk utbildning och redan är inne i företagskretsarna. Men är du en vanlig myra som dragit ditt strå till stacken kickas du ut och får se dig själv förvandlas till en "fas".

Kvar har du utgifterna. Hyran har inte blivit flera tusen kronor billigare, inte heller mat, el och telefon. Men trots det får du bara hälften av din inkomst efter att du blivit utslängd i kylan. Det som händer i Sverige idag händer runt om i hela Europa, så vi är inte unika, men var ska det sluta?

Många tar sina liv i ren desperation och jag ger mig fan på att om tjugo år sitter Reinfeldt i en tevesoffa och berättar "sanningen" om hur många fatala missar han och hans unga friska, starka begåvade, välutbildade polare, vars föräldrar också hade fina utbildningar och kunde ge sina barn det stöd som så många föräldrar idag inte orkar och kan, hur mycket de än vill! Så länge som inte politikerna vill sänka sina arvoden, så länge som vi har alldeles för många arvoderade politiker och dessutom en jävla massa mygel inom Sveriges kommuner, kommer de heller inte att få respekt. Respekt får man för vad man gör, inte för vad man påstår sig vilja göra och aldrig blir av!

Ramona

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

2 kommentarer:

Gunnar Deckare sa...

Hej Ramona

Nu är jag med i Twitter för första gången. Man måste ju hänga med i utvecklingen (ler)

såpass förstår jag så att jag nu följer din blogg i Twitter och hittade till det här inlägget.

Gunnar Deckare sa...

Jag följer nästan inga debatter längre. Spelet är så tydligt och inte ens det fascinerar mig längre.
Ofta är det mer givande att följa kommunala politikers debatter. dom är inte lika slipade och då får man en mer rättvisande bild av hur dom tänker.