Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 30 augusti 2011

Det finns så otroligt mycket hat!

Jag läser då och då vissa bloggar, och även kommentarer på olika tidningar. Nu har Aftonbladet och Expressen (GT och Kvällsposten ingår) bestämt sig för att använda toarens i sina kommentarsfält. Flera andra tidningar har redan rensat.

Det som slår mig när jag läser en del kommentarer är hatet. Det är så djupt att botten inte ens kan skönjas, vilket borde få oss alla att stanna upp och tänka till.

Min blogg är sedan drygt ett år modererad av mig, och det går utmärkt att vara anonym så länge personen håller sig till ämnet och inte gör rasistiska, homofobiska eller går till angrepp på personer. I början, för många år sedan var det viktigt för mig att få många kommentarer, det var ett sätt att få bloggen populär och därmed en garanti att få många läsare. Nu skiter jag i det... för mig är det viktigare att de som läser kan kommentera, men de ska också veta att på min blogg tillåts inte hat!

Alltför många människor mår dåligt, får kanske inte heller hjälp för svensk sjukvård är inte längre bland de bästa i världen. Inte heller skolan... osv... Därför tror jag att det sitter tusentals människor i olika åldrar och fullkomligt spyr ut sin galla. Vad kommer att hända när deras spyventil stängs av?

Jag är övertygad om att det är hög tid att börja se över samhället och dess funktioner. Mutskandal efter mutskandal uppenbarar sig och de flesta som kan läsa gnisslar tänder när de ser hur de med makt missbrukar den, själva har de inte pengar och än mindre någon makt att göra något åt sin situation. Göteborg har döpts om: Muteborg! Socialdemokraternas starka kvinna i Göteborg, Anneli Hultén har gjort sig onåbar för journalister, undra vad det kan bero på?

Jag sträcker hellre ut min hand, än knyter näven!

Ramona


Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&


4 kommentarer:

Birgitta sa...

Ramona, för varje blogginlägg Du skriver växer min beundran för Dig som människa sig allt starkare. Om fler tänkte som Du skulle nog livet bli mycket lättare för många av oss.
Godnattkram!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Du är en av dem som gör allas liv ljusare så också mitt!
Kram

Anonym sa...

Det finns mycket hat och även åsikter som en del inte vågar yppa i sitt egna namn utan gör det anonymt.

Funktionen med kommentarer ger både en diskussion, men även en skyldighet för de som tillåtit kommentarer att inte låta denna diskussion gå åt skogen vilket den har gjort på olika bloggar, forum och under vissa tidnings artiklar.

En del verkar leva på att få så många kommentarer som möjligt och det är ju inte fel, men när det blir en pajkastning, personangrepp och rent förtal så har det gått för långt för att ens vara försvarbart.

Jag modererar min bloggs kommentarer och släpper igenom de kommentarer som är rumsrena och sakliga. Man har rätt till en åsikt och får uttala denna åsikt utan att slänga anklagelser utan grund omkring sig.
Det kan bli en del diskussioner kring de ämnen som mina inlägg har, speciellt de som handlar om vårdnadstvister och bortförda barn.
Anklagelser flyger mellan kommentatorerna och jag kräver klara bevis, annars så blir kommentaren delvis censurerad eller inte godkänd överhuvudtaget och de som gör de grövsta anklagelserna brukar till 100% inte ha nått på fötterna för att styrka sina påståenden....Och därmed faller deras argument.

Ramona Fransson sa...

Hej Maukonen!

Jag har som sagt inget emot anonyma inlägg om de håller sig till ämnet. Men tragiskt nog finns det så många som inte mår bra och dessa spyr ut sitt hat och besvikelser i kommentarsfält och även på anonyma bloggar. En tragedi för mänskligheten...