Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 18 augusti 2011

Hur skriver man en bestseller?

Enkelt svar: Om vi författare visste svaret skulle vi alla skriva en:)

Det är faktiskt få förunnat att skriva just en bestseller. En bok som växte fram och blev en bestseller är "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", men den fick också en rejäl skjuts av en folkär person, Lasse Berghagen, som i ett av Sverige mest populära program Go´kväll, satt och berättade att det var den roligaste bok han läst på år och dar. Vips, blev Jonas Jonassons bok en jättesuccé! Och jag har läst den och håller med till 100%, den är toppen!

När jag skriver tänker jag aldrig, och jag menar verkligen aldrig, att nu ska jag skriva en bestseller. Det vore utomordentligt fånigt. Jag skriver helt enkelt utifrån mina fantasier det jag själv gillar och hoppas att de som läser tycker som jag.

Naturligtvis är det en stor, för att inte säga gigantisk fördel att ha ett penningstarkt förlag i ryggen. Ett etablerat förlag med alla kontakter man behöver. Det vill säga, ha kontakter med andra väletablerade och kända förlag runt om i världen. Kontakter med media och kulturinstutitioner och allt detta tar många år att etablera.

Allt går att sälja med mördande reklam är en känd slogan och den stämmer till viss del... En bok som anomaR Förlag AB har gett ut och som växer stadigt är "Grattis, du ska bli pappa!", den här boken är som med Hundraåringen fylld med humor och det går hem!

Som litet förlag är det tufft att slå sig in i branschen och jag glömmer aldrig när vi för första gången deltog på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg 2006, TV4 Göteborg var där och intervjuade mig. De frågade vad jag hade för planer med förlaget. Jag och min stora käft! Jag svarade att jag tänker köpa Bonniers kontant!!!!!

Nu efter att förlaget vuxit sig starkare och större vet jag så mycket mer och att hosta upp 4 miljarder kontant är inte att tänka på... hahaha... I år firar vi fem-års jubileum och det är efter att man startat ett företag och haft det i fem år som man kan se utvecklingen och det ser jävligt bra ut:)

Tillbaka till det där med "Bestsellers" och alla de böcker som berättar hur du ska göra, spara pengarna och skriv det du tycker om, och har du tur, jag menar verkligen tur, så blir du upptäckt av läsarna. Det är nämligen i slutänden läsarna som avgör om du är bra eller inte, ingen reklam i världen gör bättre reklam än dem!


RamonaOm du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)


Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel


2 kommentarer:

Birgitta sa...

Ramona, jag är övertygad om att "Ändhållplats Sverige" kommer att bli en bestseller. En bok som skildrar Ditt liv kan inte bli något annat. Du har en erfarenhet, värme och empati som är få förunnat. Dessutom har Du förmågan att sätta Dina känslor på pränt så att de berör på djupet. Du är helt igenom äkta!
Godnattkramen!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta!

Du är alldeles för snäll:) Jag är såå enormt tacksam att jag överhuvudtaget har möjligheten att ge ut ÄS, bara det är en ynnest!

Kramar