Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 18 oktober 2011

Man äger inte barn, man har dem till låns!

Marks kommun klantade till det å det grövsta, när de utan förvarning tog barnen Fanny och Rasmus från sina fosterföräldrar, där de bott i stort sett hela sina små liv för att den biologiska mamman stod på andra sidan staketet och gapade!

För vissa kvinnor är det inga problem att pluppa ut det ena barnet efter det andra och ibland undrar jag om de helt enkelt använder barnafödandet som en försörjning.

Den biologiska mamman till Fanny och Rasmus har ytterligare fyra barn, totalt sex, varav fem är omhändertagna av sociala myndigheter.

Enligt Sveriges Rikes lag har mamman alltid första tjing på barnen. ( om pappan talas intet) Varför då? Varför ska mamman ha första tjing? Är det inte barnen som ska ha första tjing? Är det inte det de oskyldiga barnen, de som inte fick välja föräldrar, som borde ha första tjing om orden "Barnens bästa" ska tillgodoses och ha någon större innebörd?

Fosterföräldrarna Eva och Anders kommer att gå vidare med den här frågan. Utmärkt! Vi behöver se över lagarna som alltid ger de biologiska föräldrarna förtur. I dag är det redan svårt att få fosterhem till alla behövande barn och med Marks kommuns socialnämnds gigantiska misstag lär det inte bli lättare.

Barn är inte möbler! Barn kan inte flyttas runt som en soffgrupp! Barn är fullkomligt beroende av vuxna människor sans och balans. Barn kan inte ens skaffa mat själva! Om inte fosterföräldrar får ett större inflytande i barnens liv kommer än fler barn att må psykist dåligt. Man äger inte barn, man har dem till låns!


Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&

Inga kommentarer: