Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 3 november 2011

Thomas och Jennie! Jag hoppas att Er styrka kan få de sovande politikerna att vakna!

Hoppas att de lagstiftande politikerna nån gång vaknar och tar orden: BARNETS BÄSTA på fullt allvar.

Thomas och Jennie är det starkaste paret jag någonsin sett!

Idag kan vilken idiot som helst ringa till socialstjänsten och pladdra om vad som helst om vem som helst, av anledningar som enbart den som anmäler kan svara på.

Lagen måste ändras! Det måste, från det att anmälan upprättats, tas kontakt med anmälaren! Vem är han/hon? Vad handlar det om? Är de släkt? Är kvinnan/mannen en före detta fru/make? Ligger det en vårdnadstvist bakom anmälan? Ligger det svartsjuka bakom? Hot? Allt detta MÅSTE kollas INNAN artilleriet skickas ut. Och detta skall göras snabbt!

Kan det verkligen vara så svårt att se till BARNENS BÄSTA på ett sunt och förnuftigt sätt? Jag blir så jävla trött på en del tjänstemän och politiker att jag känner mig fullkomligt spyfärdig!

Ramona

2 kommentarer:

Anonym sa...

För den som såg Debatt igår så framgick det att det finns en lagstiftning runt den här sortens ärenden och som socialtjänsten har att rätta sig efter. I det aktuella fallet ser det ut som lagen har följts.
Skrivningen om "barns bästa" är dessutom en olycklig skrivning som lämnar öppet för vilka tolkningar som helst. Den formuleringen behöver ändras så den inte kan omtolkas utifrån intresse.

Dina förslag motsäger de nuvarande lagen och du förordar en lagändring där en anmälan inte självklart ska ses som en seriös anmälan.

Hur skulle ditt scenario se ut om vi utgår ifrån att ett barn blivit utsatt för sexuella övergrepp och någon vuxen varit modig nog att göra en anmälan om detta?
Ditt förslag innebär att först ska anmälaren utredas, rätt person måste göra anmälan och får inte på något sätt kunna misstänkas för att ha egna intressen av en anmälan, och beroende på vad den utredningen visar så kanske barnet får hjälp. Var ligger "barnets bästa" i ett sådant förfarande?
Om vi då också i beräkningen tar med att de allra flesta barn aldrig får någon hjälp med nuvarande lagstiftning så undrar man var vi kommer att hamna med dina förslag. Vad tror du?

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym!

Klart som korvspad att lagen måste ändras! Att som socialtjänsten i Sandviken hänvisa att de agerat enligt lagboken, bevisar bara att lagen är fel!

Idag finns det alltför många människor som gör "anonyma" anmälningar av orsaker som inte har ett dugg att göra med "Barnens bästa"! Det handlar om svartsjuka, avundsjuka, hat och andra förföljelser.

Den dagen vi vet till 100 procent att den anonyme anmälaren INTE är ute efter att förstöra och att alla människor har ÄRLIGA avsikter, ja då är det inga problem med nuvarande lag.


Men som du borde veta är inte alla ärliga, tvärtom, och då måste vi rädda barn och familjer från att råka ut för dårar... svårare än så är det inte!

För mig är det glasklart att man måste anpassa lagar till hur samhälle och människor förändras.

Det borde vara självklart för alla med sunt förnuft!