Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 12 februari 2012

Grekland har en sak gemensamt med Sverige!

Politiker med välfriserade lögner! Politiker fyllda av en svältande hunger efter maktens dignande bord.

Idag ska det grekiska parlamentet rösta för pest eller kolera. Jag tror inte det går! I ett land där skatter varit och är ett främmande ord, kan inte folk som haft det bra sjunka ner i ett mörkt hål.

Vem i ett alldeles nyss välmående land skulle vilja sänka sin standard från medelklass till lusfattig tiggare? Inte jag!

Grekland gick med i EU 1981 och hur mycket pengar som flutit in i landet sedan dess har jag ingen aning om, men det är nog en del bäckar små. Italien är ytterligare ett land där skatter är oväsentliga att betala. Här mutar man sig fram. Portugal likaså och Spanien är ett eko av de andra länderna.

Jag vet inte hur detta kommer att sluta, men att jämföra Greklands situation med Sveriges 1991 är som att jämföra en hög med sand och diamanter och tycka att de har lika värde!

När Sverige gick i baklås 1991 var det "vår" bostadsbubbla som sprack, ingen annans... Nu är det Europas byggbubbla som spricker och sömmarna sträcker sig ända till USA. Jävla skillnad!

När människor har tomma plånböcker handlar de inte. Logisch! Och när affärerna inte har kunder, avskedas folk! Logisch! När affärerna går i konkurs får inte leverantörerna betalt. Logisch! När leverantörerna stänger sina butiker blir det ännu fler arbetslösa. Logisch!

Hur detta scenario, som är på väg likt en löpeld över Europa, ska skapa fler arbetstillfällen och en ökande konsumtion, som är drivmedlet för att kapitalismen ska fungera, är miljondollarfrågan som inte någon politiker besvarar ärligt! Orsak: De är livrädda för vad sanningen ska göra med deras politiska karriärer och att de ska förlora makten! Och de ljuger hejdlöst, när de inte berättar att vi är på väg åt samma ekonomiska katastrof ...allihop... förutom de som redan skott sig på skattepengar ! Och vilka de är vet vi redan!

"Jag tycker oändligt synd om alla de greker som trodde på sina politiker. De kommer få lida mycket ont för det!"


Ramona
PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var i Grekland i höstas. Grundläggande har folk det bra. Problemet i Grekland är att det inte finns någon tillverkningsindustri att tala om och det är här ett lands pengar kommer ifrån. Grekerna tycker det räcker med turism som inkomstkälla, men tyvärr förslår det inte.
F ö får man inga riktiga kvitton vid hotell- och restaurangbesök så inkomsterna redovisas inte. Ett land måste ha in skatteinkomster. Det vet grekerna också, men eftersom alla andra skiter i det så kan man hoppa över det själv. Det har ju gått bra att låna av andra EU-länder hittills. Det är en enorm pedagogisk utmaning som väntar Grekland. Att lära om är aldrig roligt.

Ramona Fransson sa...

Hej anonym!

Dessvärre tror jag att det ser likadant ut i Portugal, Italien, Spanien och kanske också Irland, därmed blir det per automaik ett ösregn som drabbar alla... inte bara grekerna... och det är de fattiga som blir fattigare...

Anonym sa...

Det är alltid de fattiga som lider mest - överallt. Skulden ger jag EU som inte fångat upp hur Greklands ekonomi gått åt skogen.

Anonym sa...

The greeks don't want no freaks ...