Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 30 augusti 2015

Julia Caesars identitet är röjd av det jag idag kallar "Det nya Stasi i Sverige" en del så kallade mindre begåvade journalister.

Krönikan på Snaphanen.dk skriven av pseudonymen Julia Caesar var nog det värsta jag läst i Sverige och jag har läst en del under mina snart 56 läskunniga år, jag är född 1956.

Under de senaste fem åren har ett debattklimat vuxit fram i Sverige som jag aldrig tidigare stött på. I stället för att vi läsare/tittare/lyssnare ska få ett ökat förtroende för media har det stadigt sjunkit. I mitt fall är förtroendet för svensk nationell media stendöd!

Vad har föranlett detta hat från en viss så kallad elitjournalistik mot en viss grupp av det svenska folket?

Allt började med att Sverige Demokraterna kom in i Sveriges Riksdag 2010, och blev med detta intåg ett hot mot de etablerade partierna och en klick inom media. Dessa individer som trots sin individualitet är en och samma tumme i samma humhum ... såg sina privilegier, och de är många, sakta men säkert promenera ut genom dörren. Alltså gjorde de allt vad de kunde för att svärta ner varje människa som hade något med Sverige Demokraterna att göra. Dessa människor, vilka vissa har/hade nazistiska åsikter och hade sina rötter i "Vit makt", skulle förintas, och som jag brukar säga: I Sverige har vi inte förbjudit nazism, vilket vi borde ha gjort, men nu är dessa synliga nazister borta ur SD:s parti.

Sällan eller aldrig tas kommunisternas, Vänsterpartiet kommunisterna, Vänsterpartiet och numera med en bokstav, ett enkelt "V", klavertramp och styggelse upp av denna klick journalister. Att deras historia är avgrundssvart som av torkat blod. Hur de hyllat alla de värsta mördarna i världen, förutom Hitler, i bästa kommunistisk anda.   

Inom varje parti finns det skitstövlar men det är skillnad för vissa journalister på vilken sorts skitstövel man är och där är generalfelet de gjort och fortfarande gör. Dessa journalister gör skillnad på folk och folk, vilket inte skall existera i ett demokratiskt land som Sverige.

Jag hoppas och tror att den krönikan som Julia Caesar skrev och lade ut på Snaphanen.dk inatt kommer att bli en väckarklocka för de som fortfarande sover i landet mellanmjölk. För om du rycker på axlarna och inte bryr dig för att det inte drabbar dig, ska du tänka om kvickt. Bara för att intet ont drabbade dig idag kan det göra det i morgon, och om du inte slåss för yttrandefriheten i dag, i morgon eller vilken annan dag som helst kanske inte yttrandefriheten och demokratin finns kvar den dagen du upptäcker att du behöver den.

Uppdaterad: Här kan man läsa om Researchgruppen och deras inställning till lag och ordning, som inte passat dem själva. Dagens Samhälle publicerade artikeln som RG inte ville läsa!

Ps. Fick tips om vad journalisten Annika Hamrud skrivit på sin blogg om Julia och när jag gick in på den fick jag nästan kräkvibbar. Titta på vänstersidan på bloggen! Det är vad denna dumma kvinna tycks hylla! Ofattbart! Vilken ärekränkning mot varje fri kvinna i det här landet!Ds.


Ramona

   

26 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Ramona för att du tar upp detta. Jag har mått illa hela dagen efter att ha läst Julias krönika. Tyvärr sover de flesta Svenskar. De läser sina Aftonbladet & Expressen (lögnmedia) och har ingen aaaning om vad som håller på att hända med landet.

Vincent.

Monica Antonsson sa...

Jag läser av princip inte nämnda publikation men har gjort ett undantag efter ditt blogginlägg om Julia Cesar.

Ingenting av detta hade hänt om Julia hade haft kurage nog att stå för sina egna texter. Hon skyller på omsorgen om barn och barnbarn men det är bara en del av sanningen. Hon är feg för egen del. Det är förstås bekvämare att kasta skit på folk anonymt än att göra det öppet med risk för rekyler.

Den som skriver kontroversiella texter ska vara hederlig nog att stå för det. Om inte - och om texterna är tillräckligt bra - så väntar förr eller senare ett avslöjande - helt i allmänhetens intresse. Krypskyttar är inget att hylla.

Om Julia hade stått för sina skriverier så hade hon möjligen fått mothugg och kritik. Det är den risken hon inte vill utsätta sig för. I övrigt hade media inte brytt sig. Om det är en särskild folkgrupp hon är rädd för, så hade hon helt enkelt kunnat strunta i att skriva om dem.

Ramona Fransson sa...

Hej Monica!

Nu råkar Julia vara en privatperson, inte kändis eller offentlig person. Och med tanke på det klimatet som har varit och fortfarande är om du skriver kritik mot regeringen och flyktingpolitiken så har den varit hysterisk!

När Julia började 2010, skrev hon inte för nättidningar i Sverige utan har alltid hållit sig till den danska Snaphanen. Hon kanske inte ens hade trott att hennes krönikor skulle bli så enormt uppskattade som de är.

Hade Sveriges elitistiska journalister haft modet att granska utan egna värderingar och sedan delge läsare detta, hade inte de alternativa medierna ens behövts. Men som det ser ut idag och har gjort under en längre tid så finner jag det mer märkvärdigt att det inte är mer av alternativa nättidningar.

Hatet som sprider sig inom de sociala medierna anser jag har att göra med svenska journalister feghet, och jag menar inte ALLA journalister.

Att som Expressen och DN använda sig av en rent kriminell grupp som research gruppen för att kartlägga privatpersoner och deras inlägg på Flashback eller Avpixlat och sedan ta med kameror, ringa på dörren och be att få ett uttalande tycker jag är under all kritik.

Sådant ska enbart offentliga personer råka ut för! Jag säger som jag alltid gjort, jag värnar yttrandefriheten stenhårt, så också demokratin. Och är det något som nationell media lyckats med på bara några år så är det att nagga den i kanten! Inte acceptabelt. Om Niklas Orrenius verkligen velat uppföra sig som folk, hade han enkelt kunnat skicka ett mejl till Steen på Snaphanen och där bett om att få en intervju med Julia. I stället väljer de att gräva fram hennes privata bostadsadresser och åker dit! Sjukt!

Och Julia har all rätt i världen att be dem dra ... hon är en pensionerad journalist och återigen en privatperson. Rädslan över att Julia är så stor gör att en del nyttiga idioter vill tysta henne, vilket jag hoppas att de aldrig lyckas med!

Per Westling, Linköping sa...

Jag har inte läst Julia Caesars krönikor. Är tveksam till att göra det också efter att ha läst följande granskning: https://ligator.wordpress.com/2015/09/01/bloggaren-julia-caesars-nazistiska-idevarld/

Det är uppenbart en rasistisk världsbild, med klara inslag av det tankegods nationalsocialisterna i Tyskland byggde sin ideologi på. Nationalism och rasism, ingen trevlig kombination. Hur ställer du dig till detta?

Du drar fram det kommunistiska kortet, något som jar ser ofta i debatter med SD-sympatisörer, speciellt när nazism blir iblandat. Men är verkligen nazism det som ska rädda oss från kommunism? Är det verkligen pest eller kolera vi ska välja mellan?

Det är en besvärlig värld vi lever i idag. Att piska upp hatstämningar är väldigt lätt. Jag håller inte med om att hatet som sprider sig beror på svenska journalisters feghet. Kommer i kontakt med hatet hela tiden, inte bara i Sverige. Kanske det är alldeles för lätt att hata bakom "anonymitetens" förföriska slöja?

Anonym sa...

Om hon är "så stor" är hon de facto en kändis - alltså ska hon kunna granskas som alla andra. Vi vet ju inte vilka kontaktvägar journalisterna försökt innan de knackade på dörren.
Att journalister i vanlig media ("Sveriges elitistiska journalister") granskar andra samhällsfenomen och frågor än JC, och på andra sätt, har nog knappast med bristande mod att göra utan snarare med vanliga nyhetsmässiga prioriteringar.
Lenao

Monica Antonsson sa...

Ramona,
Jag svarar dig som journalist med den sällsynt gedigna erfarenhet jag har av att vara utsatt för synnerligen grovt förtal och grova mordhotelser.

Nej.
Signaturen Julia Cesar (JC) är ingen privatperson. Inte i lagens ögon. Det är inte du och det är inte jag heller. Var och en som publicerar sig är en offentlig person. Som sådan ska man tåla såväl granskning som att bli avslöjad och ifrågasatt. Sådana är spelets regler. Jämför med deckarparet Kepler som ju faktiskt avslöjades när det fanns ett allmänintresse för dem. Detsamma gäller JC. Hon är en offentlig person och ingenting annat. Hon ska stå för sina skriverier. Det ligger i allmänhetens intresse. Det finns ingen gräddfil ens för 70-åriga tanter.

Vi omfattas alla av yttrandefrihetsgrundlagen. Vi har rätt att uttrycka och torgföra våra åsikter var som helst. Det förutsätter att vi tar personligt ansvar. Yttrandefriheten har sina begränsningar. Man får till exempel inte förtala folk eller hetsa mot folkgrupp. Det är brottsligt. JC har till exempel skrivit: ”Den massiva invandringen från låg-IQ-länder i tredje världen förändrar för all framtid mottagarländernas genomsnittliga IQ.”
Sånt går faktiskt inte an.

Allt det här vet hon. Hon är ju journalist, sägs det. Före detta DN-dito till och med. Då kan hon detta men blåljuger för läsarna som dessvärre går på det och rycker ut till hennes försvar.

I vårt land kan vem som helst, när och var som helst, be vem som helst om en intervju. Det är helt i sin ordning att åka hem till vederbörande med vidhängande kamera och fotograf, knacka på dörren och be om en pratstund. Hur kan det bli sjukt och under all kritik? Det gör journalister varje dag. Det är vårt jobb. Det är demokrati.

Det är inte trakasserier. Inte ens det faktum att två journalister - fristående från varandra - har jobbat på samma scoop gör det till trakasserier. JC har ingen som helst anledning att vara rädd för dessa personer. Ändå är hon så skraj att hon nästan gör på sig. Gissa varför. Jo, hon vet mycket väl vad hon har skrivit. Och det vill hon inte stå till svars för. Då passar det bra att dra in barn och barnbarn i sammanhanget fast JC i själva verket är 1) feg som en lus och 2) slipad nog att förekomma ett avslöjande med kraftiga överdrifter. Såvida det inte rör sig om vanföreställningar.

Hur kommer Avpixlat och Flashback in i bilden?

Man kan säga mycket om gammelmedia, det vet både du och jag. Newsmill var en bra nättidning men den var ett gyllene undantag.

De alternativa blaskorna av typen Snaphanen och DI är inga tidningar. De har ingenting med journalistik att göra. De granskar ingenting utan publicerar sånt som ligger i linje med deras politiska, högerextrema åsikter. Den som gillar det kan naturligtvis läsa det men det är ren och skär propaganda.

Researchgruppen är något väldigt fint faktiskt. Vad kan du ha emot den? Är det JC som påstår att de kartlägger privatpersoner? Glöm det. Det är inte sant.

JC har all rätt i världen att be dem dra. Det har du helt rätt i. Varför gjorde hon inte det? Varför pratade hon inte med dem? Varför ljög hon dem inte rakt upp i ansiktet och sa att hon inte är JC? Varför all denna patetiska teater?

Jag tror inte alls att någon vill tysta JC. Varför skulle de? Det hon skriver säger trots allt mer om henne själv än något annat. Och det ska hon så klart stå för. Precis som deckarparet Kepler. Ju fortare desto bättre.

Läs gärna Andreas Ekströms på Sydsvenskan artikel ”Om en hatstorm och några mordhot” som du hittar på: http://www.andreasekstrom.se/om-en-hatstorm-och-nagra-mordhot/

Se också Tonchi Percan på facebook och twitter. Han skriver bland annat:

#"Granskning Sverige"" ställer @niklasorrenius mot väggen". Sorgligt försök att härma granskande journalistik. Faktakoll:noll.‪#‎juliacaeasar‬

Lex ‪#‎juliacaesar‬ :varje försök att intervjua högerextrema å rasister kommer hädanefter betraktas som mordförsök alternativt ofredande.‪#‎svpol‬

Ramona Fransson sa...

Hej Per Westling i Linköping!

Till skillnad från dig så låter inte jag mig påverkas av vad "andra" kallar rasistiskt. Jag tänker själv! Och väljer själv vad jag vill tro på eller inte tro på. Det kommunistiska "kortet" är jag välbekant med eftersom min numera avlidna älskade lilla mamma kom från gamla DDR. Och i Sverige idag finns det fortfarande idioter, i mina ögon, som tror på kommunism! Den har jag sett med egna ögon och det är ett väldans stort NEJ TACK! För mig är demokrati och yttrandefrihet de yttersta byggstenarna för ett samhälle. När folkets röst tystnar och går under jorden är det livsfarligt. Vi ska bejaka det fria ordet och då menar jag på riktigt det fria ordet. Människor ska ha rätt att känna, tycka och säga vad de tycker utan att demoniseras. Och är det något svensk nationell media sysslat med de senaste åren är det att generalisera och demonisera de människor som röstar på Sverige demokraterna, vilket är idiotiskt. De gånger det har hänt att jag diskuterat med kommunister har jag haft argument emot kommunism, inte kastat ur mig ord för att trycka ner min debatt motståndare.

Att kritisera, debattera och diskutera är livstråden i en demokrati. Men i Sverige visade det sig ganska snabbt att vi inte skulle diskutera, debattera eller kritisera islam, eftersom de flesta nyanlända de senaste tio åren har det som sin tro. Klart som korvspad att vi ska diskutera och kritisera och debattera en religion som tagit stor plats i Sverige på väldigt kort tid. Allt annat är ju befängt. Så därför är din fråga om pest eller kolera helt fel ställd. Det handlar om yttrandefriheten och att vi i Sverige kämpat oss till rättigheter för HBTQ rörelsen och fri abort och att kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter som män, men med de islamister som vi har i vårt land idag måste vi ta alla våra rättigheter ett varv till annars lär vi förlora dem. Alla religioner skall vara på åhörarbänken inte en lag!

Ramona Fransson sa...

Hej Lenao!

Hon är inte en kändis! Hon är en privatperson! Enbart för att hon fått fler och fler läsare innebär inte att Sveriges nationella media kan bestämma att nu är Julia Caesar en kändis och då ska vi ta reda på vem hon är! Nä nä så fungerar det inte. Det finns de som gör praktiskt taget vad som helst för att bli omnämnda på löpsedeln och när de väl är kändisar gnäller de högljutt över medias behandling. Julia har aldrig bett om att bli en "Kändis" eller att bli avslöjad! Så låt Julia vara ifred!

Ramona Fransson sa...

Hej igen Monica!

Deckarparet Keppler var en PR-kampanj för Sveriges journalister iscensatt av Bonniers!
Ber om en intervju! Fine! Men det betyder också att man kan tacka nej! Och utan att bli trakasserad! Nej tack, är väl ett ord som journalister också måste respektera, vilket i och för sig inte alltid görs om man får tro på kändisar, när det skrivs lögner och påhittehistorier. Researchgruppen är väl fin? Nä, det är den inte!
http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461
Den är inte ett dugg fin i mina ögon. Och när det gäller Snaphanen, Avpixlat med flera så läser jag dem med samma ögon som jag läser Expressen och andra tidningar, med vidöppna ögon. Jag läser/lyssnar på CNN, Al-Jazira, BBC, ZDR och andra tidningar också. Nej, Monica jag är inte röd, blå eller grön ... jag är realist och tittar mig runt om i världen och lyssnar på människor och deras upplevelser, utan att vara journalist, bara vara medmänniska räcker långt idag. Och när det gäller de som hyllar Researchgruppen som AFA och andra våldsverkare så tackar man för sig. För de är inte vid sina sinnens fulla bruk.

Ramona Fransson sa...

Mona Walters ord räknas som rasism av vissa. Dessa vissa kallar jag nyttiga idioter och alla ni som tycker att ni är så himla goda, läs Mona Walters ord och tänk om ni har något eget tänk kvar!

http://monawalter.blogg.se/2015/september/valdsbejakande-extremister-eller-islamister.html

Anonym sa...

Tack Monica för att du försöker reda ut detta.
Ramona har fel i det mesta, dock så vågar hon stå för det hon säger och det är ju jämfört med Julia Cesar mycket bättre.
Julia Cesars problem är ju att hon sprider falsk information under anonyma förhållanden.
Hon skall natuligtvis granskas och som Monica skriver, kan "avslöjas" om det finns ett intresse.

Mikael Larsson

Ramona Fransson sa...

Hej Mikael Larsson!

Julia Caesar sprider falsk information säger du Mikael. Kan du vara så snäll och ge mig ett exempel på falsk information? Det räcker med ett enda!


Monica Antonsson sa...

Ramona,
Jag förstår att det är ditt goda hjärta som talar (skriver), att du sympatiserar med JC och vill värna hennes person. Ett varningens finger bara. Det är inte alls säkert att hon är vad du tror. Många opinionsbildare före henne har visat sig vara en varg i fårakläder.

Jag protesterade länge mot att jag själv inte skulle vara en privatperson. Påståendet kändes helt befängt. I synnerhet som offentliga personer förväntas tåla mer av kritik, skitsnack, lögner och grovt förtal innan de får stöd och hjälp av rättvisan.

Jag fick ge mig och tvingades till sist acceptera mig själv som en offentlig person. Jag förstår om du blir besviken. Det blev jag också.

Det är följaktligen inte vi själva som avgör detta. Den som publicerar sig – och i synnerhet en som skriver kontroversiella texter – ÄR en offentlig person med allt vad det innebär. Det är bara att finna sig i.

För allmänintresset spelar det faktiskt ingen roll varför en offentlig person – en i det här fallet en politisk opinionsbildare - agerar anonymt. Oavsett om det är en PR-kampanj eller ren och skär feghet så är det sak samma. I synnerhet om vederbörande är journalist och alltså mycket väl vet att hon möjligtvis gör sig skyldig till brott. Det finns, som sagt, ingen gräddfil för 70-åriga tanter. Granskare ska granskas och brott ska bekämpas oavsett vem som gör sig skyldig till dem. Det är demokrati.

Hur vet vi förresten att hennes skildring av det som hänt inte också är en PR-kampanj? Hon har väl aldrig fått så stor uppmärksamhet som nu? Kanske släpper hon en politisk deckare lagom till bokmässan?

Man kan självklart tacka nej till en intervju. Men man kan inte förhindra skriverier om sin person. Om man uttrycker kontroversiella åsikter får man finna sig i att själv bli granskad och omskriven oavsett egen medverkan. Att få frågan om en intervju är detsamma som chansen att få ge sin version. Det är alltså en förmån.
Absolut ingenting hindrar andra i ens omgivning att uttala sig. Absolut ingenting hindrar media från att skriva om det utan hennes medverkan. Det enda hon kan kräva är att få gå i svaromål. Det är demokrati.

Jag har hört initierade kollegor berätta om kvällstidningarnas eminenta researchgrupper, journalister som i motsats till andra har möjlighet att gräva på betald arbetstid. De är ovärderliga.

Det du talar om är ett frilanskollektiv eller privat företag utan band till vare sig Expressen, Aftonbladet eller annan media.

Det är något helt annat.

Denna grupp gräver och säljer sina storys till den som betalar bäst. Den tydligt högerextrema nätblaskan Dagens Samhälle som du länkar till slår snabbt fast att de inblandade återfinns inom den autonoma extremvänstern. Ska man tro på det så är de lika goda kålsupar allihop. Extremism är aldrig bra och bör bekämpas.

Det här researchgänget har tydligen avslöjat anonyma hatskribenter på flashback. Jag antar att det är det du reagerar mot? Jag för min del tycker att det är alldeles utmärkt. Kan man inte stå för det man säger och skriver, så ska man hålla tyst och avstå från att uttrycka sig. Så är det bara. Anonymt agerande är fegt och i mina ögon bara värt förakt. Alltid.

Den så kallade researchgruppen har absolut ingenting med JC att göra. Är det hon som lurat dig? Det är en helt annan story.

Mikael Larsson skriver i kommentarsfältet:
”Julia Cesars problem är ju att hon sprider falsk information under anonyma förhållanden.”

Jag håller med. Du ber honom om ett (1) exempel. Det behövs inte. Man behöver bara läsa den aktuella texten och veta lite om verkligheten för att inse det.
Se upp!

Ramona
Om din personliga politiska tillhörighet eller vilka tidningar du läser har jag ingen som helst åsikt. Vi lever i ett fritt land. Var och en väljer själv efter bästa förmåga. Det ska man respektera.
Du är en himla fin tjej som har gjort en enastående karriär som författare med hjälp av din man. Det är beundransvärt. Minst sagt. Det räcker för mig. Jag vill inte blanda ihop debatten med relationen.

Ramona Fransson sa...

Hej igen Monica.

Just detta med trovärdighet är väldigt intressant, eftersom alla vill bli trodda. Men alla har inte samma trovärdighetsfaktor och detta beror inte på vad de skriver, utan på vad de inte skriver. Självklart går trovärdighet åt båda håll. Den som inte gillar det som Julia skriver och har en annan världsuppfattning tycker att hon är ... ja, du vet! Men den som nu inte gillar det som Expressen eller DN skriver och tycker att de är hatiska och demoniserande av SD:are och på toppen av det generaliserande av det partiets väljare, så bildas ett hat, som väller fram och tillbaka på nätet. Det kommer inte att sluta väl, inte för någon dessvärre. Allt som idag händer i Sverige, enligt Lennart Ekdal är det 3700 brott anmälda per dygn, kan det naturligtvis inte rapporteras om, men när de "goda" skriver rappakalja och vill hindra folk från att få sanning, vilken den nu är och i hur många varianter den finns så blir folk förbannade.

Hade nationell media redan från början öppnat upp en saklig och vettig debatt om SD och om flyktingpolitiken och sist men inte minst islam, hade inget av detta hänt. Nu sitter vi alla där vi sitter.

Tack Monica. Jag gillar dig också! Tycker alltid att man ska hålla en hövlig ton i debatt och alla har rätt till sin åsikt.

Monica Antonsson sa...

Hallå igen Ramona
Som du förstår har jag bara yttrat mig om det journalistiska i den här soppan. Jag har inte läst JC genom åren så jag vet inte vad det är hon har skrivit mer än vad jag nu läst i andra tidningar. Och det imponerar inte direkt.

Det enda jag tidigare visste om Julia Caesar är att hon lirar på Ingrid Carlqvists planhalva. Det är för mig fullt tillräckligt för att ta avstånd. Det är rasistiskt, nazistiskt och regelrätt politisk propaganda för SD. Sånt imponerar inte på mig. Jag vill, som du brukar säga, tänka själv.

Jag är också rätt kritisk till tiggarna och invandringspolitiken. Men jag köper absolut inte rasism och nazism. Då är jag hellre en nyttig idiot som försöker komma med konstruktiva lösningar. Problemen finns. De måste lösas. Men det gör vi sannerligen inte med hjälp av Ingrid Carlqvist och Barbro Jöberger. Tvärtom.

Du skriver:
"Hade nationell media redan från början öppnat upp en saklig och vettig debatt om SD och om flyktingpolitiken och sist men inte minst islam, hade inget av detta hänt. Nu sitter vi alla där vi sitter."

Jag tycker att du har lite rätt i det faktiskt.

De etablerade partierna bör snarast ta tag i saken. Annars får vi Åkesson som statsminister efter nästa val. Det vill vi inte! Det vore antagligen den största politiska olycka som skulle kunna drabba Sverige.

Anonym sa...

Visst växer främlingsfientligheten och högerextremismen inom landet. Så gör även vänsterextremismen och Islamismen. Färgen på tortyrredskapen är för de arma offren fullständigt betydelselös.

Man skall dock vara försiktig med epiteter som: ”Främnlingsfientlig, Högerextrem eller Rasist” så snart någon kritiserar en invandringspolitik som uppenbarligen inte fungerar och dessutom kostar landet miljarder. Det finns självfallet fog för kritik mot vansinnet utan att behöva ta till sådana beskyllningar. Glöm för allt i världen inte att svärdet är tveeggat. Alla gillar inte olika. Man behöver bara se till ISIS aktiviteter och värvningar inom landet.

På sajten muslim.se kunde vi tidigare läsa att: ”Muslimer får inte bli vänner med ickemuslimer. Det är förbjudet att hjälpa ickemuslimer, att bli vän med dem och tycka om dem, eller att bli medlemmar i deras samhällen samt gå med i deras partier. Deltagande i allmänna val är bara acceptabelt när det ligger i Islams intresse. Att delta i svenska traditioner är förstås "inte tillåtet”. Att sjunga med i Nu tändas tusen juleljus vid Lucia innebär ”otvivelaktigt att man utesluts ifrån islam” etc. etc ..Detta var några av budskapen på den ambitiösa webbsajten muslim.se som syftar till att på ett enkelt sätt presentera Islam för unga muslimer.
Verksamheten har fått statliga bidrag för att fostra ungdomar demokratiskt, arbeta för jämställdhet och motverka rasism. Bl.a reagerade Per Gudmundsson på detta genom en artikel i SvD 15 juli 2011 .

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ge-inga-bidrag-till-hatet_6315534.svd

Jag tror ärligt talat att detta land kommer att gå käpprätt åt skogen, inte minst just pga. locketpå-attityden när det gäller den sinnesjuka och ansvarslösa Svenska invandringspolitik som omvärlden just nu betraktar och förundrat skakar på huvudet åt.

Nazism, Islamism och Kommunism. Tre onda hatiska ideologier på framväxt i Sverige. Vad som skrämmer mig mest är att media och våra naiva politiker tror att detta växande hat kan stävjas genom att ”gilla olika” skapa särlagar, bygga fler moskeer & islamskolor, ta till censur, rasiststämplar och pixlade bilder. All den näring och det bränsle som hatets ideologier behöver för att växa serveras i ett överflöd av media och våra egna dumma Svenska politiker.

Det räcker med att våra politiker försvarar en enda av dessa tre "ismer" för att de alla tre tillsammans skall börja växelverka och ge ondskan fritt spelrum. Detta sker just nu i dagens Sverige.!!

Stå på dig Ramona. Jag kan skriva under på allt du säger.

/Vincent

Anonym sa...

Tack Ramona för att du orkar stå upp för förnuftet, det är verkligen läskigt det som sker och ännu läskigare att så många inget ser
eller inte vågar se. Grymt bra skrivet av dig!

Anonym sa...

Tack Ramona för att du orkar stå upp för förnuftet, det är verkligen läskigt det som sker och ännu läskigare att så många inget ser
eller inte vågar se. Grymt bra skrivet av dig!

Vincent sa...

Med anknytning till artikeln. Dagens höjdpunkt :) https://www.youtube.com/watch?v=_nEfyjjNEDo

/Vincent

Verutschkow sa...

Jag har inte heller läst Julius Caesar ...

Men, Expressen är en tidning som är väldigt duktig på att stötta sina
vänner (t ex Liza Marklund ) och att bekämpa sina fiender (t ex undertecknad).
Det bör man tänka på vid läsning av denna publikation ...

Ramona Fransson sa...

Hej Vincent!

Tack för videoinlägget från "Arga blatten" En kille som är otroligt påläst varje gång han skickar ut sin video. Den om det galna partiet Feministiskt Initiativ, som vissa journalister fullkomligt dyrkar marken dessa galningar går på, var ett exempel på deras vansinniga partipolitik, som "Arga blatten" gick igenom punkt efter punkt alldeles lysande. Den dagen den killen blir lika stor som Julia får han se upp, då lär de "goda" journalisterna hänga ut honom på samma sätt i hopp om att bli av med honom.

Men som jag förstått det kommer de inte att bli av med Julia, hur de än försöker. Det finns tusentals människor, inte bara i Sverige, som är beredd att ge henne skydd och att hon fortsätter att skriva, vilket är mycket glädjande.

Vincent sa...

Tack för responsen Ramona.

Ja, vi är många och vi blir bara allt fler & större. Sanningen kryper alltid fram till slut. Det som händer dessa dagar kommer i framtiden att avhandlas i historieböckerna. Domen över våra politiker och media kommer att bli mycket, mycket hård.

/Vincent

Charlotta Lena Andersson sa...

Hej Ramona,

Vi sågs kort på bokmässan, där du fick ett exemplar av min bok, Bakom Dolda Ansikten, efter tips av Monica att du fanns på mässan. Antar att vi kanske har lite olika åsikter ibland.

Jag håller dock med dig i att Researchgruppen använder arbetsmetoder som jag starkt ifrågasätter, eftersom de inkräktar på människors integritet och uppmanar till en pöbelmentalitet och att olagliga våldsmetoder kan vara tillåtna i samhället.

Däremot är Flashback ett laglöst forum, där många hjälplöst blir förtalade och ingen hjälp finns att tillgå. I de situationerna går det nästan att backa upp en "Researachgrupp" när ingen annan rättsinstans klarar av arbetet.

Jag har läst alla länkar och allas perspektiv kring Julia Ceasar, hennes inlägg och även Niklas Orrenius artikel med svar till Julia Caesar idag i DN som ska ha besökt Ceasar i hennes stuga. Jag höjde ögonbrynet en aning över Cesars upplevda "rädsla" av att en journalist vill intervjua henne när hon själv är journalist. Det gav ingen trovärdighet för mig utan speglade mer en politisk charad.

Jag säger som Monica ovan, varför inte stå för sina åsikter och vad skulle hända hennes barn och barnbarn? SD och deras anonyma pöbel använder själva uthängningsmetoder, smutskastar och inkräktar bland privata individer, där de förtalar individer som har egna åsikter.

Det är ganska sannolikt att Ceasar verkar som lobbyist å´deras vägnar. Julia Ceasar ska i en av sina krönikor har skrivit:

" Den massiva invandringen från låg-IQ-länder i tredje världen förändrar för all framtid mottagarländernas genomsnittliga IQ och därmed också ekonomi, välfärd och på sikt möjligheten att bibehålla ett demokratiskt statsskick."

En ganska låg syn på människan. Jag berördes även starkt idag över de bilder jag såg i DN kring Syrien och deras flyktingar, där bland annat en 3-årig pojke låg uppspolad, ensam, likblek och död på strandkanten i Turkiet. Vidare kunde jag se en ung pappa som bar sitt blodiga spädbarn över gatan där murbruk, stenar och sprängda hus omgav honom. Och på en annan bild satt en pappa med ett blodigt spädbarn på ena knät och i det andra satt en 4-årig pojke med bandage runt huvudet och tittade allvarsamt och uppgivet in i kameran. Alla tre väntade på sin tur på en provisorisk klinik för skadade människor. De är människor som vi i Sverige dock inte att jämställa med den galna terrorsekten Islamiska staten (IS)som de själva är offer under.

Jag anser annars precis som du att vi har rätt till våra åsikter utan att behöva smutskastas eller förtalas.

Charlotta Lena Andersson sa...

Hej Ramona,

Skrev just en lång kommentar som försvann när jag skulle logga in. Härligt!

Du och jag sågs på bokmässan vid din monter, där du fick ett exemplar av min bok, Bakom Dolda Ansikten, efter tips från Monica att du fanns på mässan. Antar nu att vi kanske kan ha lite olika åsikter ibland.

Jag håller dock med dig om att Researchgruppens arbetsmetoder kan ifrågasättas, vilka förespråkar en pöbelmentalitet där folk kan hängas ut och våld ska kunna användas, om det är mot "rätt" individ. Däremot kan jag tycka att forumet Flashback, där massor av människor förtalas utan möjlighet till upprättelse eller radering av dessa texter nästan ger "Researchgrupp" dispens när inga andra rättsinstanser klarar av arbetet.

Jag har läst din artikel, alla länkar från din och även Ceasars artikel och höjde dock på ögonbrynet över Ceasars berättelse kring sin "rädsla", som var så stor så att hon skakade efteråt, när en "kollega", en journalist från DN knackar på dörren för en intervju. Han hade kanske försökt nå henne på andra sätt tidigare. Det gav dock henne sämre trovärdighet i min ögon. Det blir mer en politisk charad. Varför inte stå för sina åsikter, som någon nämnde ovan. Jag tycker de är ganska sannolikt att hon arbetar för SD, vilket i sådant fall skapar en dubbelmoral, när hon menar att journalister ska granska makten och inte samarbeta med politikerna.

Jag har även läst den "farligt" besökande journalisten Niklas Orrenius artikel idag, som säger att han var nyfiken på denna Ceasar som var tidigare reporter på DN och det är väl en journalist arbete att granska och undersöka?

Orrenius citerar även en av Caesars krönikor:

"Den massiva invandringen från låg-IQ-länder i tredje världen förändrar för all framtid mottagarländernas genomsnittliga IQ och därmed också ekonomi, välfärd och på sikt möjligheten att bibehålla ett demokratiskt statsskick"

Jag tycker att denna massiva människoflykt från Syrien samtidigt har speglat nutidens egoism i samhället, för hur hade vi själva velat bli mottagna i samma tragiska situation? Jag tycker vi bör tänka lite mer historiskt över människor som Raul Wallenberg som räddade tusentals judar från förintelsen.

Jag är övertygad om att dessa människor på flykt hellre hade föredragit sitt eget land, utan krig, än att ryckas upp från hem, arbete, hus och ägodelar och fly till en okänd framtid.

Jag berördes starkt idag när jag såg bilder i DN på en likblek, inflytande, ensam och död 3-åring på stranden i Turkiet som drunknat under en flykt troligen med sina föräldrar. Likaså bilden på den unga pappan som bar sitt blodiga spädbarn över nedfallna stenhus och ruiner och fotot på den chockade pappan som satt med ett blodigt spädbarn i ena knät och en bandagerad femåring i det andra knät, som allvarsamt och uppgivet tittade in i kameran medan de väntade vid en stenvägg på en provisorisk sjukklinik. De är människor som vi i Sverige, vilka inte ska blandas ihop, jämställas med terrorsekten Islamiska Staten (IS) som de själva flyr och fallit offer under.

Ramona Fransson sa...

Hej Charlotta Lena,

Alla krig är fruktansvärda och allt lidande som följer i dess spår är vidriga. Att inte Julia ville låta sig intervjuas, anser jag vara hennes rättighet. Att i dagens Sverige ha en avvikande åsikt gentemot den nationella svenska media eliten är livsfarligt i dubbel bemärkelse. Dels kan du som öppet sympatiserar med Sverige demokraterna bli av med ditt jobb, det är fullt legitimt att sparka ut någon av den orsaken, det har redan hänt och händer fortfarande. Det borde vara omöjligt egentligen, men eftersom till och med statsminister Löfven har legitimerat detta med orden: Alla Sverige demokrater är fascister så har han krattat upp stigen för de som vill hata.

De som öppet engagerar sig i SD åker ut ur fackföreningarna, också ofattbart eftersom ingen kommunist i Sverige har någonsin blivit utkastad.


Det som händer i Sverige idag är väldigt farligt och jag tror inte att folk riktigt begriper hur farligt det är. Tyvärr ...

Det finns alltid två sidor av ett mynt, men om man envisas med att enbart visa upp den ena sidan och blundar för den andra kommer genast andra att vilja visa den sidan som inte visas upp. Då står en grupp å ena sidan för att visa upp vad de tycker är viktigast, medans den andra gruppen enbart visar upp den andra sidan om vad de anser vara viktigast.

Vad som borde ha skett från början i Sverige, men nu som nu är oreparerbart, är att religionen och ideologin Islam skulle ha kritiserats, debatterats och diskuterats. Inget av detta kom upp. Det som däremot kom upp i rubriker var ett naivt försvar för en religion, som de som försvarade den inte visste något om, och dessa journalister och politiker blev hänsynslöst utnyttjade av de som jag kallar bokstavstrogna muslimer och islamister, vilka inte ska förväxlas med sekulariserade muslimer, som dessvärre inte har fått tillnärmelsevis det utrymme i nationell media som de andra två grupperna.

Allt detta skapade en otrolig frustration av dels de sekulariserade muslimerna och dels alla andra sekulariserade människor i Sverige. Om detta ville svensk nationell media och politikerna inte ens höra talas om. Då uppstod alternativ media som svampar ur jorden. Och att som nationell media konstant haspla ur sig att samtliga dessa sidor, som tar upp den andra sidan av myntet, är hatsajter kommer likt en bumerang att slå tillbaka.

Som sagt, jag har alltid stått för mina åsikter med mitt namn, och jag har inga barn, men jag vet också att det finns människor med skyddade identiteter, av olika orsaker, som gärna vill vara med i debatten och på FB, och kanske skriva bloggar om känsliga ämnen, och då ska de slippa bli uthängda.

Annika Hamrud skrev om Julias sjukdomar? Det var märkligt att läsa. Var Julias sjukdomar av allmänintresse? Inte som jag ser det. Fortsättning följer ...

Ramona Fransson sa...

Jag tror att proppen för en stor del av Sveriges befolkning gick ur dem när mamman och hennes son blev knivmördade på IKEA mitt på ljusa dagen. Och ingen av Sveriges ansvariga ministrar stod i teve och var förtvivlade. I stället skickades en uttjatad krimonolog ut för att påstå på fullt allvar att Sverige är tryggt. När Anna Lindh blev knivmördad rusade hela Sverige upp på fötter och ministrar grät öppet över det fasansfulla dådet. Det är då jag undrar hur mycket lika värda vi egentligen är ...

Och när det blev känt att mördaren på IKEA var en asylant från Eritrea, som fått uppehållstillstånd i Italien, men som försökt att få asyl i Sverige för att han har troligen fått reda på att alla som kommer från Eritrea likt de från Syrien får PUT omedelbart, och att till och med TT försökt mörka detta av rädsla, så blev folk som tokiga av ilska.

Och allt detta har spårat ur på grund av att media inte hållit sig till mottot: Berätta fakta och utan egna värderingar. Hade media från början för tio år sedan berättat vad som hände, när det hände och vem som gjorde vad, hade allt det här kunnat undvikas, men det går som bekant inte att vrida tillbaka klockan.

Ett dunderfel som också gjordes i Sverige var att inte förbjuda nazism. För mig är det lika självklart att förbjuda denna galna ideologi som att förbjuda terrorism. Men återigen så gjordes denna dundertabbe av Sveriges naiva politiker.

Ja, nu är det bara att sitta i båten och se vart det bär av ...