Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 5 september 2015

Bilderna av Aylans döda lilla oskyldiga kropp vandrar runt i världen till välgörenhetschefernas stora förtjusning ...På Skynews.com intervjuas Aylans faster, som bor i Kanada sedan tjugo år tillbaka, och hon berättar att hennes bror ville till Kanada för att fixa sina tänder i underkäken, och att han och familjen bodde tryggt och bra i Turkiet, där han hade jobb, men att han ville ta familjen till Kanada. Systern ordnade med dokumenten, bad inte Kanada om något ekonomiskt stöd, men de avslog ansökan eftersom migrationsmyndigheten ansåg att familjen, som redan befann sig i Turkiet, levde i ett tryggt och säkert land.
Systern hade också samlat in pengar av grannar och familjen för att hjälpa brodern med den dyra tandläkarbehandlingen, som de trodde skulle äga rum i Kanada men nu inte blev av. Varför inte Ayalans pappa kunde behandlas av turkiska tandläkare framkommer aldrig i intervjun, men något med överföringen av pengarna, 17 000 dollar, verkar ha stött på problem. Är inte riktigt säker på vad systern säger då hon av naturliga skäl är mycket ledsen över att ha förlorat sina båda brorsöner och svägerska.

Då kom Aylans farfar på idén att ta pengarna, 17 000 dollar, och betala flyktingsmugglare för att föra Aylan och familjen till Europa, eftersom där är det bättre ekonomiskt. Och nu vet hela världen hur det gick. Fruktansvärt tragiskt!

Men att använda denna lille pojken i syftet att tynga ner axlarna på hederligt folk för att få dem att vränga lädret är på samma låga nivå som att hänga ut pojkens lik. Rent ut sagt vidrigt!

Men de redan högarvoderade cheferna på samtliga insamlingsorganisationer gnuggar förtjust sina händer över miljonerna som trillar in, så de kan fortsätta att leva sina liv på andras olycka. För handen på hjärtat: Varför i all världen finns det tusentals hjälporganisationer? Hur kan det komma sig att inte en eller möjligen två till tre kan klara av att hjälpa? Istället har varje hjälporganisation sin styrelse, ordförande osv ... och det är möjligen en eller två av alla tusentals föreningar, där arbetet är ideellt. Minns Röda Korsets svindlerier, Johan af Donners miljonsvindel, och nu senast i Uddevalla av ordförande Roger Pettersson.  

För min del är det uteslutet att skänka en enda krona till RK, men alla ska göra vad de själva anser är rätt och mår bra på.

Varför svensk nationell media valt att inte berätta att Aylan bodde tryggt och hade det bra i Turkiet får någon annan fråga dem om.

Ramona

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är skrämmande hur media väljer att censurera sanningen. Dom censurerar även kommentarer som berättar sanningen.


3 årige Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

Ovanstående redogörelse är endast ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare gav uttryck för under gårdagen, till de diskussioner av mer politisk karaktär, som lär följa i efterdyningarna av denna fruktansvärda tragedi.

Monica Antonsson sa...

Det är absolut förfärligt.

Verutschkow sa...

http://www.svd.se/fraser-nelson-utvandrarna-som-flyr-fran-fattigdom

Det här var väl rätt bra och klarsynt. InVANDRARna (de går faktiskt
långa sträckor) är här för att stanna. "Ge oss Sverige tillbaka"
användes som slogan i 2010 års val men "Ge oss världen som den var
förr tillbaka" är precis lika mycket önsketänkande ...