Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 8 september 2015

ZDF:s reportage är en larmklocka för samtliga västländer i Europa, men frågan är= Är det försent?


Filmen är textad på engelska. Är 29 minuter och borde ses av alla och visas i SVT!

Det här var ett starkt reportage. Allt började med morden i Paris av journalisterna på karikatyr tidningen Charlie Hebdo. I en av Tysklands kommunala skolor hyllades mördarna av flertalet muslimska elever, vilket fick rektorn att inse att hon hade ett stort problem. Hon tog kontakt med de sociala myndigheterna, polisen och media. När reportern från ZDF mötte rektorn på skolan berättade hon att skolan hon basade över inte var den enda med samma problem, men att lärarna var rädda för att sätta sig emot dessa barn och föräldrar och att när lärarna tog upp en diskussion om religionsfrihet, hedersmord, demokrati, kvinnors lika värde som män, blev de kallade för nazister.

Reportern möter alla möjliga människor från olika samhällsskikt och ställer raka frågor och får i de flesta fall raka svar tillbaka.

Frågan hon ställer till tittarna är: Är tyskarna alltför toleranta? Och den frågan borde också ställas till politikerna i Sverige, Norge, Danmark osv ...
Ramona

2 kommentarer:

Vincent sa...

Det som just nu sker i Tyskland med Merkel i spetsen är inget annat än ett desperat försök att bli kvitt de sista resterna av den kollektiva skulden efter WW2. Den ingrodda Naziststämpeln. Man lägger genom att fylla landet med ointegrerbara muslimer hela sitt folk och dess framtid på offeraltaret men till ett fruktansvärt pris. Precis samma sak sker i Sverige.

/Vincent

Ramona Fransson sa...

Hej Vincent!
Jag har släkt i och vänner i Tyskland och det är inte kul alls. Det som visas om invandringens negativa följder är en bråkdel och då har ändå ZDF tagit ett betydligt större kliv än vad SVT någonsin lär göra. Det enda programmet som visats är en pytteliten del av sanningen var i UG förra året. Ingen uppföljning värd namnet ingen serie av vad som pågår i Sverige av islamisterna ... nada ... Och jag ser tyvärr ingen tillnyktring av dessa berusade politiker. De är just lika höga som om de tagit LSD på att se sig själva som Messias utan att ha en enda kunskap om islam eller dess följder. Fruktansvärt tragiskt för alla de som bor i Sverige och de som vill ha yttrandefrihet, demokrati och jämlikhet mellan könen och att HBTQ rörelsen ska vara respekterad, allt detta kommer att vara förlorat inom ett par decennium ... tyvärr ... men godheten är ibland kolossalt blind.