Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 30 april 2009

Framtidens Handsfree om tjugo år?

Tekniken tar jättekliv var dag. En dag när jag låg i soffan och slötittade på reklamen funderade jag på vad för slags data- mobil ska säljas om tio år.
Jag minns den första VHS bandspelaren och hur fantastiskt det var att kunna spela in Kalle Anka på julafton och kolla på i mars. Men hur kul var det då? Inte särskilt, men känslan...


Den skokartongsliknande mobilen som kom 1981 fick jag syn på när jag låg och solade en dag samma år. Kvinnan som kom släpande på mobilen tillsammans med sina badgrejer stoltserade med sin mackapär och var naturligtvis tvungen att stående lyfta luren, så att alla vi andra skulle se och höra hur hon gastade i luren.


Nå, vad ska då uppfinnas om tio- tjugo år? Ja, vad sägs om att redan vid födseln erbjudas en operation av ett chips som ska sitta i käkbenet. I detta lilla chips sitter telefon, data och GPS.


Du bara "tänker" ett telefonnummer och vips är personen i din hjärna och konversationen blir tankeväckande. Dessutom är GPS:n fantastisk, den kommer att visa dig vägen, du går aldrig vilse och dessutom vet alla alltid var du befinner dig.


Är detta framtiden? Hemska tanke!

Men skit i det! Tänk inte på detta utan lev idag och njut av den kommande sommaren.

Är du intresserad av att läsa mina deckare eller min självbiografi om kampen om att bli med barn? Nu finns samtliga, utom min senaste deckare Lyckohjulet, i pocketformat. Besök din bokhandlare eller näthandlare.

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

P.s Ha en lugn och rolig Valborg.D.s

Ramona3 kommentarer:

Kraxpelax sa...

“– Vi har inga planer på att dela ut munskydd i Sverige, säger Anders Tegnell, chef för Socialstyrelsens smittskyddsenhet.” Svensk inkompetens, svensk oansvarighet, svensk korruption. Total misstro. NI SKALL FÅ SE.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/dennyainfluensan/article5030022.ab

Vår kriminella statsmakt har under total mörkläggning sålt ut vårt folk till det internationella monopolkapitalet.

Helena Palena sa...

Kommer ihåg hur det var med mobilerna i början. En del hade ju en låtsaslur med sig i bilen! Jag vart ska det sluta. Den som lever får se. Men under tiden har du rätt i att vi ska njuta och skita i alla jordens bekymmer. För vi kan ändå inte göra så mycket åt allt elände som finns!
Trevlig Valborg!

Ramona Fransson sa...

Hej Kraxpelax,

Ja och billigt också!

Hej Helena Palena,

Javisst är det bättre för ens redan dåliga nerver, att njuta av det enda liv man fått!