Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 17 april 2009

Kurt Lindberg "Korken" sjönk till slut.


Många kände till honom som diamantkungen. Kurt Lindberg shoppade diamanter till billiga priser i Antwerpen, Holland, och sålde dem dyrt. Undra just om dessa diamanter redan på den tiden var kända som blodsdiamanter? Antagligen!


Jag minns att när jag arbetade som receptionist på Hotell Tre Kronor i Göteborg, året var 1986, numera heter hotellet Spar Inn. På hotellet hade företaget vad man skulle kunna kalla ett "Hallelujamöte". Alltså ett möte där säljare skulle utbildas till att sälja de inplastade diamanterna. Idag skulle man lätt kunna säga att det var en slags pyramid tävling. Alltså de som satt i toppen av pyramiden var redan rika och nu gällde det att hitta villiga, och helst blända dem med diamanterna, och få dem att köpa in sig i pyramiden.


Vi som jobbade på hotellet hörde de fantastiska ropen, applåderna och skratten under, de så kallade lektionerna. Personerna som höll i mötet körde BMW och Mercedes, och var klädda i Armani kostymer och Coco Chanel dräkter, på deras fingrar glänste guldringar med diamanter och runt handlederna hängde tunga guldkejdor. Inte svårt att förstå att de hugande eleverna lät sig bländas och fångas.


Denne Kurt Lindberg flyttade till Spanien och öppnade en restaurang som han döpte till Los Bandidos, Korken hade humor i alla fall. Restaurangen öppnades inte i vilket sketet område som helst, utan i Puerto Banus utanför Marbella. Ett ställe som brukar gästas av vrålrika shejker i svarta långa limousiner.


Sedan var det dags för nya projekt och den här gången skulle det byggas ett riktigt flott hyrehus, och naturligtvis var det tänkt för dem med pengar. Kändisar som bor i Marbella, och de är några stycken, lockades att satsa pengar, vilket de gjorde. En som råkade illa ut var Alice Babs. Självklart var det fler kändisar vars pengar Korken lade beslag på, men många tycker att det är skämmigt att blir lurad och därför höll de käften.


Nåväl, varför kallades Kurt Lindberg "Korken"? Jo, för att trots alla sina vansinniga lurendrejerier lyckades han av någon anledning alltid flyta upp till ytan igen. Korken hade många fiender och få vänner.


Till sist blev Brasilien Korkens tillflyktsort, och det är väl allmänt känt att Brasilien har varit en tillflyktsort för många nazister, som flydde från rättvisan efter andra världskriget. Och ska man fly till Brasilien ska man inte göra sig besväret med att söka socialhjälp, utan man ska söka upp första bästa bank och pytsa in ett antal miljoner, då välkomnas man med öppna armar. Var nazisterna fick sina miljoner, behöver väl knappast förklaras.


Patrik Sjöberg, ni vet han höjdhopparen, som alltid hoppar på Stefan Holm när han får chansen, lärde också känna Korken. Hur mycket pengar Patrik Sjöberg förlorat i Korkens byggprojekt i Brasilien, vill han nog inte berätta, men jag kan tänka mig att Stefan Holm inte hade svårt att dra på smilbanden när han hörde detta.


Nu är Kurt Lindberg "Korken" död, och nu lär han inte flyta upp igen, tror jag.
Diamonds are for ever...


Om du är sugen på att läsa mina deckare eller min självbiografi om kampen att få barn, finns dessa nu i pocket från 39:-. Min senaste deckare Lyckohjulet är också ute nu. Vill du veta mera besök din näthandlare:P.s Bara tre dagar kvar för att skriva på namnlistan för Elisabeth Hermons uppträttelse i Expressen. Än så länge bara dryga 200 namnunderskrifter och chefredaktören Thomas Mattsson är nog väldigt glad över att det inte är fler.D.s


8 kommentarer:

Anonym sa...

Din berättelse är helt ointressant! Vad vill du uppnå? Försöka vara rolig och bli uppmärksammad på bekostnad av någons död? Visar på icke existerande respekt till de avlidna! Desssutom är Du dåligt påläst och Kurt Lindberg var älskad och omtyckt av väldigt många människor och hade dessutom fler vänner än de flesta.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

Allt är relativt så också vänner. Att du var en vän är inte något jag inte respekterar. Men Kurt Lindberg var en lurendrejare men därmed inte sagt att inte var snäll mot sina vänner.

Det säger inte heller min text. Jag tror inte Alice Babs räknar korken till sina vänner.

Bara för att nämna ett exempel...

Inte för att Korken var ens i närheten av att likna Hitler,men även Hitler hade vänner och var snäll mot barn så länge de inte var zigenare eller judar...

Anonym sa...

Det framgår tydligt i din berättelse att du varken kände Kurt Lindberg eller har brytt dig om att ta reda på båda sidor av historien. I ett patetiskt försök att vara rolig har du istället lyckats förnedra dig själv genom att visa hur lågt du är villig att sjunka för publicitet. Låt min morfar vila i frid istället för att jämföra honom med en massmördare! Han var en godtrogen affärsman som aldrig ville någon annan människa illa. Han hade vänner över hela världen och var oerhört älskad.

/Upprörd dotterdotter

Ramona Fransson sa...

En människa har sällan en enda sida! I ditt fall har du sett en sida som du tyckte om och älskade.

Andra såg och mötte en annan sida, det borde du också respektera.

Ingen är bara älskad eller hatad av alla!

Anonym sa...

din berättelse är inte ointressant för mig! kurt lindberg var med i en bok med en hel del intressanta bilder. vet någon vad den heter resp. om man kan köpa den? mvh A

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym

Här finns en del uppgifter:

http://blogg.passagen.se/salen1/entry/bok_som_v%C3%A4cker_heta_k%C3%A4nslor

Googlade på Boken om Kurt Lindberg.

Anonym sa...

Hur fa. kan du med att skriva som du gjort? Avund så det skriker om det. Och du, en Kork flyter ALLTID upp!! Likväl som du har rätt (och det var oxå det enda som var bra i din text) i att Diamonds are forever!! /aLm.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym!

läs de andra svaren jag skrivit på liknande kommentarer som du själv skrivit.

Allt har två sidor. Ibland fler ...

Med vänlig hälsning
Ramona Fransson