Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 13 maj 2009

Röda Korset får rött kort av mig!


Ja, så var det där med att söka information. Hur gör man? På Röda Korset är de villiga att dela ut våra skänkta pengar till humanitära insatser, men hur bra på detta är de egentligen?


Tydligen kom det som en total överraskning att flygtransporter som lastats med humanitär hjälp också samtidigt lastats med vapen. Ojdå! Hoppsan!


Herregud, tänk om de anställda inom Röda Korset, och de har bra löner, hade köpt, hyrt eller lånat filmen Lord of War med Nicolas Cage i huvudrollen. Bara genom att spendera en timma och fyrtiofem minuter hade de genast begripit att piloter och flygbolagsägare har en enda sak i sina huvuden och det är pengar, pengar och pengar.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över deras dumhet och hopplösa naivitet över hur världen ser ut. Kanske är det så att Röda Korset egentligen inte bryr om hur verkligen ser ut. De blundar och hoppas att lådorna innehållande mat och förnödenheter, som delade plats med Kalaschnikovs hinner göra nytta, innan Kalaschnikovs ägare uträttar sina ärenden...


Härmed utvisar jag Röda Korset från den humanitära arenan, vars huvudsakliga uppgift har misskötts å de grövsta!

Vill du glömma bort världen en stund? Mina deckare och självbiografi finns nu i pocket från 39:-
Min senaste, Lyckohjulet är inbunden. Besök din bokhandlare eller näthandlare. Det finns provavsnitt.

Ha det gott!
Ramona

5 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Jaha så fick jag den nyheten förklarad för mig... orkade inte läsa vad det handlade om, men där satt den... världen är alldeles upp och ned eller transparent kanske någon skulle säga... ha det fint!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Jag rekommenderar varmt filmen om du inte redan har sett den. Den är verklighetsbaserad. Handlar om den riktige ryske välkände vapensmugglaren Victor Boat.

Gunnar sa...

Hej
ja det känns lite märkligt att blanda ihop humanitär hjälp och vapentransporter.
Vet inte vilken/vilka hjälporganisationer som är bäst. jag har varit med och jobbat för Rädda Barnen i många år. Hoppas att dom sköter sig bättre när det gäller detta.
i-)

Ramona Fransson sa...

Hej Gunnar,

Ja det får man verkligen hoppas.
Världens fattiga och utsatta människor har inte råd att humanitära föreningar som Rädda Barnen, Röda Korset eller andra gör fatala misstag.

Helena Palena sa...

Jag ger inte pengar till såna institutioner. Pengarna hamnar alltid på fel ställen. Sida ska vi ju inte prata om. Hela världen verkar vara en stor korruption. Nä, jag köper träd i Afrika istället. För då får folk något att syssla med. För en afrikan är ett träd skillnaden mellan liv och död. Och en ko ska man också ha förstås.