Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 2 maj 2009

Unicef, Röda Korset, SIDA med flera är världens kassaapparater!


Missförstå mig inte, jag gråter också när jag ser alla människor som lider av svält och inte kan försörja sig. Unicefs Humorgala igår i TV4 samlade in pengar för att hjälpa "varenda unge" och det är en god gärning.


Amelia Adamo hade varit med förra året, hade varit någonstans i Afrika och speciellt fäst sig vid en liten pojke, mager, misshandlad åttaring som tvingades arbeta som fiskare och antagligen var det då hon fick se sina rynkor i sitt ansikte eftersom som hon i år besökt plastikkirurgen. Hm... ja, just det hur var det nu???...vi duger som vi är... så var det...


Nåväl, skit i Amelias ansikte! Var det någon som tänkte på hur all maten som biståndsorganisationerna köper in distribueras till de utsatta? Om ni såg på TV4 igår kväll och tänkte att David Hellenius vid ett tillfälle stod i ett jättelager och pratade med en dansk och att i detta område, stort som fyra fotbollsplaner, fanns kilometerlånga rader där maten stod packeterad i väntan på flygtransporter.


Vem säljer maten? Vem anlitas som flygare? Alla ska ha betalt för sina arbetsinsatser, likväl de som arbetar på olika funktioner inom biståndsorganisationerna. Att Kristin Kaspersen och David Hellenius och kanske även de artister som igår uppträdde på galan inte tog betalt är förmodligen ideellt arbete, men allt runt omkring kostar och betalas för. Givarnas pengar håller grytan kokande, om man säger så.


Att dessa människor lever i misär är INTE deras fel. Felet är LEDARNA i alla dessa länder, som borde avlägnas! Varför nämner inte en enda politiker eller för den delen biståndsorganisation att i det här eller det här landet är ledarna en katastrof! De suger ut folket! De upprättar inte skolor, eller sjukvård för sina medborgare däremot köper de vapen för miljarder. Då finns det pengar!


Och på tal om vapenlobbyn var min första tanke när USA:s nye president Barak Obama svor eden (min favorit hela tiden) hoppas nu inte att Obama blir mördad som JF Kennedy. Som jag ser det var Kennedys stora misstag att han stoppade Vietnam kriget, som han ärvde. Inom vapenindustrin, både den olagliga och lagliga, finns miljarder och åter miljarder dollar i rullning, och alla som är inblandade i denna skitiga värld vill inte vara utan sina pengamassor.


Men Obama var smart, han skall stoppa kriget i Irak men samtidigt öka insatserna i Afghanistan, alltså klarar han sig, som jag ser det. Nu kan vapenhandlarna, ( och jag snackar inte om dom som säljer jaktgevär eller pistoler till skjutbanan i Borås) luta sig tillbaka och bläddra i sina högar av dollar...


Allt handlar till syvendes och sist om the money, the fucking money!Ha en skön lördag och vill du fly bort från verkligheten en stund kan du alltid läsa om mina deckare och självbiografi Älskling, vi blir... den handlar om kampen att bli gravid. Mina senaste böcker finns nu även i pocket, förutom Lyckohjulet som kom ut i mars och är inbunden.

Besök din bokhandlare var du än bor eller din näthandlare.


Hälsar Ramona

9 kommentarer:

elle sa...

hej
Har du skrivit en egen bok? fy vad coolt! var det inte svårt att få den publicerad? jag har gjort en kokbok som jag vill ge ut, please svara =)

Ramona Fransson sa...

Hej Elle,

Ja, jag har skrivit och gett ut fem böcker, varav fyra deckare och en självbiografi. Snart ska vårt förlag ge ut andras titlar också, men för närvarande kan vi inte ta emot fler manus än de vi redan har under bearbetning. Sorry!

Lycka till med kokboken.
Ramona

Helena Palena sa...

Alla pengar som flödar genom Sida! Vart tar allt vägen? Stannar hos eliten. Kommer inte fram. Det är för bedrövligt. Man blir förbannad. Hur människan är! Finns visst ingen hejd.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena,

Sist jag hörde om SIDA var att det försvunnit en jäkla massa pengar, revisorerna skakade på huvudena, ingen visste nåt! Hur normalt är det? Om ett litet privat företag skulle bete sig på det viset, ja då jävlar skulle skattemasen komma med en hel armé.

valens sa...

Hej Ramona (Deckarförfattaren med känsla för mord),

Har din man lovat älska dig?
Då är du i farozon enligt Jan Helin, Aftonbladets chefredaktör!

Så skriver i dagens Aftonbladet Jan Helin:
"Den farligaste platsen för en kvinna är inte ensligt belägna, dåligt upplysta gångstigar. Den farligaste platsen för en kvinna är den egna sängen. Där har en tredjedel av alla makars och sambors mord på kvinnor i hemmet skett."
"Män som mördar kvinnor de lovat att älska genomför beräknande, kalla mord. "

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5046094.ab

Ramona Fransson sa...

Hej Valens

Egentligen borde jag skratta åt ditt skämt, men det är aningen svårt eftersom min moster blev mördad av sitt ex i sin lägenhet. Därför fastnar skrattet aningen.

Men å andra sidan visade GT idag att 66 kvinnor mellan 1990-2006 dömdes för mord eller vållande till annans död på sina män. "Totalt dödar kvinnor i 84 procent av mordfallen någon inom den egna familjen. Motsvarande siffra för manliga gärningsmän är endast 35 procent enligt Brå."

Kvinnor är alltså farligare.

valens sa...

Jag beklagar djupt!
Denna gång det är du som får avgöra hur kommer att se ut mitt tidigare inte så passande inlägg...
Ta bort, det kan jag... Men inte ändra.

Å andra sidan om kvinnorna är farligare...
Nehej, nu vågar jag inte längre skämta...

Med hoppet att såret inte är för stort...
valens

Ramona Fransson sa...

Hej Valens,

Hur skulle du ha kunnat veta? Men det jag tycker är intressant i frågan och mäns våld mot kvinnor är att det sällan eller aldrig tas upp det motsatta, vilken helt klart förekommer.

Män är kanske inte så benägna att anmäla, eller så tror inte polis och sjukvården på dem.
Ha de gott!

valens sa...

...Eller politisk propaganda, rentav?

Tack Ramona!

En trevlig helg avslutning,
valens