Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 11 juni 2009

Go Bananas! Förbjuden dokumentärfilm!


Bananas en dokumentär film av regissören Fredrik Gerrten. En film som handlar om rättegången mot Dole Food och Dow Chemicals i vilken tolv kemikalieskadade Nicaraguanska bananarbetare stämt dem.

Meningen var att filmen skulle tävla i Los Angeles men då kom Dole Foods penningstinna kassa väl till pass och advokater hotade hela festivalen med stämning och skadestånd.

Just nu får filmen visas men inte tävla. USA är inte heller ett fritt land när det kommer till plånboken.

Det lustiga var att när Charlotte journalist på SVT ringde upp representanten för Dole Food och jag hörde honom säga att filmen var bluff och båg utan att ens ha sett den, påminde det mig om när Jan Guillou i vintras kunde påstå att Monica Antonssons bok "Mia sanningen om Gömda" var en bluff trots att han vare sig hade läst den eller Liza Marklunds fabricerade historia "Gömda" som påstods vara en sann historia.
Tänk att plånboken är identisk både i USA och Sverige. Varför säger jag så? Därför att Piratförlaget har lyckats tysta ner Monicas bok precis som USA tystar ner Gerrits film. Men vad spelar väl några skadade bananarbetare eller krossade barn för roll på vägen till banken?

Kanske borde SVT göra reportage om maktspelet bakom sanning eller bluff även i Sverige? Eller är det för nära?
P.s Se filmen Insider om du vill veta hur money talks!D.s

Mina deckare är osanna men väl underhållande. Du kan låna dem på biblioteket och de finns även i talböcker om du är synskadad. Titlarna på deckarna är Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet.
I pocket finns de tre första titlarna och min självbiografi Älskling, vi blir... som handlar om kampen att bli med barn.

De finns också hos bokhandlarna och på nätet. På Tjörn i alla ICA affärer!

Ha de gott! Köp en banan men inte DOLE!

Ramona

3 kommentarer:

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

Ja det känns så förmätet att vi i Sverige ska slå oss för bröstet och hojta om hur fiiin demokrati vi har när den inte alls ligger alltför långt från USA:s.

Önskar dig en skön helg!

Helena Palena sa...

Jävla mygelspel överallt.
Nu till en annan grej, Herr kloktok har skrivit ett inlägg angående din kommentar på mitt inlägg om Theres J Rojo. Du måste kolla. Här är länken. Men den blir ju inte klickbar på blogspot sorgligt nog. Men du hittar honom hos mig. Ha´ne som dom säger i Norrland på vissa ställen!

http://klokbok.wordpress.com/2009/06/12/slentrianrasismen-och-manniskovarde/#comment-3592

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena

Jag benämnde honom/henne som Kloktok och skrev att det var ett bra namnval. Hahaaha

Jag visste inte att det var "boktok" hahaha.

Fast å andra sidan spelar det mig ingen roll jag tycker och skriver och står för det till skillnad från bokkloktok.