Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 17 juli 2009

Liza Marklund är inte bara fegis utan också lögnare!Nu har det snart gått sju månader sedan Monica Antonsson kom ut med sin bok "Mia sanningen om Gömda".


En annan bok som också är en del av bevismaterialet gentemot Liza Marklund ljugarbana och som enligt min mening sätter spiken i kistan är Elisabeth Hermons "Vingklippt, den sanna historien om stiftelsen Paradiset".


Många har inte velat diskutera det viktigaste av allt. Anledningen till varför Liza Marklund tillsammans med "den livslevande romanfiguren Mia Eriksson valde att ljuga ihop denna soppa och kalla det "En sann historia tagen direkt ur verkligheten". Här är några rader ur Aftonbladets artikel:
(Reportern) Boken ”Gömda” avslutas med dina ord: ”Vi kommer att bli fria”. Är du fri i dag?
(Mia) Jag har mer frihet än vad jag kan ha i Sverige. Jag kanske har 50 procent frihet i dag. Helt fri blir jag den dagen han är död. Han och hans vänner och bröder.


Vilken jävla morsa! Önskar döden för dotterns pappa och hans vänner!

Visst det är klarlagt att Mia Eriksson klappade till Osama och att han klappade till henne, han blev dömd för misshandel men Mia slapp undan. Och kom nu inte med påståenden om att tjejer inte slåss! Vi vet att Mia bland annat stod och skrek fula ord in i brevlådan hos Levi Hjortsbergs nya fästmö. (Levi Hjortsberg är pappa till Michael som är Mia och Levis gemensamma son. Sonen som inte med en enda bokstav nämndes i den "lögnaktiga" boken Gömda.

I stormens början gömde sig Liza Marklund och när hon slutligen kröp fram skulle hon göra : Mitt första och enda uttalanden i den här historien och det kom i Expressen, men det blev fler.

Skavlan intervjuade henne i sitt egna program och där såg det ut som om (om hon inte låtsades, hon verkar ju vara en jävel på att bluffa) hon var illa till mods.

Då hette det i alla fall att Liza Marklund ansåg sig ha ett drev efter sig, inte att förglömma uttalandet om en fradgatuggande Janne Josefsson. Hahaha.

Nåja, bästa Liza Marklund nu är det inget drev efter dig längre. Nu har känslorna som stormade mot dig avtagit betydligt och förbytts till ljumma brisar. Men vet du vad, ändå vågar du inte stiga fram.

Mia Eriksson har också krupit tillbaka under sin sten i Arizona, kanske sitter hon och filar på en ny bok. Undra vad den ska heta? Men sann är den säkert inte, vad som än påstås. Som förläggare skulle jag inte ta i Mia Erikssons böcker med radiostyrd tång.

Med Liza Marklund är det annorlunda, hon har sitt egna förlag och kan därmed prångla ut sina deckare precis som om inget har hänt. Och deckarna är det säkert inget fel på, även om jag aldrig läst en enda.

Livet går vidare och alla inblandade har fått sig en törn. Men jag är tacksam för att jag fick en ny syn på kvinnor. Jag trodde ända fram tills att jag läste Elisabeths och Monicas böcker att kvinnor ALDRIG skulle ljuga om så allvarliga saker. Men nu har jag förstått att det finns ingen gräns för kvinnor heller!

Jag hade inte helt rätt på alla punkter men till min hjälp finns Monica Antonsson och vem har bättre koll? Här är de rätta punkterna. Tack Monica!

Ps. Läs den utmärkta artikeln av Medborgarperspektiv som inspirerade mig att skriva mitt inlägg.D.s


Deckare: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet.
Självbiografin: Älskling, vi blir inte med barn.


Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON


Solen skiner idag. Det var ett tag sedan.Gött!
Ramona8 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Bra sammanfattning av Gömda-skandalen Ramona och särskilt pressmeddelandet från Piratförlaget gjorde att jag log lite... :)

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Tack, idén fick jag medborgarperspektiv.

Men visst är det märkligt att Liza Marklund är en sådan fegis? Hon som utåt sett låtsas vara så stursk.

Jörgen Håkansson sa...

Finns alldeles för många som inte vågar stå för det man gjort. Har själv varit i den sitsen, fast då var jag tio år och hade stulit en femma ur mammas portmonä för att köpa godis. Och försökte sen skylla på brorsan, fast det gick ju inte hem :)

Stefan sa...

Jag väntar bara på att Liza Marklund skall plocka fram de där bevisen hon har "på vinden" som hon sa i intervjun. Allt hon påstått skulle ju bekräftas av de dokument som fanns där. Eller skall vi dra någon slutsats av att hon ÄNNU INTE orkat ta fram dem?

Vojne, vojne, Liza ...

Ramona Fransson sa...

Hej Jörgen,

Ja du ser det går inte hem:)))

Hej Stefan,

Ja och normalt sett hade chefredaktörer aldrig tillåtet detta slinka undan, men nu är inte Liza Marklund vem som helst. Hon är en person som kan ge "go" för en bok som ska ges ut, för en middag som ska anordnas med fiiina kontakter üsw...
Stavas M-A-K-T och är inte alltid i dess rätta händer.

Emma sa...

Ska du vara författare?
Du verkar inte ha riktig koll på hur man använder citattecken. Eller är du ironisk då du kallar Lizas bok för lögnaktig...?

"...den "lögnaktiga" boken Gömda."

Pinsamt

Ramona Fransson sa...

Hej Emma,

Ja, jag är författare medlem i Författarförbundet och i författarförmedling väst.

Nej, jag är inte ironisk alls. Liza Marklunds böcker Gömda och Asyl är byggda på ett berg av lögner därmed är också Liza Marklund en lögnerska.

Inget märkvärdigt alls faktiskt. Ljuger är man en lögnare. Enkel matematik och inte alls pinsamt.

Och apropå stavfel, för mycket eller för lite kommatecken och andra stavfel kan du hitta i alla mina böcker.

Man hittar alltid när det är fel man letar efter.

Emma sa...

Det blir bara väldigt märkligt när du skriver "lögnaktiga" då du uppenbarligen är av motsatt åsikt. Vill du betona ordet bör du fetmarkera det.