Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 18 september 2009

Bokslaget är en golftävling och så kul vi hade!Dessa fyra damer plus cirka sexton till var med i golftävlingen som kallas Bokslaget.

Jag är inte golfare om man jämför med Tiger Woods. Då är jag en jordbrukare med annorlunda utformad spade.

Däremot är jag stolt över att vara medlem i Tjörns Golf Klubb. Den banan är en helt fantastisk natur upplevelse.

Och jag kan lova att jag har sett ett otal dungar, lavade stenar, piggt kikande harar, trädarter, grodor, blommor och annat som naturen erbjuder under tiden som jag letat efter mina bortslagna bollar. I går var det i alla fall dags för det årliga inslaget för damerna och i Bokslaget är vinsten böcker och förutom ICA Almö livs är också jag sponsor.

Vi gick 11 hål i ett väder som inte kunde varit bättre. Solen sken, himlen var blå och vinden hade tagit ledigt. Eftersom vi är damer slår vi ut på röd tee, närmare till hålet än männen som slår ut från gul tee.

Vi var två lag och i mitt lag var det Lena och jag. Vi spelade en spelform som kallas scramble. Det betyder kort och gott att var och en slår sitt slag men vi väljer att slå på den boll som ligger bäst till.
Man låter båda bollarna ligga kvar i sina positioner tills man valt vilken ligger bäst. Om man plockar upp en av bollarna innan lägesbestämningen är avgjord är den bollen per automatik ur spel. I den här spelformen kan man ta chanser om partnerns boll har hamnat på fairway.

Männen har en gyllene regel för dåliga slag och det är att om någon slår ut från tee och bollen hamnar någon meter från de gula markeringarna ska den som missade sitt slag bjuda de andra på öl.

Vi hade ett hål kvar och det var hål 11. Jag går upp på röd tee, addresserar bollen som det så tjusigt heter, det vill säga ställer mig i position för att träffa! Och missar grovt! Bollen rullar ner för slänten på min vänstra sida, jag skrattar och säger högt till Lena: "Jag tar upp min boll för sämre slag än mitt kan det bara inte bli."

Lena ställer upp sig framför bollen, slår och jag tittar efter den i motljus från den nedgående solen. Men jag ser ingenting! Tittar på Lena som säger: "Den ligger kvar här!"

"Va, frågar jag".

"Den ligger kvar här på tee".

Jag trodde jag skulle kissa på mig av skratt. Det var helt otroligt! Men det är precis detta som är tjusningen med golf. Allt kan hända!

Tack Lena, Ann-Christine, Ulla och Lisbeth och alla andra glada golfdamer för en underbar golfkväll!

Gå gärna in på Tjörns golf klubbs hemsida här och titta runt på bilderna av den helt bedårande banan. Tänk när man går runt på den här banan är det bara naturliga ljud som når ditt öra. Inga bilar, inga oljud bara löv som prasslar, fåglars läten och dofterna av skogen. Det är helt fantastiskt!
Här klickar du om du vill se bilder på banan!


Nu finns Mord i Skärhamn också tillgänglig för nerladdning på TPB.

Hoppas att det märks en ljudförbättring mot de två första böckerna.

Dyrbar Kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn finns att låna som GRATIS e-böcker på Sveriges samtliga bibliotek. klicka in dig på www.elib.se


Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en superduper personlighet som heter Magnus Engblom och är ett geni. Tusen och åter tusen tack!

Här laddar du ner den första deckaren i serien med spaningschef Greger Thulin. Titel: Dyrbar kärlek


Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Jag önskar alla en underbar fredagskväll, själv tillbringar jag den med min älskade make och Lina, samt Lasse Kronér med gäster och sist men inte minst en av mina absoluta favoriter Fredrik Skavlan.

Ha de gott!
Ramona

3 kommentarer:

Gunnar sa...

Hej

Golf har jag lyckats undvika så gott som. Spelade några år när vi bodde i Africa; det är allt.
Låter härligt att spela i skönt septemberväder.
Trevlig helg!
i-)

Ramona Fransson sa...

Hej Gunnar

Jag har inte heller precis nött ut banorna. De sista åren har jag spelat en, två ggr. I år blev det en och halv. Halvan blev på grund att himlen öppnade sig och vi blev dränkta av ett skyfall.

Trevlig helg du med!

Helena Palena sa...

Mina döttrar spelar. Jag har spelat en gång. Gjorde nästan hole in one på ett slag. Kul. Vill önska lycka till på mässan! tänker vara med någon gång. Men då ska jag ha en bok att presentera. Annars får det vara.