Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 27 december 2009

Sätt lögnerskor i fängelse bums! Ändra lagen retroaktivt!




Det måste bli straffbart när kvinnor ljuger om våldtäkter!



Kvinnoorganisationer som i det här specifika fallet gick ut och kritiserade polisen för att de inte gjorde tillräckligt borde omedelbart be om ursäkt för sina dåraktiga uttalanden och därefter i sina broschyrer ta med en alarmruta: Tänk på att du förstör för dina medmänniskor när du ljuger om allvarliga övergrepp!



Vi har alltför länge sett kvinnor som det veka könet, (Läs Trixa Marklunds krönikor i Expressen begriper du) kvinnor är utsatta av männens patriarkat. Visst, många kvinnor blir illa behandlade, misshandlade, våldtagna och utnyttjade sexuellt som barn. Men vet du vad? Jo, exakt samma sak händer män och pojkar!



Män blir också slagna av kvinnor, våldtagna av kvinnor och sexuellt utnyttjade som barn av kvinnor. Där är det tragiskt nog ingen tvekan om att jämställdheten är fullkomlig.



Om du klickar på bilden blir artikeln läsbar!

Den handlar om hur en ung kvinna på kvällen söndagen den 25 oktober ringde till polisen och skrek att hon hade blivit våldtagen. Genom att tidningar, tv och radio berättade om den här händelsen fick också de främlingsfientliga ytterligare ett strå att lägga på stacken. Det så kallade våldtäktsoffret pekade ut en av de tre männen som afrikan.



Det klagas från feministhåll att våldtäktsoffer manglas hårt av polisen, åklagare och domstolar. Ja, det är bara att tacka sitt eget kön för den goa hjälpen! Om inte kvinnor ljög så förbannat utan att det händer ett förbannade dugg, för än finns det inga lagar som sätter lögnerskorna i fängelse eller ens ger dem böter, skulle de som verkligen blev misshandlade, våldtagna och sexuellt utnyttjade bli trodda! Nu vet ju alla att det är bortåt 50 till 100 fall där det är en ren lögn!



Mörkertalet där lögnerna har slunkit igenom? Ja, de är antagligen fyrfaldigt större!



Varför ljuger kvinnor om dessa fasansfulla händelserna? Kanske hade de ingen kontakt med sin pappa. Kanske saknade de en fadersgestalt. Varför de inte hade en pappa närvarande? Ja, säg det!



Tack för en mycket bra artikel journalist Jimmy Fredriksson på GT



Ramona






12 kommentarer:

Anonym sa...

Falska anmälninar är ett jätte problem tyvärr finns ingen ordentlig forskning på området i sverige. Det är väl inte förenligt med genusdirektiven som de svenska universiteten är bundna av. De här artiklarna har några år på nacken men är otroligt välskrivna.
http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10456673

http://www.sourze.se/Falska_v%c3%a5ldt%c3%a4ktsanm%c3%a4lningar_igen_10459140.asp
susanna

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Jag tror inte att det är forskning som behövs i första hand. Jag vill ha en lag som straffar falska anmälningar, precis som om någon bombhotar och det är falskt alarm.

Samma lag borde gälla kvinnor som ljuger om så allvarliga brott!

Ann Helena Rudberg sa...

Det är också helt riskfritt att anklaga en man för sexuella övergrepp på sina egna barn. Det händer ingenting med en sådan mamma.

Märkligt det där att kvinnor tydligen ses som om de vore barn själva. De behöver inte ta något rättsligt ansvar för vad de gör.

Ann Helena Rudberg sa...

Det är också helt riskfritt att falskt anklaga en man för sexuella övergrepp på sina egna barn. Det händer ingenting med en sådan mamma.

En mamma kan ljuga om detta och inte få något straff för det.

Märkligt det där att kvinnor tydligen ses som om de vore barn själva. De behöver inte ta något rättsligt ansvar för vad de gör.

Anonym sa...

Du behöver läsa på lite Ramona.
Statistik bl a. Dessutom behöver du sitta som åhörare på våldtäktsrättegångar.

Anonym sa...

Ja Anonym statestiken visar två saker att antalet anmälda våldtäkter är enormt många fler än de fall som går till åtal. Sen visar även statestiken att sexbrott är bland de dominerande bland de fall där det konstaterats justitiemord. Dvs där det i efterhand bevisats att någon dömts oskyldig.
Alltså talar allt för att falska anmälningar är mycket vanligt förekommande och att brottet falsk tillvitelse och falsklarm inte beivras i den utsträckning som det faktiskt borde göras.
susanna

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym

Jaså jag behöver läsa statistik och inte nog med det jag borde sitta med i våldtäktsmål också, säg mig Anonym vad tycker du det skulle göra för skillnad?

Anonym sa...

Ja du anonym susanna, med ditt resonemang så existerar inte våldtäkter alls.

Ramona, det räcker inte med att tycka. man behöver ha lite kunskap också.

Ramona Fransson sa...

Ja du Anonyma anonym, jag tycker ja, jag... och det tänker jag fortsätta med... oavsett vad du tycker om att jag tycker... för lika lite som jag vet vilka dina livserfarenheter eller vem du är lika lite vet du om mig...

Anonym sa...

Jag behöver inte känna till dig som person för att konstatera att det här inlägget visar på okunnighet inom områdena våldtäkt, våldtäktsmän eller våldtäktsrättegångar.

fridalundh sa...

Jag tror inte att anledningen till att våldtagna kvinnor inte blir trodda har med att göra att vissa vissa kvinnor ljuger. Det har snarare med polisers, åklagares osv syn på det hela tycker jag. Det handlar om okunskap och icke-förståelse trr jag! Varken du eller jag kan veta varför poliser behandlar våldtäksoffer som smuts men en sak vet jag, det är att vissa pliser (absolut inte alla) gör det! vet av egen erfarenhet.

Visst ska det uppmärksammas att män/pojkar också blir våldtagna och slagna men det är inte lika vanligt. Dessutom är det inte bara kvinnor som våldtar pojkar och än utan även männen själva.

Dessutom är det inte så vanligt som du får det att låta att kvinnor ljuger omd et här. ringde sjlv runt och försökte få reda på hur det stod still och det är svårt att få statistik men det är färre än fler kan jag säga! Dessutom åker ju inte ens de skyldiga våldtäksmännen in så troligt att den som är falskt anklagad gör det?
Men straff för att ljuga? Ja, det är det enda jag håller med om.

ibland är det svårt att veta vems sida du står på, de dun skriver om är rätt men sättet du skriver på får det alltid att låta som att du ALDRIG är på kvinnans sida,finner det ganska knepigt...

Ramona Fransson sa...

Hej Frida

Jag är på de "ärligas" sida och då spelar inte könet någon som helst roll för mig!