Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 23 januari 2010

Flyr somalier till Sverige på grund av klimatet?

Merith Wager har en hemsida som jag tycker alla borde besöka och främst bestämmande politiker.

En del är idioter nog att kalla henne rasist, men så är det alltid när man bara glor på en sida av en kub istället för att se alla sidorna.

I Sverige har vi inte särskilt många somalier, c:a 20 000 varav de flesta bor i storstäderna.

Men vad som borde ändras i lagen om PUT (Permanent uppehållstillstånd) står att läsa på Merith Wagers hemsida skrivet av en migga (en person som arbetar på immigrationsmyndigheten)

Att hjälpa människor undan krig och förstörelse är behjärtansvärt och nödvändigt, men vad som aldrig kommer att bli acceptabelt är om människor systematiskt utnyttjar ett generöst system.

Politiker är skiträdda för att diskutera invandrings och asylpolitiken, allt för att av media slippa bli utpekade som rasister. Ingen ha väl glömt valstugereportaget av Janne Josefsson?

Men faktum kvarstår, vi kan inte å ena sidan säga att det måste dras ner på pensionärernas löner, att skolor, sjukvård och äldreomsorg ska få mindre personal, samtidigt som vi påstår att Sverige är ett rikt land och därför kan vi utan problem ta emot alla som vill komma hit.

Politikerna har bestämt hur immigrationslagen ska se ut och kräver att tjänstemännen/kvinnorna följer den och inte själva börjar agera hipp som happ. De människor som kommer till Sverige från andra sidan jordklotet, oftast med hjälp av människosmugglare som tjänar klöver på detta, skall alltid ha rätten att söka asyl men det är inte alltid detsamma som att få rätten till asyl.

All media som ständigt kikar in här och läser min blogg, ni är alltid välkomna, borde också läsa Merith Wagers sida och vidarebefordra dess innehåll till politikerna. För om vi inte får en flykting-och invandringspolitik som känns rättvis för större delen av befolkningen i Sverige, dröjer det kanske inte länge förrän trampet av svarta högskaftade stövlar börjar marschera på våra gator igen. Vem vill ha det? Inte jag i alla fall!


REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Jag önskar Er alla tur på spellördagen!

Själv har jag två enkelrader på Lotto med joker
båda dragningarna.

Ramona

5 kommentarer:

Helena Palena sa...

Merit Wager är saklig. Hon är ingen rasist. Det är inte jag heller. Och jag vill heller ha stöveltramp. Våra politiker har låtit det hela gå för långt. Varför törs dom inte ställa lite krav. Svenskarna kan inte ensamma frälsa världen.

Helena Palena sa...

Och jag vill inte heller ha.... ska det stå! Sorry!

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Det kallas "agera struts" och så länge våra bestämande politiker tycker att det är bekvämt att stå med huvudena dolda i hinkar av sand, kommer inget att förändras.

Därför kommer Sverige Demokraterna, som numera kamouflerar sina svarta stövlar och uniformer, stampa in i Sveriges Riksdag innan Mona Sahlin hinner säga ordet skattehöjning!

Fredrik Reinfeldt är lika feg han, och det räcker inte att hålla armen om sina allianskompisar och se bekymrad ut, det måste till diskussioner och gärna vilda sådana för att befolkningen ska förstå vad politikerna vill med sin flyktingpolitik och vad den kommer att ge och ta!

Mia sa...

Åååhh, vad härligt att någon äntligen tar upp denna frågan! Är det månne av rädsla för att bli förknippade med Sverige under andra världskriget som politikerna tiger och fortsätter släppa in en massa folk. Sverige har många gånger kritiserat bl a Finland för att de tar in alldeles för lite flyktingar. Sanningen är helt enkelt den att de räknar och balanserar och inser att det helt enkelt inte finns arbeten, bostäder och pengar för alla. Vilket Sverige borde ta LÄRDOM av. Det handlar inte om rasism utan sunt förnuft. Med nuvarande politik pyr det under ytan på svenska folket och 40-talet är inte långt ifrån...

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Frågan är alltid, "vågar vi"?

Det är det som är problemet ingen av rang vågar... och då är fältet fritt fram för alla tokstollar med all sköns teorier.

Ingen vågar i saklig ton och med vettigt resonemang ta tag i detta.

Som i frågan när Nancy blev mördad i Hjällbo, en förort till Göteborg, två somaliska pojkar hittade hennes telefon och lade beslag på den. Inte lämna till polisen! Bara detta är ett fel beteende men varifrån kommer detta felaktiga beteende?

Många frågor och om vi inte börjar ta tag i alla dessa frågor kommer vi att uppleva en tsunami i form av bränder, kaos och terror som vi aldrig ens kunnat föreställa oss.

Det är hög tid att ta tag i detta NU!