Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 17 januari 2010

SAAB borde köpas av familjen Wallenberg!Alla verkar gnälla på antingen GM eller regeringen. Varför då? Det var familjen Wallenberg som plockade sönder SAAB från början.

Varför tar inte alla fackpampar och regeringens företrädare ett stadigt tag om pungen på familjen Wallenberg och ser till att de lägger upp pengarna som krävs?

Att de har gott om kosing behöver ingen fundera över. Frågan är vem som vågar fråga?En bil är en bil, fyra hjul och motor, men SAAB betyder mer än så i Sverige. Självklart kan man inte tillverka en bil som få vill köpa. Men vad det gäller klagomålen på GM är det som jag ser det helt fel. Gnäll på familjen Wallenberg, de köpte SAAB, sålde till GM och nu ligger de lågt. Alldeles för ostört om du frågar mig. Stör dom, banka på deras kontorsdörrar och fråga varför inte dom skyndar ut och hjälper till.

Nu frågar jag: Bästa familjen Wallenberg varför vränger inte Ni lädret och hjälper till? Är det inte lönsamt? Har Ni inte mer av stål i ryggen än att smita nu? Ni har väl i alla tider fått hjälp att öka Er förmögenhet av svenska folket i allmänhet och socialdemokratiska och blåa regeringar i synnerhet. Är det inte dags att betala tillbaka lite nu? Hm, undrar när jag får svar på de här frågorna?Nedan har du REKLAM för mina böcker...

Här kan du om du inte vill ha erbjudandet om fyra pockets för 119:- inkl.frakt också låna eller köpa mina böcker i e-boksformat:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Ha en slapp söndag! Alla utom familjen Wallenberg!
Ramona

3 kommentarer:

Leroy sa...

Jag tycker detta är en självklarhet.

Det reapris som nu begärs för bolaget är ju ett sjukt bra köpläge.

Så klart borde det vara ett bra läge för förköp.

Likväl som Jacob gruppen borde fått köpa Volvo.

Volvo och Saab borde ha räddats av Wall en berg och Gyllenhamar som Cecilia säger och skriver:

http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/13/riktiga-industriledare-t-nker-inte-bara-p-pengar

Hon har skrivit om detta förut och jag tycker nog att Sverige hade två riktigt bra bolag med massor av värdefulla patent.

Hade nog varit bättre om Jacobgruppen fått köpa Volvo och de kunnat få köpa SAAB.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Det hade behövts en Jönssonliga, undra var man kan få tag på dylik grupp?

Anonym sa...

Ramona, det är en sak som jag påpekat några ggr i diskussioner: " Varför vänder sig inte "Rädda SAAB-opinionen" till Wallenbergarna? Om det finns ett business case, förväntas de inte vara intresserade då? Varför frågar ingen dem varför de inte är intresserade att köpa tillbaka sitt gamla företag?