Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 15 mars 2010

Tänk att den idioten har rösträtt! Har du tänkt så någon gång?

Jag ska villigt erkänna att så har jag tänkt många gånger. Nu när vi närmar oss ett val, där vi fyra år framåt ska regeras av ökänt x-antal människor, är ju frågan än mer aktuell.

Alla över arton år, svenska medborgare, i Sverige har rösträtt, även om du sitter i fängelse. Vilket inte är fallet med USA. Sitter du i fängelse får du inte registrera dig för att rösta.

I vilket fall som helst skulle jag tycka det vore intressant om något undersökningsföretag gjorde en enkät där man på samma sätt, som Sifo, ställde frågor, som varför röstar du just på ? och vad är det bästa med det partiet och sämsta! Och om du inte röstar alls, varför inte?

Personligen tänker jag rösta på Piratpartiet och anledningen är att inget av de nuvarande duger, alla de gamla partierna har blivit lika goda kålsupare, ser bara till sitt eget hus och plånbok. Jag vill helt enkelt röra om i   kastrullen, hoppas på ett mycket modernare tänk och framförallt en bättre maktfördelning i riksdagen.

Så varför röstar du? Eller inte röstar? En sista fråga också, tror du att det kommer bli bättre eller sämre för "vanligt" folk?

Känn dig som katten på bilden: Vänta bara tills jag kommer ut!
Eller som ekorren: Jisses, att du kunde se så fånig ut på nära håll!

Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Omkring 16 procent skulle rösta på ett parti utanför riksdagen såg jag och omkring 10 procent visste ännu inte vad de skulle rösta på... hur det än går så går det framåt för min familj... det är jag säker på. Vad de gör i regering och riksdag har inte så mycket med det att göra...

Anonym sa...

Jag tänker på det varje gång jag läser din blogg... my God tänk att du har rösträtt.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Så mycket som 16 procent! Det var inte dåligt. Bra att det går framåt för din familj, ju fler det går framåt för desto bättre för alla.

Tack.

Ramona Fransson sa...

Hej anonym.

Ja, du ser! Vi tänker likadant.