Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 1 april 2010

Snoppen och krucifixet i ena handen och i den andra handen... Ja, var är den?


Påven har nog känslan av att ha hamnat i helvetet, fast det råkar befinna sig på jorden.

Katolicismens präster, biskopar och församlingar är i upplösning, efter de besked som står som spön i backen. I USA har 11 000 barn, pojkar och flickor hävdat att de utnyttjats sexuellt från perioden 1950 - 2002, läs artikel på Sourze av Carl Olof Schlyter här.

USA, Tyskland och Irland är ju kända fästen för katoliker. Där är det celibat ( inget sex och samliv är tillåtet) som gäller för de som viger sitt liv åt den katolska kyrkan. För att inte glömma bort ett av de viktigaste ändamålen, förutom att älska Gud och Jesus: Glöm fri abort!

Ja, så var det där med att förbjuda vuxna fertila och virila män från att älska och ha sex. Hur smart är det? Lika smart som att åka på safari genom Sahara och ha glömt ta med vattenflaskorna.

Om du undrar över varifrån bilden av snoppen kommer, är det från sexlekshopen himmelriket. Är inte det ett passande namn på sexshop?

Vad den katolska kyrkan producerar är en mängd hysteriskt kåta präster, som ska sitta i en biktstol och lyssna på bekännelser, som kan handla om allt. Kanske sitter även unga pojkar/flickor och berättar om sina trånande kärlekstankar, vilken är en naturlig livsstig, fylld av sensuell, sexuell kärlek, svek, familj och allt annat på vår resa som en dag tar slut.


Jungfru Maria, som blev befruktad av Gud och därmed födde Jesus. Maria är symbolen för den "rena obesudlade kvinnan". Att hon bedrog sin make, Josef, med en annan man, Gud, kommer liksom aldrig upp på agendan.

Livet är heligt, därmed är kvinnan förbjuden att göra abort, även om hon våldtagits. Är det därifrån det kommer, att Maria blev våldtagen av Gud och därmed födde Jesus? Eller står det i Bibeln att Maria var med på noterna?

Inom katolicismen är det mannen i familjen som är vikarierande Gud Fader. Kvinnan kommer på plats nummer två. Jag är, om du inte visste det redan, humanist och tycker att alla religioner sätter kvinnan på andra plats. Hon ska vara oskuld, hon får inte göra ditten eller datten, hon ska vanka x-antal meter efter mannen, tiga i församlingen, inte abortera ett barn och bla...bla... bla...

Nej, det är hög tid att modernisera religionerna. Vi vet så mycket mer i dag än vad människan hade en aning om för hundra år sedan. Varför kan inte religionerna hänga med i utvecklingen? Varför har religionerna fastnat i medeltiden? Människan är en fri varelse, som behöver kärlek, uppmuntran, arbete, utbildning, trygghet och pengar, och de enda inom världsreligionerna som får allt detta, är männen som styr inom respektive världsreligion. Kvinnorna tvättar deras kläder, föder deras barn och sköter hemmet.
Uråldrigt!

Nej, det är dags att avsluta stenåldern och främja framtiden. Påven får ta och börja med att kliva ut i världen, se vad som gör att det överhuvudtaget kan finnas ett Vatikanen, den rikaste staten i världen. Jag kan lova att anledningen INTE är att katolska präster avstår från sitt sexliv.
Förresten hur är det med nunnorna? Hur många av dem har förhållanden inom klostret? Eller besöker de himmelrikets webshop?

RamonaHär kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Mia sa...

Att religionerna fastnat i ett sjukt tänkande beror helt enkelt på att det är något som någon en gång i tiden skapat just för att få makt. Varför ändra på något som ger makt? Varför mjuka upp predikningarna-då erkänner man ju faktiskt sin svaghet?

Kyrkan i mina ögon har tagit nytta av en mans faktiska makt som han hade när han var här och predikade om kärlek-för det är det enda vi människor behöver gentemot varandra. Just det här var denna man vi kallar för Jesus här och sa till folket - visa varandra kärlek. Det var en enorm potential för en ny affärsidé - nu ska vi utnyttja detta för att få makt över folket. Tänk vilken makt kärleken har - det skall vi kalla vår religion!

Japp-kärleken har makt! Alla goda gärningar vi gör i livet ger ringar på vattnet som sprider sig och sprider sig och sprider sig...

De onda gärningar som görs får helt motsatt effekt och tyvärr (!) har kyrkan fortfarande så stor makt över människor att många inte vågar opponera sig mot den.

Förhoppningsvis känner alla kärleken inom sig och fattar vad som är rätt och fel - oavsett om amn kallar det religion eller annat.

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Tänkvärda ord i din kommentar och man kan bara hoppas att det en gång blir kärleken som segrar!

Glad Påsk!
Ramona