Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 3 maj 2010

Kan inte ungen somna snart! Ge barnet ett piller kära du.


 Ska vi inte snart sluta stressa? Vad är det som vi inte hinner med att göra i dag? Har vi glömt det viktigaste av allt? Att leva?

Sömnmedel till barn har ökat med 50 % det senaste året. Vad står på? Kan vi inte inse att det inte går att se ut som kvinnorna i media? Alla dessa bilder på välmanikurerade, välsminkade, välklädda och leende mammor med till synes lyckliga och glada barn i famnen är en konstruktion. De är inte på riktigt!

Vi ska leva inte bara andas!

Barn körs till ett femtal olika inrättningar per vecka och föräldrarna stressar som galningar för att hinna med. Barnen är uppskruvade, likt elektrificierade minfält när de kommer hem. Tro inte att barnen inte känner av stressen som står som spön i backen omkring dem.

Maten på bordet! Ät! Skynda, skynda... på med pyjamas, bums i säng och sov nu gott! Herregud, har du inte borstat tänderna? Upp ur sängen, borsta... kvickt tillbaka i säng igen.

Jaha och nu ska föräldern ha en lugn stund för sig själv! Glöm det! Allt blir rena rama paniken och lugnet är som bortblåst.  Men titta! Vad har vi här? Jo, ett piller. Ett piller som kan ge lugn och ro. Så bra då!

Nej, det är inte bra, inte bra alls. Lugnande piller är till för vuxna, absolut inte för barn! Om barnen har en sjukdom som kräver piller är det en helt annan sak. Men barn som är vilda och lider av stress borde skicka föräldrarna på semester!

Ramona

Besök gärna anomaR förlags webshop. Du hittar shopen här.


Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad pratar du om??? Har du någon källa på det du svamlar om? Har du koll på att föräldrar ger sömnmedel till barn som inte behöver det? Jag känner definitivt inte igen det du beskriver.

Blondies blogg sa...

Tyvärr är jag övertygad om att Ramona har väl underbyggd dokumentation för att skriva detta inlägg! Annars skulle hon aldrig publicerat det!
Jag befarar bara att sömnpiller till små barn bara är toppen på ett isberg. Det är ingen tillfällighet att allt fler agar sina barn - och sedan försvarar det med att de varit stressade på grund av att de själva inte får tillräckligt med sömn.
Det är säkert tufft att vara förälder i dag - med det är nog ännu tuffare för många små att vara barn!
Biba

Anonym sa...

En källa vore bra.

Jag undrar också över vad mammors manikyr har med detta att göra...

Ramona Fransson sa...

Hej anonym.

Bara för att du inte känner igen dig... betyder inte att det inte är sant. Den tanken kanske är främmande för dig...eller?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/somnmedel-okar-bland-barn_208627.svd

Det finns mer på SVT/VÄSTNYTT i dagens sändning, som ligger på nätet. Varsågod!

Ramona Fransson sa...

Frågor om mammors utseendefixering ska du nog ta med tidningen "Mama" eller slå dig ner i en väntsoffa på närmaste plastikkirurgmottagning. Där får du svaret.

kerstin sa...

Du är verkligen bäst! Jag älskar att läsa det du skriver!

Kram! =)

kerstin sa...

Anonym: måste man ha källhänvisning till sina åsikter??

Orka haka upp sig på småsaker.

Jag lovar, det finns säkert viktigare saker du kan oroa dig för.

Vissa människor alltså....

Anonym sa...

Kerstin: Världen är full av en massa tyckande och fördomar så ja, jag kan nog tycka att en källa är adekvat att fråga efter. Märkligt att det ska vara så provocerande. Tänk om hela högskolevärlden skulle svara så otrevligt som ni gör för att man ber om källan. Mycket märkligt....

Anonym sa...

Har nu läst artikeln du hänvisade till och du kan konsten att spela dramaqueen. Det har väl inte ett dugg med lättjefulla föräldrar att göra!?! Det är väl lätt att raljera och blogga om man bara vill skapa rubriker. Så att tro att föräldrar tar lätt på sömnmedel och ger det för att droga barnen verkar vara kraftigt överdrivet.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym och snusförnumstig.

Så bra då kan vi konstatera att du vet hur det ligger till eller?

Om du "verkligen" tittade på Västnytts avsnitt så vet du att det är olika uppfattningar om antalet procent i vad som är klarlagt. I Ekot i P1 sa de 50% ökning. I västnytt likaså, men i SvD en lägre siffra.

Oavsett är det skrämmande synd om barnen!

Vi har ett barnfientligt samhälle!

Kerstin sa...

Anonym.. Så om jag tycker ngt, typ att rosa är en fin färg, vill du ha en källhänvisning till det också?

Vet inte om du missat det, men detta är ingen högskola/universitet.

Detta är en blogg ;)