Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 17 maj 2010

Misshandlade, oönskade,oälskade och otrygga barn, blir sällan eller aldrig lyckliga vuxna! Hur svårt är det att förstå?


Ungdomar trakasserar, mobbar och i värsta fall slår de ihjäl varandra.

Är detta barn som vuxit upp i Happyland Sverige? Ytterst sällan. Detta är barn som under sin uppväxt med all säkerhet blivit slagna av en förälder och ibland av båda.  Detta är barn som inte ens varit i närheten av att känna trygghet under sin uppväxt.

Detta är barn som kastats, likt frisbees, mellan föräldrarna eller än värre mellan olika fosterhem.

Dessa barn har oftast svikits av de enda människor som borde älskat och beskyddat dem, föräldrarna. När föräldrarna misslyckades kom nästa dråpslag, myndigheterna som är till för att hjälpa barnen spädde på misslyckandet.

När sedan dessa barn blir vuxna och något går snett i livet, ibland väldigt snett, undrar vi som inte har hela bilden, vad hände egentligen? Ibland vet vi, eftersom personen som beskrivs av journalister som den misstänkte mördaren, är någon du känner väl. Men oftast vet vi inte mer än det som står att läsa på nätet, sägs i radio/TV eller skrivs i pappersstidningarna.

Mina egna upplevelser och kännedom om vad som händer misshandlade, oönskade och oälskade barn är tyvärr tillräckligt stor för att jag ska ha åsikten att vissa vuxna är bara vuxna enligt födelseattesten, men inte vuxna nog att ta hand om barn och anledningen kan vara att de själva tillhör de barn jag skrev om i inledningen, därmed går generation efter generation i ekorrhjulet. Jag har bara en enda lösning: När omgivningen ser att det klart och tydligt pågår något väldigt fel i en familj som har barn, se då till att antingen hjälpa hela familjen och går inte det, ta då barnen och adoptera bort dem till vuxna, som inget hellre vill än att älska och omhulda barn. Det är att ge barnen en chans! För som jag ser det är det i första hand barnen som ska ha rätten till ett bra liv!

Ramona

P.s Glöm inte tävlingen, där du kan vinna min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen finns på min Facebook Fan-clubs sida! D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tragiskt att det fortfarande finns oönskade barn, nu när vi har både preventivmedel och fria aborter. Meningen med de fria aborternas införande 1975 var ju att alla barn skulle få födas önskade men ändå menar du att det inte är så?

Det kan gå snett för en del individer trots en kärleksfull barndom. Det finns barn med handikapp som ingen kärlek i världen kan bota!
Vad ska vi göra med dem?

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Ja, det föds barn som inte är önskade, men av olika orsaker, som är alltför långa och komplicerade för att delge här, avstår jag de förklaringarna.

Om ett barn har EN person i sin närhet som kan ge kärlek, trygghet och ser barnet är det till stor hjälp.

Att barn, som har en lycklig barndom, med föräldrar/förälder som är trygga, kärleksfulla och ser sina barn också kan hamna i trubbel är i procental en mycket låg siffra i jämförelse med de andra barnen.

Men ingenting och ingen är fullkomlig.

Har vi någon i vår närhet kan vi sträcka ut en hand och ge hjälp i form av att vara stöttande och uppmuntrande. Bara det är hjälp!