Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 16 maj 2010

McfuckingDonald´s regler är= Read the fucking manual!


Först var det fotskrapningar och böjda huvuden när SVT:s Uppdrag granskning avslöjade att Mcluring använde sig av slavarbete vad det gällde städning av restaurangerna om nätterna.

Uppföljningen av slavstädningen visade sig inte ha blivit bot och bättring.

Så vad kommer nu då? Jo, här sparas det på lönerna på de unga. Fem minuters olagligt avdrag på tidkortet per dag på Sveriges 12 000 anställda genererar 3 000 000 miljoner kronor.

Vad har de unga utnyttjade att tillgå i Sverige om de behöver hjälp? Gissa? Hotell & Restauranganställdas förbund. Ja, jag vet jag skrattar också på mig! Men du, glöm inte att du får ingen hjälp av HRF om du INTE är medlem. Av din skitdåliga lön ska du se till att de som arbetar på HRF får fetare arslen, annars blir du bara ett telefonsamtal fattigare.

I USA har de advokater, som mot procent av skadeståndet kämpar för dig. Förlorar dina advokater målet är du inte ruinerad, som i Sverige om du startat ett civilmål, de tackar för sig och går vidare till nästa mål.

Som arbetare i ett sosseland, vilket landet har styrts som i ett femtiotal år är du totalt rättslös. Du får BARA hjälp om du pliktskyldigt betalat in din medlemsavgift till ditt fackförbund, som varje val pytsar ut miljonbelopp till sossarna. Vad är det för ett jävla system? Det är väl arbetarna som ska hjälpas mot de multinationella bolagen, eller?

I Japan fick ett McfuckingDonalds punga ut med tio miljoner dollar i skadestånd till 130 000 anställda.

I Sverige fick ett fåtal anställda, som naturligtvis var medlemmar i HRF, några hundralappar som plåster på såren. Största summan, om än blygsamma 5000 fick HRF... är jag förvånad. Ack nej!

Se Dokument inifrån på SVT om fusket på Mcfuck, Mc Fusk & Co det kan det vara värt!

Ramona

P.s Glöm inte tävlingen, där du kan vinna min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen finns på min Facebook Fan-clubs sida! D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

2 kommentarer:

Bunny sa...

http://katidis.wordpress.com/2010/05/14/kraksjukebaciller-i-mcdonalds-hamburgare/

Mvh

Ramona Fransson sa...

Hej Bunny

Tack för tipset!