Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 15 maj 2010

Potatissallad, tysk och enkel att greja! Den är rena rama smalmaten!


Så här ser potatissalladen ut när den är klar.

Du kan äta den tillsammans med all form av grillat eller stekt fågelkött och den går alldeles utmärkt till alla former av grillat eller stekt kött.









 Detta är ingredienserna till potatissalladen.

8 medelstora potatisar. ( Valfri sort) själv tar jag helst en fast.
1 burk Mor Annas gurka
Majonnäs
3-4 tomater
1 liten gul lök eller 1/2 stor
Hot Dogs grillkorv ( kan uteslutas om du är vegetarian) 
3 ägg hårdkokta
Felix neutrala salladsdressing ( kan vara fettsnål om man vill)
Cayennepeppar
Chilipeppar
Dill, färsk eller fryst till garneringen.

Potatisen kokas med skalet på.

Under tiden tar du fram en salladskål och tillreder dressingen med grönsakerna.

I salladskålen häller du 2 dl salladsdressing, ta 1dl av gurksaften ur Mor Annas gurka.
Ta 2dl gurkor och hacka dem i små bitar.
2 tomater och hacka även dessa i små bitar. Skär av de hårda kanterna på tomaterna. Samma med löken.
Ett halvt kryddmått av Cayennepeppar och två kryddmått Chilipeppar.




Här hackas löken och den hackade tomaten
 och gurkan ligger redan i skålen, grillkorven kan som sagt uteslutas om man är vegetarian eller helt enkelt inte gillar korv!

Här pillar jag skalet av potatisen som nu är sval.

 
















Det är naturligtvis valfritt att klyva potatisen i de bitar som bäst passar. Nu är det bara att fram salladsbestick och blanda ihop!











Detta är en sallad som jag åt som barn. Mamma lärde sig receptet från sin mor.

Jag har bytt ut lite sedan dess, men jag är helnöjd och jag hoppas att du också blir det!

By the way! Jag har inte glömt saltet! Jag använder inte salt, så därför är det var och en valfritt att salta efter behov.

Godast blir salladen om den får stå i kylen en dag eller två innan den serveras, då drar allt det gotta in sig i potatisen. På sommaren är det superpraktiskt att bara ta sallad ur skålen och servera ur en mindre skål, om potatissalladen får lov att stå i kylen kan den hålla sig i cirka två veckor. Men är den så god som jag tycker att den är, är den redan slut efter några dagar!

Ramona

P.s Glöm inte vinn min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen på min Fan-club!D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Oj, vad god potatissalladen verkar. Snålvattnet rinner när jag tittar på de läckra bilderna. Du kanske ska varva deckarskivandet med att sätta ihop en kokbok. Du verkar ju vara fenomenalt duktig på matlagning - som Du är på allt annat som Du företar Dig!
Njut av maten och av livet!
Längtar efter Dig!
Biba

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta

Jag har köpt en del kokböcker och även tillagat en del recept, men jag ska ärligt erkänna att jag gillar mina egna recept bäst!

Snart är stunden här! Ska bli fantastiskt!
Kramar
Ramona