Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 4 maj 2010

Rot går finfint, men Rut är utvisad av den rödgröna mischmaschen!


Varför är jag inte förvånad? Rut- avdraget ger möjligheten för flest kvinnor att komma ut i arbetslivet. I dag finns tusentals människor som inte kan bra svenska men de vill ut och jobba. Jobben som erbjuds är som vi redan vet underbetalda. Personerna utnyttjas skamlöst av arbetsgivare som skiter i allt som heter försäkringar, pensioner, semestersättning och andra lagstadgade former i samband med anställning.

Den rödgröna mischmaschen består av tågkonduktören Lars Ohly, han är tjänstledig, vänsterpartiet kommunisterna, Mona Sahlin socialdemokraterna och Maria Wetterstrand miljöpartiet. Dessa partier ska styra Sverige om de får som de vill i höst.

De är rörande överens om att Rut-avdraget ska bort. Detta fy skäms på dig jobb som ger människor arbete. Tänk att städa andras toaletter! Men gu så hemskt! Vad tror idioterna till partiledare att städare gör idag? På alla sjukhus, sjukhem, dagis och även på riksdagen städar personal på toaletter, där samtliga partiers folk suttit och skitit under dagen. Är det ett sämre yrke? Nej, det är nödvändigt och ska premieras!

Rot-avdraget tillhör männens värld. Män som spikar, hamrar, borrar och är yrkesverksamma inom byggbranschen. Då är det helt okej med avdrag enligt mischmaschen. Det är vad jag kallar förakt för människor och i synnerhet kvinnor. Vilka är de som till större delen arbetar med städjobb, vård, skola och omsorg? Ja, just det, kvinnor. Vilka har de lägsta lönerna för de här jobben? Ja, just det kvinnorna.

Bara jag hör dessa mischmasch-människor prata om "rättvisa" är det så jag mår illa. De har ingen aning om vad det ordet innebär än mindre vad det betyder. Gu, vad trött jag är på dessa politiker och deras plattityder! USCH!


Är det så här vi ska se mannen?


Eller så här!
Jag vet att om jag hade haft råd skulle jag omedelbart anskaffat städhjälp!

Vi behöver inte fler rättvist fattiga människor i Sverige, vi behöver fler rikare som kan köpa tjänster och skapa arbete. Eller ska hela Sveriges befolkning jobba i offentlig sektor? Då blir den inte offentlig utan offantlig!

Någon måste alltid betala. Ingen kan leva på "Tack ska du ha!"

Ramona


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

6 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja så märkligt så min äldste son kan fortsätta använda det men inte min lillasyster? De gör det bägge nu. Dock så är hon inte städerska utan jobbar i trädgårdar, men det vet folk inte att det används också där ibland. Han jobbar också utomhus och lägger tak.

Friska jobb bägge, men att kvinnor ska hållas tillbaka det är sedan länge tradition i det gamla arbetarpartiet. Det var männen det gällde, för det var dom som jobbade. Tydligen nu också. Kvinnorna ska väl vara arbetslösa och hemma med barnen då? Leva på bidrag?

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Bidrag i all ära, men det ska inte bli en försörjning vid sidan om ett svartarbete, som städ-och trädgårdsjobb ofta utgör. Det är bättre att folk har ett första jobb att gå till som är sjysst!

Anonym sa...

Hur kan det vara fel att skapa ett arbetstillfälle, undrar jag? Dessutom skulle de som idag städar folks hem "vitt" göra det i alla fall, utan kvitto, i annat fall, är det bättre, kan man fråga sig?

Blondies blogg sa...

Hurra för Rut!
Tack vare Rut kunde jag jobba som städerska i många år. Och det var minsann inte bara välbärgade människor som anlitade mig. Nej, merparten var hårt slitande familjer som behövde avlastning för att orka och hinna med vardagen.
Jag skämdes aldrig för mitt arbete, snarare tvärtom. Och jag anser att det är beklagligt om vi får tillbaka en svart sektor för denna bransch. I stället bör vi alla agera för att människor även fortsättningsvis ska få möjlighet till dessa arbeten, där de dessutom skattar för sina inkomster.
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Gealach

Ja, man börjar verkligen fundera...

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Ja, det är som att det skulle anses sämre att städa än att sätta dit ett nytt dass att skita på!

Tycker att mischmaschens politik i det här fallet tyder på en krass kvinnosyn!