Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 20 maj 2010

Skatbo i håret har man ju hört talas om, men på en markis?I går morse såg det ut så här på vår markis. Jag vaknade 05.30 av ett hackande och knackande, men brydde mig inte. Väl uppe och drickande mitt morgonkaffe hörde jag återigen ett ljud som påminde om lätta hammarslag. Gick ut på altanen och fick se ett blivande skatbo!

Det blev att röja undan, sopa och kasta iväg kletet, som skatorna med hjälp av saliv geggat ihop till klimpar och tryckt ner i markisfästet. Därmed trodde jag problemet var över. Nu skulle skatorna, som kallas intelligenta fåglar, hitta sig ett bättre ställe att bygga redet.Som du ser är det inte små tunna kvistar, snarare tre gånger en skatas längd och de väger en hel del.

Så döm om min förvåning när jag i dag på morgonen får se en kopia av det jag slängde igår!
Nu har vi tagit en plastpåse, strimlat den och knutit fast den kring bo-stället. 

  Här ligger kletet i påsen och boet uppsamlat.
Om skator verkligen är intelligenta borde de inte bygga sitt rede på en vulkan två gånger!

Ramona

P.s Glöm inte tävlingen, där du kan vinna min senaste deckare "Mord under Tjörn Runt" tävlingen finns på min Facebook Fan-clubs sida! D.s

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på


8 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Lite kul för skator betyder rikedom... och de vill tydligen att ni ska få den. Hos oss bygger dom bo i toppen på våra granar. De försökte bygga i en tall, men där kom kråkorna åt deras ungar och åt upp dem. Sorgligt att se. Men granarna som står på rad är tillräckligt täta. Hoppas dom bygger i närheten istället då!

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Det var det bästa jag hört idag! Hahah. För nu har jag städat bort deras rede för andra gången. Jag glömde skriva det på bloggen, men lagt till det nu.

Aha, så det var som jag misstänkte att kråkorna är deras fiende. Ja, här finns massor av täta tallar som borde passa skatorna mycket bättre.

Det gör lite ont i mig att se hur de glor på mig när jag raseras deras bo, men jag håller tummarna för att de ska hitta ett nytt och säkert ställe.

Blondies blogg sa...

Dagens hjärtligaste skratt! Men efter att ha läst Ann Helenas kommentar tycker jag nog att Du ska låta dem fortsätta bygga bo på Din markis. Vem vet, det kanske tickar in så mycket pengar att hyran täcks upp flera gånger upp.
Och hellre en skata i markisen, än att vara en själv!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Ja, det som Ann Helena sa var nästan för bra att tro på, men man vet aldrig!

Din sista mening:
Och hellre en skata i markisen, än att vara en själv!

Så jädrans bra och festlig!

Ramona Fransson sa...

Glömde kramarna som skulle skickats med, här kommer de:
Kramar
Ramona

Thommy Fransson sa...

Det kan ni säga, jag har de både inomhus och utomhus!!!!

"Skraaande" goa hälsningar
Thommy Fransson

Leroy sa...

Själv har jag problem med ett Duvpar som försöker etablera sig under balkongen utanför sovrummet som verkar tro dom hittat ett duvslag. Dom låter som 10 spinnande katter.

Tur att ni inte är några duvungar och det där med Skator och rikedom lät bra. Önskar er al framgång och lycka.

Förut hade jag svalor under nocken och då säger man ju att kärleken blommar där. Vet inte varför dom inte kommer tillbaka.

Hur det är med Duvor som häckar vet jag inte men "Clabbe" och Göran Fristorp sjöng ju om bröst som var som svalor som häckar.

Men jag har inte förstått den meningen.

Ha det gott.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Ja, nu är vi äntligen av med skatorna. Men de försökte tre gånger!

Ja, duvor hade Thommy på sin barndomsbalkong, med fönster till badrummet spolade han dem med vatten, vilket till slut fick dem att lämna den regniga platsen:))

Ha en skön pingst!