Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 20 juli 2010

Madeleine McCann är nu sju år, dags att börja skolan till hösten, om hon lever.


Madeleine McCann är född den 12 maj 2003 och den 3 maj 2007 blev Madeleine kidnappad i Portugal Algarve.

När jag själv var i Portugal för många år sedan, drällde det av engelsmän där vi bodde.

Min första tanke som slog mig när jag hörde talas om kidnappningen var att Madeleine kidnappats av någon liga för att säljas till någon galen pedofil. De finns.

Nu tror jag mer att Madeleine rövats bort av ett barnlöst par och jag skulle inte bli förvånad om de också är engelsmän eller amerikanare.

Det har dessvärre också hänt förr.

Ett barn som byter miljö vid tre års ålder glömmer. Det tar kanske möjligen sex månader och sedan är alla som en gång fanns i barnets omgivning utsuddade i minnet. Det är min erfarenhet.

Om Madeleine lever bör hon antingen redan ha gått i skolan ett år eller om de nya föräldrarna flyttat fram hennes födelsedag starta i skolan till hösten. Hade jag varit polis i Storbritannien, USA eller även i Sverige skulle jag nu inför skolstarten skicka ut ett meddelande till samtliga skolor och påminna dem om Madeleine och samtidigt skicka ut en "klart" foto på hur hon såg ut som liten och hur hon eventuellt kan se ut nu.

För om hon lever tror jag inte att hennes nya föräldrar färgat hennes hår. Eftersom utseendet förändras kolossalt snabbt på ett barn som växer upp kanske förhoppningsvis Madeleines nya föräldrar känner sig säkra och därmed gör misstag.

Jag kan i min fantasti på ett ungefär förstå vad Madeleines föräldrar går igenom, men ändå inte. Jag har inga barn och då har inte de känslorna trätt in som män och kvinnor får vid sitt inträde i föräldrarskapet mystiska värld. Men att det är en katastrof att förlora sitt barn och dessutom inte veta om barnet lever eller är dött är riktigt vidrigt. Skulle det vara så att Madeleine kidnappats av ett barnlöst par kan man ju bara hoppas att de inser hur mycket smärta de åsamkat ett annat par. Även om Madeleines föräldrar har ytterligare två barn, tvillingar, saknar de självfallet sin dotter varje vaken sekund. Det behöver man inte ha barn för att begripa!


Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns inga belägg för att hon, Madeleine MacCann, skulle vara i livet - det är mer uppenbart att hennes föräldrar som är läkare gjorde fel - portugisisk polis var sanningen på spåren även om det hela sköttes klantigt från brittiskt håll. DNA som fanns i hyrbilen var flickans. Sanningen är att hennes föräldrar mördade sitt barn och begravde det.