Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 26 juli 2010

Misskötta trädgårdar är inte precis ett lyft för ögat. Undrar hur man missar det?

                                                                                                        

Hur kommer det sig att vissa ( sommargäster) är så ointresserade av sina tomter? En del människor har naturligtvis inte sinne för det estetiska, de har vad man brukar kalla tunnelseende. Bäst vore om sådana människor helt enkelt, om de inte har råd med trädgårdsmästare, skaffade sig sommarlägenheter. För jag menar, hur svårt kan det vara att vattna några blomkrukor på en terass?  
Är man sommargäst i ett område med permanetboende är det kutym att man sköter både sig och sin trädgård, men för vissa är detta kanske alltför ansvarsfyllt. De kanske inte har ork kvar eller så har de helt enkelt ingen uppfostran. 

Bilderna har inget att göra med innehållet i artikeln.  

P.s De som känner sig manade kan alltid besöka Trädakuten eler ringa 0705-157099 som inte bara fäller träd utan även gör underverk med illa skötta trädgårdar. D.s

Ramona 

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON4 kommentarer:

Catrin, Borlänge sa...

Visst blir man trött på de som inte kan ta hand om sin/sina trädgårdar. Har man skaffat hus/sommarstuga måste man ju sköta området runt omkring den också. Annars kan man bo i lägenhet, så slipper man ha den sysslan, precis som du skrev.
På vår gata är det snart ett hus som snart är överväxt. Han som äger det bor i Stockholm och han ska flytta hit när han blir pensionär och det är väl något år dit. Han har tagit över huset efter sin mamma som dog för ca 8 år sen. Sedan dess har den här mannen varit till huset ca 2 ggr om året, 1 gång på sommaren och 1 gång på vintern. Så gräset har alltså blivit klippt 1 GÅNG. Så du kan ju tänka det hur det ser ut i den trädgården. Och för att inte tala om hur huset mår efter den behandlingen!!!!! Den gården är en skam för hela vår gata. Och jag tycker så synd om barnfamiljen som bor bredvid honom. De är jätterädda att få in både orm, råttor och annat skit som kan finnas i det höga gräset. Det är ju ett bra tillhåll för småkrypen för där får de ju vara ifred. Vi har sett en rejäl stor råtta redan som varit hos oss och andra grannar och fler kan det ju bli.
Som jag ser det är ju inte den mannen speciellt intresserad av huset eftersom han inte är här så ofta och det är ju inte så långt mellan Borlänge-Stockholm.
Jag har tipsat de närmaste grannarna var de kan ringa och klaga, för det är kanske det som behövs: Att en myndighet ger honom en varning att snygga upp. Det kanske tar bättre då.
För som det ser ut nu, så ser det helt enkelt för jäkligt ut och det har det gjort i många många år!!!
Han har inte varit hit en enda gång det här året, så varför ska han flytta hit kan man undra!!

Ha det gott!
Catrin

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin,

Det värsta är att dessa människor tar sig friheten över andra människors vardag. Han "stockholmaren" är en trädgårdsascist! Idag finns det jätteduktiga trädgårdsmästare, killar och tjejer som sköter om ditt hus.

Vi har en supertrevlig sommargäst som fixar personal som sköter hans tomt och det är kanongfint!

Däremot har han grannar som är riktiga missfoster och skiter fullständigt i sina trädgårdar. Varje gång det blir storm hoppas jag att deras hus ska flyga iväg!Hahaha...

Blondies blogg sa...

Hej Darling! I dag är Du visst på hugget! Och visst är det härligt att få vädra sina upprörda känslor? Hoppas bara att "trädgårdsmarodörerna" har internet och följer Din blogg.
Själv tycker jag att det är kanon att bo i lägenhet numera. Och i ärlighetens namn var vår trädgård när vi bodde i villa särskilt välskött. Men grannarnas såg ännu bedrövligare ut.
Nu har jag fullt upp med att försöka hålla liv i de få blommor jag har på balkongen. Jag älskar dem, men kärleken är tyvärr inte besvarad.
Kram från Biba

Ramona Fransson sa...

Hej hjärtat,

ja, och jag börjar fundera på vad jag hade gjort om jag inte skrivit deckare...:)))