Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 27 juli 2010

Nils Schwartz, Expressen, borde köpa sig en tyrolerhatt!


Nils Schwartz klagar över Stickan Anderssons eländiga schlageröversättningar och språk(miss)bruk.

Hela Nils Schwartz TV krönika är en lång klagosång. Hade den kunnat nyttjats till annat kunde den ha blivit en riktigt hit vid klagomuren.

Så många ord - och bara klagande - förutom när Nils Schwartz uttrycker förnöjsamhet över att Stickan Andersson övergick till att skriva kassaböcker istället för kassa schlagertexter.

I texten om tyrolerhatten ondgör sig Nils Schwartz över att raderna: "Jag ska köpa mig en tyrolerhatt/ bara därför att/ locka fram ett skratt/". INTE är grammatiskt rätt. Nähä och vad gör väl det? Det ska sjungas för bövelen, inte användas som högläsning i kyrkan eller på lektionen i svenska!

Förutom klagansvisan över Stickan Anderssons texter grimaserar Nils över Lotta Engbergs insats i Allsång på Liseberg. Men vad är det med karln? Hört talas om lättsam humor? Lättsam underhållning som inte kräver mer än att du som åhörare har med dig ett gott humör! Till Liseberg behöver ingen släpa med sig SAOL, eller Dostojewski, bara vara glad och avslappnad.

Får jag föreslå att Nils Schwartz köper sig en tyrolerhatt och svänger förbi Humorverkstan och köper en påse humor på samma gång. Ta flera kilo! Därefter kanske det kan bli ett gott skratt även för Nisse!

Ha de gott!
Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

  

Inga kommentarer: